ЛАЗАНСКИ: Нека само опале један метак, Србија ће…

LAZANSKI: Neka samo opale jedan metak, Srbija će…

4 decembra 2018

Vojno-politčki komentator Miroslav Lazanski smatra da je činjenica da Albanci slušaju isključivo Amerikance, i da EU nema nikakvog efekta na njih, pa se shodno tome, Lazanski pita u koju to Evropu Srbija želi da uđe i intezivno radi na tome.

– Ako Evropa toleriše ovakvo ponašanje, ili komesar Han dođe i daje neke bledunjave izjave ili kada Federika Mogerini kaže da takse moraju da se skinu, a Priština to ne uradi, šta mi možemo da očekujemo od te Evrope – naglašava Lazanski, ističući da je „Priština na neki način ponizila EU“, smatrajući da samo pretnja Amerike Prištini može da okonča ono što se događa na KiM.On kaže da očekivanja mirnih protesta Srba u Kosovskoj Mitrovici nisu mogla da rezultiraju „medijskim ehom u zapadnim prestonicama“ i, kako kaže, takva očekivanja nisu ni realna.

– U situaciji kada gori Pariz, kada imate žute prsluke u Belgiji, ili razne situacije na nemačkoj unutrašnje-politčkoj sceni, ne možete da očekujete da će situacija na Kosovu da ima odjeka kod međunarodne zajednice ili bilo kakav medijski efekat na njih – smatra Lazanski, jer kako kaže to nije realno.

Prema njegovim rečima, Amerika je ta koja može da utiče na Albance.

– Amerika je priznala Kosovo i oni misle da je to legitiman potez, navodno legitimne vlade – objašnajva Lazanski.

Vest da Kadri Veselji sutra putuje u SAD zarad konsultacija oko transformacija KBS u vojsku, Lazanski komentariše da je to očekivano, jer NATO je, kaže on, taj koji obučava kosovske snage, naoružava i postavlja kadrovsku strukturu.

Ipak, Lazanski se pita šta bi ovo putovanje u Ameriku moglo da iznedri, ali kako kaže, svakako treba obratiti pažnju.

– Priština ima jednu grozničavu potrebu da se pokaže da je država nakon svih poraza koje je skoro doživela. Oni mogu da uđu na sever Kosova bez sile, ali to bi bio ozbiljan udarac između dogovora Beograda i NATO-a, jer Briselski sporazum kaže da NATO garantuje da snage Kosova ne mogu da uđu na sever Kosova bez odobrenja glavnog komandatna NATO-a i saglasnosti lokalne samouprave, odnosno Srpske zajednice – objašnjava Lazanski, naglašavajući da sve što se tiče KiM je kršenje međunarodnog prava, pa se zbog toga i pita koliko će suprotna strana da se drži Briselskog sporazuma.

– Sada postoji zakon sile i zakon jačeg. Albanci su se postavili tako da imaju veći remetilački kapacitet u odnosu na Srbiju. Oni bi da ratuju, Srbi ne bi. Zbog toga su i Amerikanci uvideli da su Albanci ti koji su problematičniji i spremni na konflikte – objašnjava.

Lazanski kaže da formiranje vojske Kosova ne predstavlja pretnju za državu Srbiju, ali psihološki jako loše mogu da utiču na Srbe na Severu Kosova. Kako objašnjava formiranjem te vojske, KiM bi se više osećao kao država.

– Ta vojska ako se ustroji i formira, i krene na Sever, to je granica incidenata. Ne zaboravimo da Srbi nisu bez oružja. Dovoljno je samo da opali prvi metak – smatra on.

Lazanski kaže da snažna diplomatska aktivnost, nastavljanje sa mirnim demonstracija, je jedini put rešavanju situacije na KiM.

– Svakako treba sačekati taj 14. decembar i videti hoće li oni zaista da formiraju vojsku. Dijalog je zaleđen, nema indicija da će tu nešto uskoro da se promeni. Evropa je pokazala da nema nikakvu moć – poručio je Lazanski.

KOMENTARI18 komentara

 1. Opet ja says:

  Šta čeka tvoj Vučko, trebalo je veç da pošalje vojsku i policiju jer narod dole nema hranu i lekove. Čekanje ide na ruku Šiptarima jer će dobiti još opreme i podršku za napad.

 2. pravda says:

  EU JE PRODUZENA RUKA aMERIKE. aMERIKA + eu= fASISTICKA TVOREVINA STOP EU STOP NATO FASISTIMA ZIVELA RUSIJA

 3. SLAVKO-KNIN says:

  Nece Srbija nista preduzeti krenu li Siftari proceravati Srbe ozdo.To sta Lazanjski govori je obicna demagogija koja nista ne kosta.Nece se nista desiti.Siftari ce procerati Kosovarske Srbe a u Beogradu ce se desetak dana naricati nad tim progonom.A na Pinku u onoj emisiji kod Sarape i Ideje svako jutro ce pametovati o Svjetskoj nepravdi prema Srbima i to ce biti zaboravljeno nakon deset dana.Sjetite se Oluje 1995 tek u dvadisetom minutu dnevnika RTS je pomenuto da je RSK napadnuta.I kolko se Oluja pominjala tad????Morda dvadiset dana se to pominjalo i sve je oslo u zaborav.Tako ce biti sa Kosovarskim Srbima.Nema njima dolje opstanka bolje bi im bilo da dodju u Srbiju.U Srbiji ima puno pusti teritorija dje se oni mogu naseliti.Isto vazi i za Srbe iz Bosne ako dodje do neceg.I oni isto neka dodju u Srbiju ziviti.Pa sjetite se da je vas Milosevic kojeg mnogi od vas vole kaza jos 1989 svi Srbi u jednoj drzavi.To est svi Srbi da zive u Avnojevskoj Srbiji.Samo sta su njega mnogi Srbi krivo razumilj pa su pomislili svi Srbi u Velikoj Srbiji.A on je mislijo da svi Srbi iz okolni republika dodju ziviti u Avnojevsku Srbiju.

  • Sasha says:

   A da se vi, crnogorci, malo vratite u vasu Crnu Goru, kod vasega Mila i oslobodite nas malo vaseg prisustva, a?

   • SLAVKO-KNIN says:

    Ja njesam Crnogorac.Ja sam Srbin iz Dalmatinske Zagore iz Krajine.

    • Jovo Veselinovic says:

     sve sto je tito potpisao slavko to deca u beogradu moraju da postuju kako si ti prosao u kninu tako ce i srbi sa kosova

    • Posmatrac says:

     Onda bi jado trebao da da znas da je I to uzurpirana zemla srbska gdje ti zivis, na kojoj renutno zive paraziti a zna se postupak prema parazitima.

    • Pera zdrra says:

     Opet se kurcis, srbine iz Dalmacije, rekao sam ti pre neki dan, da ste se vi srbi iz dalmacije kurcili kao veliki srbi a kad je zapicalo svi ste se razbezali a rekaosam da vas je Arkan samarao po kaficima u Kninu dok su srbi iz Krajine ginuli, i sad se kurcite po Beogradu i mestima po Vojvodini kako ste zalosne izbeglice a ustvari ste ratni profiteri koji ste trgovali po Krajini dok se vodio rat.

     • Posmatrac says:

      Ajd glupane procitaj sta si napisao.

    • Pera zdera says:

     Opet se kurcis, srbine iz Dalmacije, rekao sam ti pre neki dan, da ste se vi srbi iz dalmacije kurcili kao veliki srbi a kad je zapicalo svi ste se razbezali a rekaosam da vas je Arkan samarao po kaficima u Kninu dok su srbi iz Krajine ginuli, i sad se kurcite po Beogradu i mestima po Vojvodini kako ste zalosne izbeglice a ustvari ste ratni profiteri koji ste trgovali po Krajini dok se vodio rat.

   • Roy says:

    Nije on crnogorac nego neka ljiga koja se predstavlja kao dalmatinac

  • Roy says:

   Ti si bolesnik i to onaj teski. Javljas se pod deset imena na ovom sajtu. Kad si Jovo Veselinovic onda pljujes amerikance, kad si Slavko Knin onda pljujes Ruse. Ustvari ti pljujes samog sebe. Zbog tvoje proslosti dusa ti nije mirna i cista pa te sad progoni otrov taj koji je u tebi i zlo koje si radio pa od muke piskaras i javljas se pod sto imena, sam sebi svjedocis i podrzavas svoje bolesne izjave. Bolestan si i vjerovatno opasan za narod u tvom okruzenju. Treba te locirati i privesti na informativni razgovor u policiju pa kod psihijatra jer takvi ludjaci su skloni svakom zlu i ubistvima. Glumis budalu i naivka, a ustvari si otrov. Pun si zla i mrznje. Bijedo otpadnicka i nemoralna.

 4. marko says:

  krivo lazanski evropa je isto sto i amerika fasizam a ne da ne moze nesto napraviti moze nece

 5. ABCD says:

  Lazanski koliko te placaju za da promovises propagandu. Svaki rezim to radi propandira vojsku i takve neke slicne patriotske stvari za da bi maknuli pogled sa realne probleme građana.

 6. Jovo Veselinovic says:

  ti si jedan komunisticki lazov vulin i vucic nikad nece napasti NATO PAKT u srbijisrbija sva pod natom paktom

 7. Budi Bog s nama says:

  Ako oni počnu da opaljuju metke, mi ćemo da prdnemo u čabar!

 8. Posmatrac says:

  Po svemu sudeci srbski narod prolazi kroz prociscenje. Nije ni to lose puno ima avetinjskog nakota. La(za)njski.

 9. Miraš says:

  Vojska Kosova se formira 14 decembra i kad krene na Sever, to je granica incidenata. "Ne zaboravimo da Srbi nisu bez oružja. Dovoljno je samo da opali prvi metak" – smatra Lazanski. LAZANSKI JE ZABORAVIO NA OPERACIJE POD LAŽNOM ZASTAVOM, te taj "prvi metak", a i drugi metak oni bi holivudski prikazali na našu štetu. ... Zasad idu drugačije jer najviše računaju na ekonomsko i socijalno iscrpljivanje stanovništva pa ako deo Srba ode zbog toga za njih je to bolje. Moguće je da planiraju da egzistencijalne probleme koje su upravo napravili celokupnom stanovništvu Kosova da će rešiti većim ekonomskim i trgovinskim povezivanjem sa Albanijom i time će ekonomski tešnje vezati celo Kosovo sa Albanijom. Koliko im vremena treba da to ostvare? Koliko dugo Šiptari sa Kosova mogu da izdrže takvo egzistencijalno ugrožavanje jer i mnogi od njih su prilično siromašni? Zasad oni se uopšte ne bune, da li su ih ipak nekako pripremili za ovu vanrednu situaciju? Čak objavljuju da je navodno Haradinaju skočio rejting nakon uvodjenja taksi 100%. Ako je to tačno, onda nisu ni gladni ni ugroženi zbog te takse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *