ЛАЗАНСКИ НА ХРТ-у: Кога ви замајавате? Да нећете можда ракетама да гађате Аустрију или Италију? (ВИДЕО)

LAZANSKI NA HRT-u: Koga vi zamajavate? Da nećete možda raketama da gađate Austriju ili Italiju? (VIDEO)

16 januara 2016

66183_lazanski.jpg.688x388-q85-crop-upscale_fNovinar i vojni analitičar Miroslav Lazanski gostovao je na hrvatskoj televiziji i bez rukavica Hrvatima odgovorio na njihovu paranoju i naoružavanje.

Učletvujući u emisiji „Otvoreno: Buka oko naoružavanja – samo medijska psihoza?“, Lazanski je, između ostalog, rekao:

– U politici se nikad ne treba ravnati prema izjavama, nego po mogućnostima. Aferu su malo napumpali mediji, ali ako vi nabavite raketu koja leti 300 kilometara, protiv koga je to usmereno? Austrije – nije, Italije – nije… Mađarske? Pa, protiv koga je onda – pitao se Lazanski i dodao da je loša poruka za Balkan kada neko nabavlja takve rakete.

POGLEDAJTE ŠTA JE LAZANSKI REKAO NA TEMU NAORUŽAVANJA U REGIONU:

U emisiji su, pored Lazanskog, učestvovali i Vlatko Cvrtila (dekan VERN-a), Igor Tabak (vojni analitičar portala Obris.org) i Nikola Brzica (odbor za obranu HDZ-a). Njihov domaćin bio je novinar Mislav Togonal.

Kompletan snimak emisije možete da pogledate OVDE!

(Informer)

KOMENTARI64 komentara

 1. kosovac says:

  Interesantno da čak ni Lazanski ne kazuje suštinu u celoj priči oko „hrvatskih“ raketa. Da li je moguće da je ceo svet blesav (medijumi), ili prećutno nije povoljno da se kaže prosta istina. U celoj ovoj naduvanoj aferi nije jasan samo cilj ili motiv cele priče. Svi znamo da je Hrvatska pod kišobranom NATO pakta, a valjda svi znamo da ako neko (Srbija) napadne Hrvatsku, da njen tatko nju neće ostaviti na cedilu, da će je odbraniti naročito zato što ona jedna od retkih javno nastavlja nacističku tradiciju. Da li je bitno da Hrvatska ima dvadeset raketica uperenih na Srbiju, pa nije bitno, NATO će aktivirati neke od svojih raketa iz svojih magacina (ne znam gde se nalaze) ako treba, a ove „hrvatske“ raketice mogu i dalje da plaše vrane, ili da ostanu kao zalog da je Hrvatska ipak platila unapred svoju zaštitu. Mi ćemo da se pazimo od „hrvatskih“ raketa, a s guza iz Bugarske doleti „bugarskih“ raketa koliko hoćeš. Već danima se diže galama i muti voda sa obe strane, a Lazanski, njegova priča uvek ima logiku i poštena je, a baš zato sam očekivao da on ne bude učesnik cirkuasa „i staro i mlado, svi, svi, svi, u cirkus Kolorado“ i uprosti celu priču: Hrvatska kao član NATO mora da plati bar članarinu. A da se Vlasi ne sete, ona objavljuje da će se uvrediti ukoliko joj NATO ne dozvoli da plati i više, pa „kupuje“ rakete. I evo, Vlasi pa ni Lazanski ne primećuju ništa. Sa Srbijom stoje stvari isto to ali malo drukčije: Dobro bi bilo da imamo neku raketu, ali bi one spasile nas kao što bi one „hrvatske“ spasile Hrvatsku. Nas može da spasi samo majčica Rusija, samom objavom da smo pod njenom zaštitom. A za rakete koje bismo dobili, normalno je da takođe moramo da prisilimo Ruse da uzmu pare. Kao kad je onomad Labus referisao o pregovorima sa MMF: „Uspeli smo da nam dozvole da vraćamo dugove“. Ili da se učlanimo i mi u NATO, vidim da ima Srba kojima to neće smetati i koje će ublažiti njihov žal za 500 godišnjim ropstvom.

 2. o says:

  A kako bi bilo da Srbija zatrazi protektorat od Rusije,ili ustupi joj vojne baze?

 3. miroslav says:

  Kako mene ne brinu rakete?Niti se plasim,niti me brinu.Ja stvarno ne razumem ovoliku buku oko tih raketa.Hrvatska je clan Nato-a i ima pravo da kupi oruzje.I Crna Gora ce to postati pa ce i ona da kupi to isto ili nesto manje.Ugovor sa tim paktom je takav.Nas si clan od nas si obavezan da kupis.Ako nemas para zaduzices se.Bugarska,Rumunija,Madjarska vec imaju solidno oruzje odavno pa nas niko nije napao.I sigurno ni nece.Nema od nas sta da se uzme.

 4. Vujadin says:

  Hrvatska hoće iz okoline Vinkovaca da gađa Dubrovnik i Split, ukoliko Srbi zauzmu Dalmaciju, a na Srbiju neće upirati rakete, ne dao bog.

  • PERO says:

   serbi zauzmu..jesi ti nlesab,,šta su serbi zauzeli...samo svr izgubili...a rakete su za ...lete štuke bombarderi bombardiraju beograd

 5. Portopranco says:

  Bob Dylan je popljuvao Hrvate i usporedio ih sa nacistima.

 6. deda mraz says:

  Amerikancima i Nemcima je samo bitno da imaju negde teritoriju koja je daleko od njihovih granica i da tamo mogu voditi rat protiv Rusa i furdu iz istocne evrope da mogu da gurnu protiv Rusa a da oni samo to sa uzivanjem gledaju sa strane i da profitiraju.Samo debil moze razmisljati da oni primaju Bugarsku,Rumuniju,Hrvatsku,Albaniju,CG, ili Srbiju u nato da bi te zemlje bile bezbednije i da vise nece biti rata, naprotiv sto vise furde naprimaju to ce prije doci do rata.

 7. ateista says:

  Sta je furda?

 8. Sremac says:

  Furda je otprilike nešto kao nekakav otpad, krš, nešto nebitno na nekakvoj gomili. Inače mi dokle god ne počistimo svoje dvorište, onako domaćinski i postavimo svaku stvar u Državi na svoje mesto, nemamo ničemu dobrom da se nadamo. A pošto smo dobrano zapustili dvorište, moramo da koristimo i adekvatan alat za čišćenje koji je dovoljno čvrst (gvozdena metla) da bi se posao valjano uradio.

 9. mirsaed says:

  nije ni cudo sto srbi gube sve ratove ako im je ovo vojni analiticar

 10. kosovac says:

  mirsaed, Nismo baš sve ratove izgubili, onaj u Srebrenici smo dobili, mada tvoja virtuelna nacija preuveličava naše uspehe.

 11. pacifista says:

  Molim te ne spominji Srbe,nacionalisti vode ratove,a u svakom narodu ima kukolja koji stremi ratovanju,vozdra i zivio!

 12. pacifista says:

  Kosovac,i ti si preterao. Srebrenica je bila fakticki nezasticena enklava (pitanje je samo kako i zasto,ne znam da li je istina ono sto se govori da je "prodata" ili bila cena za vojnu intervenciju Amerike),barem u danima kad se desilo sto se desilo,i u obrucu. Pametnom dosta. Ima i na youtube nesto o tome a vreme ce valjda pokazati zasto i kako se to desilo i ima li stvarno navedeno veze sa tim. Nazalost svi smo ispali tukci nasevsi na jeftin trik zapada,ako je to istina.Prvo rasturise Jugoslaviju kao zestoku konkurenciju ljigavom taktikom zavadi pa vladaj a onda su tu i drugi interesi. Bitno je da nam je svima ovako sada "bolje". Ali svi dobismo karinu da prostis. Kao u torovima da smo. Mozemo sada samo blejati i govoriti ko je medju zaracenim stranama u bivsoj prelepoj i ogromnoj zemlji kriv,dok nam se drugi smeju i mrse brkove. Svi smo za to krivi. A najvise Tito sa onim ustavom gde dopustio otcepljenje a svima onda porastose apetiti. Tesko nama ovakvim povodljivim balkancima...Svako hoce da ima "veci" ili svoj dio kolaca. Umesto da smo negovali istinski bratstvo i jedinstvo,da i dalje budemo trn u oku svima van Jugoslavije. A ne sada parodija.

 13. Dux says:

  @mirsaed Mi imamo Republiku Srpsku! To mi Srbi smatramo uspehom. A koji su tvoji analitičari? Ima li ih u Federaciji?

 14. pacifista says:

  Ima Dux. Mladen Maric,voditelj emisije "Paralele" na Federalnoj TV. Imas na youtube. Ziveli i pustite se sranja,zgadi mi se kakvi smo balkanci,svako za "svoje" navija. FUJ!

 15. Slavisa says:

  "Koga vi zamajavate?" .... Vi novinari ste najveći lažovi uvek u svakoj situaciji. Napumpavate naslove, ovo uopšte nije izgovoreno, niti je Lazanski nastupio na tako drzak način kako vi opisujete !

 16. Dux says:

  @pacifista A za koga bi trebalo da navijam? Za Eskime? Pitanje nije bilo upućeno tebi, tako da sledeći put ti prijateljski preporučujem da ne budeš mirotvorac ili drveni advokat nekom iskompleksiranom anonimusa, koji očigledno ima nekih problema sa Srbima! Lazanski ima više mozga u malom prstu nego ova budala mirsaed u glavi, a i stvari koje je rekao gostujući na HRT-u su bile na mestu. Pozdrav

 17. pacifista says:

  Ako na provokaciju odgovaras provokacijom to te ne cini boljim u ocima drugih Najlakse se je svadjati i biti pristran Voli svoje ali ne provociraj i izazivaj druge Zbog takvih je i rat bio

 18. Kulak says:

  Tresla se gora,rodio se miš!

 19. Dux says:

  Volim svoje, cenim normalno a rat počinju SAMO ONI koji vide profit u njemu!

 20. LJUBAN says:

  Srbi samo nabavljajte sto vise i sto jace naoruzanje i cutite , pustite neka drugi pricaju sto zele i vi radite nesto sto do sada nikad niko nije eradio kad je u pitanju nacionalna bezbednost.

 21. kosovac says:

  @pacifista, U ovoj tvojoj slatkorečivosti si napravio nekoliko omaški, izleta, a evo ja nisam na kraj srca pa bih da te upozorim na to. Kažeš „nacionalisti vode ratove, nacionalisti su kukolj jednog naroda“. Potvrdu ove tvoje laži možeš da nađeš samo kod komunista i njihovih naslednika demokrata u svakom obliku. Svaki normalan čovek, bio on Srbin, Francuz, Amerikanac, Hrvat, kazaće ti da je nacionalizam nešto najbolje kod naroda – katastrofa za narod bi bila kada bi nacionaliste odbacio kao kukolj. Kada bi neki narod poslušao tebe, bila bi to velika radost neprijatelja tog naroda. Suprotno od nacionalista u nekom narodu, to su naprimer „borci za ljudska prava“, najbednije što neki narod može da izrodi. Njihova usta vape i vrište za pravdom samo ako neki pripadnik njihovog naroda čini loša dela. Čak su i tu slobodni da kao inkvizicija oni određuju šta je loše, šta nije. U momentu kada je neki pripadnik njihovog naroda ugrožen i fizički onda naravno njih nema nigde, nije to njihov zadatak. Štite ubice naroda sa kojim žive, što je gore nego biti ubica, zato se može reći da su i njihove ruke krvave. U proteklom vremenu nagledali smo se takvih, sada i vrapci na grani mogu dokazati šta oni rade, međutim i dalje su pod zaštitom države Srbije. Ti koristiš naziv „pacifista“, to je izraz koji zrači pozitivnom energijom, ali ne zaboravi da su svi ljudi sem Amerikanaca „pacifisti“. Ali tek tvojim delima može da se dokaže da li je tvoj pacifizam jednosmern i selektivan - lažan, ili je opšti – pravi pacifizam. A moje pominjanje Srebrenice je bilo utuk na prethodno pisanje kolege komentatora. Ti si „pacifisto“ uspeo da pronađeš uvredljive delove mog utuka, znači da takav osećaj kod tebe postoji. Ali si omanuo ne našavši uvredljive konotacije na suprotnoj strani. Napravio si selekciju. Nadam se da nisi mislio da se to ne primećuje.

 22. pacifista says:

  Ma sve je otislo u kur.c evo i Belgija hoce da se podeli,depra me hvata od svih novosti,jedni zele da guraju u tu EU koja tone kao titanik,drugi rade na novom svetskom totalitarnom poretku, treci na povratku otomanske imperije,a svi mi bi tu naj.bali ako ne bi hteli da se asimiliramo a mi se i dalje medjusobno mrzimo,dodje mi da placem sto smo takve budale

 23. pacifista says:

  Kosovac,kad kazem pacifista znaci da mrzim ratove i oruzje,kome god da je do toga neka ide na mars pa tmo ratuje do mile volje a ne da ugrozava druge A koje uvredljive konotacije sa druge strane vidis a da nije reagovano na njih? Obojica se kacite a zbog takvih su mnogi koji nisu zeljeli ucestvovati u tome napustali svoje domove dok ludi rat nije zavrsio ali vidim da verbalno i u glavama mnogih nazalost jos traje

 24. pacifista says:

  I zar ne vidis dobro,ovo je bilo upuceno ne tebi vec prethodniku pacifista Says: januar 14th, 2016 u 7:54 pm Molim te ne spominji Srbe,nacionalisti vode ratove,a u svakom narodu ima kukolja koji stremi ratovanju,vozdra i zivio! I da dodam,za mene je patriota pozitivna stvar,a nacionalista negativna ako ugrozava bilo cime i provocira druge,bio on Bosnjak,Hrvat ili Srbin ista stvar

 25. miroslav says:

  Nacionalista nije negativan stav.Sovinizam je negativan stan.Ljudi cesto mesaju ta dva pojma koja su dijametralno suprotna.

 26. pacifista says:

  https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Nacionalizam

 27. Baja says:

  Ohooooo frka frka oko ničega . Slušajte Miroslava ,Baju i Duxeta ostalima ne bih dao ni koze da čuvaju .

 28. Baja says:

  Nema Krajišnika ,bice ulito se u gaće od straha zbog raketa Hrvatskih. Nikad od njega junaka,nikad zanikad.

 29. Baja says:

  Joj kad vam sprasimo jednu iznad Beograda na vodi,sto vam Arapi oce napravit.

 30. Baja says:

  E stvarno ste jajare,bojite se Hrvata vise nego zemljotresa.

 31. Svetislav says:

  @pacifista...Ako su sadasnji pacifisti ko oti, onda se planeti ne pise dobro! Izgleda da si ti "pacifista", samo ako su drugi "pacificirani", kao sto ste "pacificirali" Srbe u toj vasoj Federaciji BiH!

 32. Svetislav says:

  Svaka cast Lazanskom kako je razotkrio ove pokatolicene becke konjusare. Najbolja fora je da se Srbija plasi kurvatske, pa su cak i ove usrase poceli da se hvale satim, i ponavljaju tokom cele emisije. Sto se tice teme i dileme sa kurvatima treba samo ostro! To su otpad, i njihova rec nista ne znaci, ali im je Lazanski dobro odgovorio na njihove "miroljubive" namere! Ove usrase u studiju od Tonogala, Brzice, itd su samo jaki nad svezanim srpskim civilima, a cim se pomene Milosevic dobijaju penu na usta! Stvarno miroljubiva "drzava". I jos imaju morala da kurvatska nikada nij napala Srbiju? Izgleda da ne racunaju ndh i kurvatsku do Zemuna, kao i vise od milion pobijenih srpskih civila, zena, dece, i staraca?

  • PERO says:

   svetislsv ti si krele...tko je serbe izgonio i pobrdio...serbe krajišnike,,,kukavice,,,hv je došla pred b. luku i naredili amris ,,stop..je r bi bili još jedno bežanije do niša... obične kukavice

 33. Milan says:

  @Bajo..ehehe, ispalili bi vi jednu na Beograd, ali znate da vas onda ceka Blajburg..kad se toga setite, pocesete se iza uveta i navalite na nase portale.Beograd na vodi rezervisan je iskljucivo za Hrvatice i zato tisina !

 34. Baja says:

  Svetislava ce Hrvati izlemat kao vola u kupusu a Milana nece.

 35. Svetislav says:

  Poceo "baja" da bulazni jer mu ni koze ne daju vise, a i jarcu se ogadio da jarac skace na njega! ! Dobro ti je Milan rekao da primamo samo kurvatice, a ti cekaj nato crnce u luci!

 36. Baja says:

  Mi imamo rakete a vi nemate.

 37. Blaženi Alojzije says:

  @kosovac U pravu si. Diže se nepotrebna politička buka zbog par senzacionalističkih novinskih naslova. Hrvatska kao članica NATO ima obavezu modernizirati i unaprijediti svoju vojsku, a ispod stola zapravo mora financirati velike svjetske igrače kupovinom oružja. Hrvati nikada nisu napali Srbiju (dok Srbija jeste napala Hrvatsku) i dok Srbi žele mir, Hrvati nece tražiti rat. Nametne li nam se rat, e onda cemo ratovati itekako.

 38. Blaženi Alojzije says:

  @miroslav Naravno da nemaš razloga za brigu. Nismo mi Srbi pa da provodimo život razmišljajući kome cemo napakostit, gdje cemo izvršit agresiju, koga cemo protjerati i slično. Ti si svjestan te razlike, zato i jesi miran. @Vujadin Ne brini, Srbi neće zauzeti Dalmaciju. Dalmatinci su najluđi i najhrabriji od svih Hrvata i s njima nema šale. @deda mraz U krivu si. Ulaskom Crne Gore u NATO, Balkan ce biti zaokružena cjelina i kao takva vise neće biti interesna zona dvije sile, već samo jedna, a to automatski znači sigurnost i stabilnost u regiji. @Slaviša Začudo, ali Lazanski je bio prilicno ok, osim što je po balkanski upadao sugovornicima u riječ, dok su oni njemu dozvoljavali da dovrši svoju misao do kraja. Nije se čovjek snašao pred gospodom. @Svetislav Ajde mani se laganja. Hrvati nikada nisu pobili "vise od milion srpskih civila, zena, dece, i staraca". U te laži vise nitko ne vjeruje pa cak ni službena Srbija koja je službeno objavila da je ukupan broj ratnih stradalnika (ne uključujući žrtve među nacistima, fašistima, domaćim kolaboracionistima, tifusarima i umrlima od gladi) na području ČITAVE bivše Jugoslavije bio 597.323 žrtava. To je službeni stav Srbije izdan od strane Muzeja žrtava genocida i Saveznog zavoda za statistiku, 1997. godine. Zato prekini s LAŽIMA, jer su maske pale! @Milan Bleiburg su jednako proveli i Slovenci, Hrvati, Muslimani, Crnogorci i Makedonci, a ne samo Srbi, tako da vi imate malo veze s time. S druge strane, Bljesak i Oluja imaju certifikat "Izvorno hrvatsko". :-D

 39. Baja says:

  Leti,leti,leti...............BUUUMM.

 40. mArKaN says:

  more baja latećeš u nebo, bolje ti je da ćutiš... mnogo si glup

 41. Krajisnik says:

  Baja polizi nam jaja a ti blazeni Stepinac nabijem te na kurac :)))

 42. Krajisnik says:

  Sta kazes Blazeni? Tvoji dalmatinci najhrabriji? Video sam vas na delu kad ste vikali bez te noge zasrace vas guzica. Pitaj tvoje "heroje" kako su bezali 1991 iz Zadra, Skabrnje, Kruseva, Jesenica, Pridrage, Nadina, Lisana, Drnisa, Posedarja, Kasica, Zemunika, Lovcenca, Sv Roka, Okucana, sa Plitvica.... Da nas Milosevic nije trampio i danas bi ti srpska zastava na kuci vijorila!

  • PERO says:

   hej četnik...bežao goluruk narod..a kada su njihove gardijske udarili bežali ste vi...vojska...sramota ...i dotepenci u srbiju...je milošević rekao ..hrvati branili vukovar sa qooo ljudu dva meseca,,,a vi knin ni dva dana...kukavice krajiške ...kak se kaže u dalmaciji niškoristi

 43. Blaženi Alojzije says:

  @Krajišnik Vi ste bili klaunovi, šaka jada unaprijed osuđena na propast, zato što ste luzeri u duši. Jadne propalice koje su se igrale države.

 44. xy says:

  Ta manite se ljudi polemike sa hrvatima na ovim stranicama,uvijek imajte na umu sta je rekao Bob Dilan;kako crnac prepoznaje nekog sa krvlju KKK,juda nacistu a Srbin hrvata Amerika je hrvatima namjenila ulogu specijaliste za umjetnicke zlocine,a oni su to pretvorili u onu starorimsku;Srbi nije vam dozvoljeno da postojite. O lazanskom?Pa zar bi oni zvali nekog uzivo a da nisu sigurni u njegovu lojalnost.I sta je on to vazno kazao sto prosjecno informisan covjek nezna.

 45. kosovac says:

  Baja, Našao Hrvat bombu, pa je pita: Ti bomba, budeš pukla? A bomba mu kaže: Bum.

 46. Dux says:

  @Blaženi Alojzije Ti si najveća jajara ovde! Dvolična pizda, koja svoje komplekse leči nekim šovinističkim izjavama, po potrebi! "Svako ima pravo na mišljenje", glasila je jedna od tvojih rečenica kada ti se digao k**ac od sreće što si u grupnjaku postao vodeća rupa, pi*ko jedna gmizava. Oluja i Bljesak su ti imali sertifikat izvorno hrvasko? Aaa, sa američkim potpisom-FUCK YOU! "Izvorno" je bilo ovde samo vaše kukanje i zapomanjage za pomoć, ko god je bio voljan da sluša, (Danke Deutschland fala vam za sve.....a sada nas guzite, i guzite.....). Zahvali se samo ljudima kao što je Krajisnik, što te nisu "je*ali decenijama a ne godinama, inače bi sada ti i tvoji "hrabri Dalmatinci" nosili šajkače i igrali kolo. "Nametne li nam se rat, e onda cemo ratovati itekako." Vi Hrvati da ratujete? U čemu, sakupljanju klikera?

  • PERO says:

   ovaj krajišnik je jak...kad je daleeeko ...obična kukavica,,mi ovo mi ono ..u stvari nište ..marš u krajinu četnik...ako smeš ??'

 47. Baja says:

  Nekontam nista Krajisnice, Ti si znaci najurio u bjegstvo Dalmatince a u tim mjestima sto si nabrojao gotovo da nema vise Srba. Sto bi rekao Dino Fazlinovic:Stvarno nekontam.

 48. Portopranco says:

  Simo Dubajić je potukao 20 000 ustaša i napravio odličan posao.

 49. Blaženi Alojzije says:

  @Dux Nadam se da više nećemo ratovati protiv vas. Ipak ste nam slavenska braća, međutim ako nas primorate, ne očekuješ valjda da ćemo stati prekiženih ruku?

 50. JA ODMETNIK says:

  Pacifista-to nije loše opredelenje! I meni je blisko! ali, prijatelju, tebi nisu jasna pojmovna određenja: NACIONALISTA je jedno, a ŠOVINISTA, ili VERSKI FANATIK su društvena opasnost (i za tebe i za mene i sve ostale "obične" ljude). Prepoznao sam da si ti zaista elokventan, ali imaš problem: Nemaš svoj stav koji je rezultat promišljanja, a na osnovu iščitanih knjiga (dokumenata)! Ti samo prepričavaš ono što su ti plasirali kao "istinu". I to sa dosta grešaka u interpretaciji... Ne želim da ti pomažem, ali ti predlažem: ČITAJ, ČOVEČE! ČITAJ RAZNE IZVORE, pa ćeš prepoznati činjenice.Istorija je napisana i argumentima poduprta (mada kažu da je pišu pobednici), ali je treba sagledati... Pročitaj šta kaže profesotr Tvrtko Jakovina (mislim da se tako zove)! Ja nemam problem sa svojom nacionalnom pripadnošću i uvek sam spreman da pročitam i istraživanja intelektualaca iz svih sredina!...

 51. JA ODMETNIK says:

  ...I još jedna napomena! Budi oprezan sa definicijom BRAĆE! Ko je kome brat, to se pojedinačno iskazuje, ali prepoznajem da si naklonjen Alojziju, koji je klasični dripac i u svojoj veri i u svojoj naciji! Onaj ko pripada toj grupaciji: NITI MI JE BRAT, A NI NEKO NA KOGA SE MOŽE OSLONITI! On je bio zločinac, jajara, kukavica i klasičan tip uvlakača (kako se to sada kaže), koji je plašio spoznaje o svom poreklu... Ne bih dalje, jer ne volim da povređujem ljude, a povreda bi bila za svakog, ko bi spoznao da se pogrešno opredelio!... Zato kažem: TREBA ČITATI, SAGLEDAVATI DOKUMENTACIJU, SVEDOČANSTVA, PA OBRATITI PAŽNJU I NA PRIČE, KOJE MOŽDA IRITIRAJU I POBUĐUJU STRASTI... TO SU NAJBOLJI TRAGOVI ZA ISTRAŽIVANJA!...

 52. Dux says:

  @Blaženi Alojzije Da ja tebi nešto kažem "slavenski brate u deliriumu", jer izgleda da si ti u jednom momentu totalno izgubio zaplet! Mi, nit smo braća ikada bili, niti ćemo ikada biti. Dugogodišnje besmisleno i mukotrpno peglanje između "vas" i "nas" tokom 20tog veka je dovelo do toga da (barem što se tiče Balkanskog poluostrva) svi smo manje više otišli u PI*KU LEPU MATERINU! Sve zemlje ovog regiona vode beskrupulozni degenerici koji bi svoje majke prodali za šaku pirinča a ne narod. Ko j*be narod! Nezaposlenost nikad veća, plate nikad manje, a tvoja EU u totalnom raspadu! O kom ti to ratu pričaš? Dali postoji dovoljna količine Haloperidola, odakle ti dolaziš? Pogledaj ovaj j**eni svet oko sebe! Jer ti misliš da je rat ikada ikome nešto dobro doneo? Ovde se prepucavaš kao maloumnik, zajebaš i podjebavaš druge na svakom koraku, da bi dobio nekakvu reakciju. Pričaš o nekim stvarima poput "kljanja i ubijanja s smješkom", koje svakog normalnog čoveka bi dovele do toga da ti razvali glavu kao lubenicu u jednom otkucaju srca za takve komentare, jer nemaš m*da da kažem stvari onakve kakve jesu-POJEBANO NENORMALNE SVUDA! Pričaš o NATO-u kao da je bridž klub! Crna Gora ušla u NATO? Je*alo majku, usreći ćese kao i vi Hrvati. Au, pa to samo da se svi đetići kolektivno porokaju, pre nego što ih (1,950 vojno sposobnih) bace u neku vukoje*inu gde je i Bog rekao laku noć. Podave ih kao mačiće neki fanatici, jer gde god NATO kaže da se "brani demokratija" tu ideš. I kako je ta njihova demokratija funkcionisala u Avganistanu. U zemlji u kojoj je od odlaska Talibani i dolaska NATO-a i alijanse, proizvodnja opijuma skočila sa 2 miliona dolara u godini na 200 milijardni dolara u godini! Najveći izvoznik te droge je Avganista! Da, sjajan primer uspeha nema šta! Šta je sa Irakom? A da, 1/3 zemlje pod kontrolom ISIL-a, sekularne podele i mržnja među stanovništvom (Šiitima i Sunia). I da ne zaboravimo Ukrajinu! Da nije možda to pravi uspeh sprovođenja NATO sigurnosti i bezbednosti u skorije vreme? Trenutno se Ukrajinci između sebe rokaju za vlast! A na čijoj su strani vaši "hrvatski branitelji" bili? Sve sami otpadi i nacisti! I gde je ta NATO moć o kojoj takve budale kao ti pričaju? Šta je ta "Alijansa za MIR" uradila da održi mir u svetu? NIŠTA! Svet je u još većem haosu nego pre, ne zna se ko pije a ko plaća. U većim gradovima Evrope danas, strepiš kada samo izađeš negde gde je veća količina ljudi, nadajući se da neće nešto odjeknuti a ti, zatečen tu ni kriv ni dužan, naje*ati! Baš oni koji su platili glavom u Francuskoj i u Turskoj nedavno-NATO članice kada sam poslednji put proverio. "Ulaskom Crne Gore u NATO, Balkan ce biti zaokružena cjelina i kao takva vise neće biti interesna zona dvije sile, već samo jedna, a to automatski znači sigurnost i stabilnost u regiji." Ma šta mi reče. Stabilnost i sigurnost u kom regionu? U regionu kroz koji je prošlo 4 miliona izbeglica, manje više ne procesuirano, ali u isto vreme identifikovano da 20% čine borci Islamske države! Jel o tom regionu pričaš? Đetići sa ulaskom u NATO potpisali smrtnu kaznu sa Rusijom a verovatno sa ISIL-om i njima sličnim grupama! To malo jada i bede što je ostalo. će ubuduće morati da spašava svoje d**e kako od šiptarskih fundamentalista i vehabija, pa sve do islamskih bradatih balija! I ti to zoveš "dobrim potezom"?! Bože blagi, dali je tvoja glava puna magle ili promaje? Logičan zaključak može samo biti da su te mnogo puta "spustili na istu tu glavu"! Baba o penziji, kao ti o ratovanju! Ko će s kim ratovati? Koga bole ku*ac! Gledaj od čega ćeš živeti a ako ti se ratuje, iskopaj prvo grob za sebe. Ili prestani da se*eš ili prestani da smaraš,

 53. Baja says:

  Da, uvalili su nam ovaj puta gadno. I ja smatram da ako ovako nastave dolaziti Arapi da vise mira nema u EU .

 54. Vidoje Marjanović says:

  xxxxxxxxx

 55. Dux says:

  Alo Bajo, uvalili su nam kosku! Stvari koje se sada dešavaju, uopšte nisu za zaje*avanje. Ovde ode glava u sekundi, ako ne kapiraš kako stvari stoje, ili ne reaguješ u datom momentu. Sve je to isplanirano bilo od starta! Prvo je ceo ovaj cirkus krenulo sa šiptarima (svih onih 120,000) koji su "navodno" tražilo azil, da bi ih sve na kraju vratili. Zašto? Pa da bi istestirali rute, napravili plan za azilante! Znaš dokle smo mi došli samo posle godinu dana od ove drame? Došli smo dotle da u Srbiji, kao i u Hrvatskoj imamo prihvatne centre za "azilante" koji idu negde, ali na kraju nigde ne idu. Određene su kvote, koliko njih će se nastaniti u koju zemlju propale EU, bodljikave žice na Hrvatsko-Slovenačkoj i Srpsko-Mađarskoj granici (ima takvih spravica i u drugim zemljama), obnovljeni kontrolni punktovi sa Švedskom, Danskom, Nemačkom, Austrijom, Slovenijom (za početak), raspadanje Grčke i Italije, u najavi raskupusavanje Španije a čini se sada i Belgije, haranje neizdr**nih idiota po nemačkim frolajnama (nekim mlađim nekim starijim, kako koju su dohvatili), itd.

 56. Krajisnik says:

  O stoko pokatolicena! Pogledajte crkve u Dalmaciji. Vecini su im vrata na zapadnoj strani a oltar na istocnoj. Sta to znaci? Znaci da se taj narod pokatolicio a crkva ostala pravoslavna! U jednom selu u Dalmaciji Krusevu, tek 1991 godine hrvati su poceli prepravljati crkvu. Za vreme prepravke crkva je imala dva zvonika a posto su te iste godine kukavice pobegle posao prepravke su dovrsili posle 95 god kada su uz pomoc svojih gazda iz Nato proterali one od kojih su potekli. Zasto u Dalmaciji hrvati slave Slavu? U mome kraju prve komsije Mitrovici se secaju kada su ih pokatolicili i jos i dan danas pale svecu za Svetog Jovana. A imena su im Dusan, Ilija, Bogdan, Jovica, Ivan....

 57. Krajisnik says:

  Jovan Dučić SINU TISUĆLJETNE KULTURE Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača, Na poljima rodnim, braneći ih časno Kitio si cvećem svakog osvajača, Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno. Slobodu si večno, zakržljala raso, Ček’o da donesu tuđi bajoneti, Po gorama svojim tuđa stada pas’o, Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti. Pokaži mi redom Viteze tvog roda, Što balčakom s ruku slomiše ti lance, Gde je Karađorđe tvojega naroda, Pokaži mi tvoje termopilske klance. S tuđinskom si kamom puzio po blatu, S krvološtvom zvera, pogane hijene, Da bi mučki udar s ledja dao Bratu, I ubio porod u utrobi žene. Još bezbrojna groblja zatravio nisi, A krvavu kamu u nedrima skrivaš, Sa vešala starih novi konop visi, U sumraku uma novog gazdu snivaš. Branio si zemlju od nejači naše, Iz kolevke pio krv nevine dece, Pod znamenje srama uz ime ustaše, Stavio si Hrista, Slobodu i Svece. U bezumlju gledaš ko će nove kame, Oštrije i ljuće opet da ti skuje, Čiju li ćeš pušku obesit’ o rame, Ko najbolje ume da ti komanduje.

 58. Krajisnik says:

  https://www.youtube.com/watch?v=tGICBp-BHVc Evo dokaza da su hrvati antifasisti!

 59. Zirica says:

  Stvarno je strasno koliko mrznje jos uvek ima, kome je oruzje dobili dobro izginuli ljudi za nista a oni koji su poceli uzivali i zgrnuli sto vise za sebe. Svi su ubijaju sve tri strane i prekinite sa mrznjom i glupostima inace nikad nece biti mira na Balkanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *