ЛАЗАНСКИ КОД ПУТИНА: Ево шта је председник Русије рекао о Србији и Космету (ВИДЕО)

LAZANSKI KOD PUTINA: Evo šta je predsednik Rusije rekao o Srbiji i Kosmetu (VIDEO)

5 februara 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se Rusija zalaže da se pitanje Kosova reši u okviru Rezolucije 1244.

Ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski uručio je danas u Kremlju akreditivno pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i time zvanično stupio na dužnost.

Primajući akreditive, ruski predsednik je istakao da se Rusija zalaže da Beograd i Priština postignu održivo i uzajamno prihvatljivo rešenje na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Rusiju i Srbiju vezuje strateško partnerstvo koje je zasnovano na tradiciji prijateljstva i kulturnoj, duhovnoj i istorijskoj bliskosti naših bratskih naroda, istakao je Putin.

On je podsetio da su u decembru prošle godine u Sočiju održani sadržajni razgovori sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da je postignut niz značajnih dogovora koji se tiču razvoja rusko-srpske saradnje po svim pitanjima, među kojima su ekonomija, trgovina, energetika, kultura i koordinacija po pitanju regionalnih problema.

„Rusija mnogo radi na tome da situacija na Balkanu ostane stabilna i bezbedna“, naglasio je Putin.

Svečana ceremonija, na kojoj su akreditive predala 23 ambasadora stranih zemalja, održana je u Aleksandrovoj sali Kremaljskog dvorca.

Putin je ambasadorima rekao da mogu da računaju na pomoć organa državne vlasti i poslovnih i društvenih krugova.

Putin je podsetio ambasadore da Moskva na svečanosti povodom obeležavanja 75. godišnjice od završetka Drugog svetskog rata očekuje lidere stranih zemalja i strane delegacije kako bi odali počast žrtvama i veteranima i pokazali posvećenost idealima mira, slobode i pravednosti.

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Pošaljemo novinarčića, jugonostalgičara prazne glave, koji ni o čemu nema pojma. A najmanje nešto zna o Rusim ili Srbima. Još i prirodno glup. Novinarčić koji nije kršten, a koji hrvate naziva braćom. Tako da hrvati imaju dva ambasadora u Moskvi. Što se tiče kulturnih i ekonomskih odnosa, ima da ih satre. Mogu da ga zamislim, kako se kurči da je bio na američkom nosaču aviona. To je jedino što ume da izgovori.

  • GoranSwe says:

   Ti si na zalost prirodno glup i bas nista ne nudis a Laza je za tebe i slicne pojam, iako je nacin ulaska u politiku kontroverzan, sto ne znaci da si ti u pravu. Dzaba ti lazni nick name Laza je veci patriota od 100 takvih praznoglavaca a zbog njemu znane taktike i razloga odabira politickog puta svako misli da moze da bulazni.

  • RUS says:

   Komparacija prideva Glup,Gluplji ,pa najgluplji

   • Joca says:

    Nije Lazanski "novinarčić". Ti ne bi smeo poput njega, da budeš u prvim borbenim redovima. Mudonja je on za tebe. Pozdrav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *