Лазански НИKАД БРУТАЛНИЈИ ПРЕМА НАТО због притиска на Србе: Лобисти МИСЛЕ ДА УТЕРУЈУ ОВЦЕ У ТОР! (ВИДЕО)

Lazanski NIKAD BRUTALNIJI PREMA NATO zbog pritiska na Srbe: Lobisti MISLE DA UTERUJU OVCE U TOR! (VIDEO)

30 januara 2019

Novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski, gostujuću emisiji „Dobro jutro Srbijo“, odgovarao je na goruće teme na domaćoj i svetskoj sceni.

Tema koja se poslednje vreme u žiži interesovanja je venecuelanska kriza, nastala zbog (ne) regularnosti predsedničkih izbora:

– Ono što je Madurov smrtni greh je što je Venecuela veliki proizvođaš nafte, iako nije mnogo zastupljena na svetskom tržištu. To što se predsednik parlamenta ustoličio, samo govori o razpoloženju koje zapad ima na nesprovođenje demokratskih režima – tvrdio je Lazanski, ali i dodao da je Venecuela veoma bogata zemlja, ali blokirana sa svih stana.Kako bi demonstritao silu, venecuelanski predsednik provozao se čamcem u pratnji vojske, kako bi demonstrirao silu, evo kako to komentariše Lazanski:

– Pentangon poziva venezuelansku vojsku da se distancira od predstenika Madura. Rusija je rekla da će braniti Venecuelu, ako dođe to sličnih situacija, tada bi moga da nastane problem. Ali, ako gledamo unazad, nikada se do sada nije desilo da je Vojska Venecuele bila neposlušna nekom predsedniku – rekao je on.

Lazanski je prokomentarao i jučerašnju vest da će Zoran Zaev i Cipras možda dobiti Nobielovu nagradu . Naime, dobitnica Nobelove nagrade za mir 2015. godine, Uided Bušamaui, zvanično je nominovala grčkog i makedonskog premijera, Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva, za Nobelovu nagradu za mir:

– To samo govori koliko je Nobelova nagrada izgubila na značaju. Svojeveremenu je i Jaser Arafat dobio istu nagradu, a bio je ratni zločinac – kaže Lazanski.

Vojni i politički komentator prokomentarisao je stav zapada prema Srbiji i Bosni i Hercegovini:

– RS je u fokusu najveći obaveštajnih igara, još uvek se nije prestalo sa disciplinovanjem Dodika, ulaženjem u NATO. Dodik je svestan da bi to značilo unitarizaciju BIH. Srbije nema taj problem kao i BiH, da se njoj osporava ime. RS sledi politiku Srbije, vojnu neutralnost. Nema ulaska u NATO, rekao je prdsedavajući RS bez referenduma, a zna se kakavo je raspoloženje RS po tom pitanju. Ako oni ne uđu, neće ni BiH, to je jasno – rekao je Lazanski, a potom prokomntarisao težnju da sve države uguraju u „isti koš“ – NATO pakt:

– Ja to ne bih stvavljao na dnevni red bilo kakvog medijskog polemisanja. Ali, NATO lobisti to stalno potežu, očigledno da misle da će polemisanjem uspeti da uteraju „ovce u tor“. Oni idu logikom da naš narod nije dobro informisan o prednostima NATO pakta. Dovoljno je znati da je to anti-rusko rešenje, da li je potrebno dalje polemisati?

Da je Srbija imala naftu, oko nje bi se otimale strane sile, a ovako je kažnjavaju zbog neposlušnosti?

– Imaš dve opcije, da braniš do kraja ili da se dogovoriš. Da smo se mi negde u smiraj raspada Jugosavija, dogovorili, da je privatila ono što je traženo, bila bi skroz druga priča… Čelnici su tada prespavali bitne momente za državu. Naime, Šel nudi da napravi paralelnu jadransku magistralu… – kaže Lazanski.

Stefan Đureković ubijen jer je odao veliku državnu tajnu njemačkim obaceštajnim službama?

– Došla su dva tankera puna nafte iz Libije, koji su nestali. Verovatno je došlo do prozivke, em Titov sin, em Špikovog sin. Đureković je bio kažnjen jer je prvi potencirao te stvari – objasnio je Miroslav Lazanski.

(Srbija Danas)

KOMENTARI7 komentara

 1. Zoran says:

  Lazanski, jel celo Kosovo nase ili samo deo?

  • Zarko Mrdalj says:

   sto pitas vidis da kosovo 76 godina u siftarskim rukama acitav bal;kan ide u uniju i nato pakt tu su i dodik i vucic

 2. Rale says:

  Lazanski je Vučićev potrčko i ništa više od toga .Kredibilitet koji je i imao i kao čovek ,i kao novinar, vezivanjem za veleizdajnika ,izgubio je.

 3. Vesko says:

  Maricu odustani od NATO lobiranja, ne stoji ti. Izgledas puno pametniji i privlacniji zenama kada ne lobiras za NATO.

 4. Pravedni Ljesnik says:

  smarate promovisanjem braljezgarija ovog naprednjackog slovenca

 5. rodja says:

  Zoran Zaev i Cipras će možda dobiti Nobielovu nagradu mir? Eeeeh! Za malo uteče ovo "veliko i prestižno priznanje" tandemu Tači-Vučić. Ali ima dana. "Kompromisno rešenje" će pružiti šansu da se sledećeg puta nominuju HT-AV.

 6. Budi Bog s nama says:

  Šta bi bilo da je bilo? Bila bi sada to druga priča, šta se sve moglo da je moglo, opet druga priča. Ljudi inače sve rade naopako po Marfijevom zakonu, zašto nešto da uradiš ljudski kada možeš i kao majmun? Zašto čovek da ne komentariše normalno nego kao neki Lazanski?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *