ЛАЗАНСКИ: Натераћемо Хрвате да осете последице своје неразумне политике

LAZANSKI: Nateraćemo Hrvate da osete posledice svoje nerazumne politike

23 septembra 2015

Lazanski 5Upitan da prokomentariše navode premijera Srbija neće dozvoliti Hrvatskoj da se „iživljava i ponižava Srbiju, uništavajući njenu privredu bez posledica“ vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski smatra da je to pravi potez premijera i vlade:

„Premijer je dao rok do 14 sati i to mi se jako sviđa, to treba podržati. Reciprocitet je sveto pravilo diplomatije i međunarodnih odnosa. Kako oni nama, tako mi njima. Ako Hrvatska zaustavlja kamionski saobraćaj iz Srbije prema Hrvatskoj, tj. prema Evropi preko Hrvatske, naša zemlja trpi ekonomsku štetu i sasvim je normalno da i Vlada Srbije treba da pronađe neke kontramere kojima će urazumiti komšije i pokazati im da taj način ponašanja ne može da opstane.“

Poluratno stanje?

Lazanski smatra da Srbija raspolaže širom lepezom kontramera kojima može da uzvrati, nego što je puko zatvaranje saobraćaja za kamione i dodaje da veruje da će Vlada i premijer napraviti dobar izbor i odgovoriti u skladu sa našim nacionalnim interesima.

„Znate, kada vam obustave saobraćaj to vam je neka vrsta poluratnog stanja. Mi moramo da odgovorimo u skladu sa našim nacionalnim interesima: Tamo stoje kamioni, kvarljiva roba, štete koje Srbija trpi su milionske.Ne treba zaboraviti da hrvatskih preduzeća u Srbiji ima mnogo više nego naših u Hrvatskoj i da su njihovi ekonomski interesi su ovde mnogo zastupljeniji nego naši tamo. Stoga smatram da smo u poziciji da preduzmemo mere koje će hrvatske firme itekako osetiti“, kaže Lazanski i dodaje da je sada na testu mehanizam sprovođenja politike EU:

„Jedan telefonski poziv iz Brisela Zagrebu bi trebalo da bude dovoljan da se odblokira prelaz na Batrovcima. Ukoliko nije dovoljan, onda sve te priče o EU u smislu njene zajedničke spoljne i unutrašnje politike padaju u vodu. Videćemo da li Brisel ima argumente da svoje članice urazumi da ne vuku takve poteze“, završava Lazanski.

Politika EU pada na testu solidarnosti

„Kamionska kriza“ na granici Hrvatske koja bi mogla da preraste u pravi ekonomski rat, posledica je jedne veće, migrantske krize, koja poslednjih par meseci potresa Evropu.

„Bojim se da je evropska politika pala na testu kada je migrantska kriza u pitanju. Sa jedne strane imate zemlje koje odbijaju da prime migrante, a sa druge one koje prete sankcijama tim zemljama. Pre svega mislim na četiri zemlje višegradske grupe: Mađarsku, Poljsku, Slogvačku i Češku, koje na upozorenja Brisela o ekonomskim sankcijama koje će snositi ukoliko ne pristanu na kvote, odgovaraju da bi to značilo raspad Evropske unije kakvu poznajemo“, kaže Lazanski.

(pravda.rs)

KOMENTARI15 komentara

 1. ljubisav says:

  Srbija nikad nece uci u Jevropu!Nikad,a mozda ni tad!Narod Serbski Mora to da shvati jedanput,da se okrenemo sami sebi i svojim problemima,prolazi nam zadnji vagon,vremena vise nema!!!

 2. prerovac says:

  A u Srbiji sva stakla na svim hrvatskim prodavnicama - cela. Lepo reče onaj pametni Rus - ima li Srba u Srbiji.

 3. zlatiborski ovan says:

  „Premijer je dao rok do 14 sati i to mi se jako sviđa, to treba podržati. Reciprocitet je sveto pravilo diplomatije i međunarodnih odnosa. Kako oni nama, tako mi njima. " ///// bojim se da je ovaj tekst samo naruceno duvanje u jedra Laznog cara Scepana Picoustog. taj anglosaksonski agent nije kadar uciniti jedan potez u srpskom interesu. plus toga je ocito nesposoban

 4. Kulak says:

  Jugoslovenstvo i komunizam su dvije najopasnije varke na koje je navučen znatan dio srpskog naroda.Upravo zbog tih zabluda brojni Srbi još nisu shvatili da su im Hrvati najveći neprijatelji.Upravo zbog tih zabluda je moguće da usred Beograda mirno živi hrvatska lobistica Sonja Biserko koja svim sredstvima ruši Srbiju i srpske nacionalne interese.

 5. Knindza says:

  Engleski "tajni" agent nam je premijer! Srbi dje ste seme vam se utralo ako ne ustanete u odbranu svoje dece i Srbije!

 6. Knindza says:

  Seme vam se zatrlo!

 7. Radomir says:

  Hajde Premijeru pokazi se sada i stani u zastitu Srbije nemoj ustuknuti odmah i nikad na prvi i bilo koji telefonski poziv amerike.Srbija i Rusija.

 8. miroslav says:

  Lazanski nikad nista nije pogodio.Sta li mu i zasta placate samo vi znate.

 9. Svetislav says:

  Da smo primenjivali reciprocitet, ne bi bilo Jasenovca, ratova 1990-tih, kao i otimanje svetog Kosmeta, i pljacke Srbije i Srba od 2000-te. Najbolji primer na koji treba da se ugledamo ako ikada docekamo slobodu ukinutu 1918-te, ujedinjenjem sa krvnicima i oprastajuci im tada, jesu bugari i kako oni postupaju u vecini kriznih situacija. Pocevsi od prvog, drugog rata, komunizma i postkomunizma bugari su pokazali da su lukavi i diplomatski narod, koliko god se to nama Srbi a "gadi"! Ako ste citali izvestaje srpskih i ruskih diplomata iz Pristine pre prvog rata, detaljno su opisani zlocini arbanasa prema dobrim i postenim srpskim stanovnistvom, ali i zaobilazenje bugarskih sela i naselja na sadasnjem Kosmetu i makedoniji od strane arbanasa jer su znali da bugari vracaju istom i jos gorom merom.

 10. Ranko-Banja Luka says:

  Braćo Srbi, samo kupujte u Ideji, Rodi i Konzumu! Pijte janu i cedevitu, grickajte dorinu, jedite eva sardinu i kraš kekse, pojite djecu dukatovim mlijekom.. Jebem nas glupe da nas jebem!

 11. Portapranco says:

  Ako Zoran Milanović, premijer posrnule zemlje Hrvatske koja proživljava potpuni ekonomski,demografski, kulturološki i moralni slom i koja je u Evropi realno gledano tek šaka pare može reći da je Srbija muva, a Hrvatska orao i ako mu premijer Srbije na to ne zna ništa pametno odgovoriti već bolećivo uzvraća da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, onda se svaki razuman čovjek zapita ko to vlada Srbijom? Ima li u toj državi Srbiji ikoga da je Srbin?

 12. darko says:

  LAZANSKI JER TI COVECE UOPSTE NAKON TOLIKO GODINA RADA U NOVINARSTVU IMAS DA KAZEM MOZGA IZGLEDA NEMAS .VEOMA SI LOS ANALITICAR MORAM OVO RECI BEZ OBZIRA NA GODINE RADA.EVROPA OVO VRSI PREKO HRVATSKE OVAJ ZLOCIN PROTIV SRBIJE JOS VAM NIJE JASNO DA JE CELA EVROPA INKVIZICJA FASISTA SVE TE DRZWVE JOS OD PREKO 500 GODINA. PA SPANJOLCI SU PREKO 400 GODINA IZVRSILI NAJVECI POKOLJ U I STORIJI I UBILI 27 MILIONA TZV INDIJANACA.EVROPA TOLERIRA JER JE ISTA U HRVATSKOJ FASISTICKI SUD KOJI NE SUDI ZLOCINCIMA I LOPOVIMA VEC 20 GODINA DOZVOLJAVA URLA NJE JAVNO NA OLUJI I TO ZNA, SRBIJA NE MOZE UDARITI HRVATSKOJ NIKAKVE MERE JER CELA EVROPA STOJI IZA NJE A VI CETE TELEFOSNKI POZIVOM U BRISELU PROMENITI STO .VATIKAN JE SRBIJU IZOLOVAO NATO-OM I MASON IJE ZELE UNISTAVATI JOS VAM NIJE JASNO KOSOOV JE OTETO IZBEGLICE NAMERNO DOSELJAVAJU U SRBIJU I SIGURNO CE OSTATI TAMO JOS CE DOCI 120 000 I NAPRAVIT RAT U VOJVODINI. BANKE IZ SRBIJE IZNOSE GODISNJE 30 MILJARDI EVRA NELEGALNO .STA VAM NIJE JASNO VODI SE EKONOMSK IRAT PROTIV VAS ODAVNO POSLE VOJNOG OD 1991 ONDA SANKCIJE POTOM BOMBE PA JE SLEDILO BANKE I PRIVATIZACIJA PREK O DOSOVSKIH ZLOCINACA I NJIHOVOG TZV KAPITALIZMA SAD EKON OMSKO ZATVARANJE GRANICE I IZBEGLICE.PRESTANISTE VISE SANJATI VI STE SVI U SRBIJ I UGROZENI BILOSKI I U KONCENTRACIONOM LOGORU NATO PAKTA I NJEGOVOG PROJEKTA.JEDNO PREKO RUSIJE I BORBE MOZETE NESTO NAPRAVITI.STRATESKA GRESKA KOSTUNICE BUDALE JE STO JE DOZVOLIO DA MAFIJAS DUKANOVCI IZBRISE 230 000 SRBA I DOZVOLI DA SRBIJA NEMA IZLAZ NA MORE I OSTANE U ZAJEDNICKOJ DRZAVI SAD JE KASNO . JA VIDIM VELIKE PROBLEME SRBIJI CAK I BIOLOSKI OPSTANKA LJUDI KOJI SE POMALO UNISTAVAJU EKONOMIJOM I VUCICEMI NJEGOVIM SATELITIMA

 13. Lady Gaga says:

  BORBA LADY GAGE PROTIVU USTAŠA I DOMAĆIH USTAŠA NA TRAČERAJSKOM PORTALU "SVET": www.svet.rs/nas-svet/estrada/veljko-pati-za-majkom-raznatovic-postavio-emotivnu-fotografiju-na-instagram-foto

 14. Istina says:

  Lazooooo ne laprdaj !!!!!!

 15. Paštrović says:

  Popušićemo ga ustašama, kao što im ga zvanično pušimo još od 1917. godine. I još nam nije - dosta!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *