ЛАЗАНСКИ О ХАОСУ У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ: Сада све зависи од тога да ли ће…

LAZANSKI O HAOSU U SEVERNOJ MITROVICI: Sada sve zavisi od toga da li će…

23 novembra 2018

Na vest da su pripadnici ROSU upali rano jutros sa više vozila u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe srpske nacionalnosti, reagovao je i spoljnopolitički komentator, kolumnista Sputnjika i dobar poznavalac bezbednosnih prilika na Kosovu i Metohiji, Miroslav Lazanski.

„Imam informacije da je jedna jedinica ROSU ušla u Severnu Mitrovicu i uhapsila dvojicu Srba, koji su, kako navode moji izvori, bivše pripadnike KBS-a. U Severnoj Mitrovici uključene su sirene za uzbunu, građani su veoma uznemireni, izašli su na ulice“, kaže Lazanski.Televizija „Prva“ je, podsetimo, javila da su racije izvršene na još nekoliko lokacija u gradu, a gradonačelnik Goran Rakić je rekao da će biti formiran krizni štab i da će o narednima akcijama Srba biti obaveštena javnost.

„Ja lično za sada nemam nikakvu novu informaciju da li su druge jedinice krenule ka jezeru Gazivode, ili prema adminstrativnoj liniji sa Srbijom. Ovo je bila jedna komando akcija, kidnapovanje ljudi. Pretpostavljam da su došli iz Južne Mitrovice gde su, prema informacijama koje imamo od juče, gomilali snage KBS-a“, kaže Lazanski za Sputnjik.

Upitan koje mogućnosti država Srbija u datim okolnostima ima i kako bi mogla da reaguje, kolumnista Sputnjika kaže:

„Za sada jedino znamo da je najmanje jedan od uhapšenih bivši pripadnik KBS-a. Zašto je uhapšen baš on, kako i zašto je akcija izvedena baš na ovaj način, još nam nije poznato. Činjenice su samo da su pripadnici ROSU ušli i uhapsili dvojicu Srba. Videćemo da li će oni ostati tu gde su, da li će krenuti negde dalje, od toga sada sve zavisi. Pre bilo kakve reakcije Srbije kao države, moguća je, naravno, akcija samoorganizovanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. U svakom slučaju, moramo da sačekamo podrobnije podatke koji će, siguran sam, stizati u narednim minutima i satima“, zaključuje Miroslav Lazanski.

Pripadnici ROSU uhapsili su rano jutros četiri osobe. Portparol kosovske policije izjavio Daut Hodžaj izjavio je da su oni uhapšeni u okviru istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

(Sputnjik)

KOMENTARI10 komentara

 1. Velika Metla says:

  Povećava se stepen ludila naci-amerike,pa šalju pseta da laju okolo! Treba još malo izdržati dok potpuno naci-amerika ne poludi,a to je neizbežno,i ne krene u svoju propast! Tako su bili poludeli svi ovi pre nje,otomani,austro-ugari,hitler,pa je sada naci-amerike red! A onda sledi "dere Musa jarca"!

  • kojic jovan says:

   Gde si Vuline sad..Nisi sluzio vojsku i neznas se ponasat u datoj situaciji.

   • Kulak says:

    Lazanski nabraja šta rade šiptari. To je u ovom času potpuno nebitno. Bitno je da li mi imamo oružje i vojsku da zaštitimo Srbe od šiptarskog terora ili oružje nemamo. Ako oružje za zaštitu Srba od šiptarskih zlikovaca nemamo, odgovornost snosi vlast. Bilo je dovoljno vremena i sredstava da se oružje nabavi. Ako vlast nije uradila ono za šta ju je narod izabrao ona mora odgovarati,a volja naroda postaje neprikosnoveni Zakon.

 2. rodja says:

  Kakva reakcija Srbije? Samo sastanci, zaključci, obaveštenja, molimo vas i ... Tresla se gora, rodio se miš. Situacija, "malo mi ovamo, malo vi tamo". Kao da je sve dogovoreno, kao i do sada. Zbog svega ovog što se dešava na Kosmetu je "blagovremeno i procureo Slobin zabranjeni govor". To je poruka Srbima "da ih neće slati da ginu za Kosmet", jer su Srbi sa Kosmeta pobegli. Nema ih više, osim nešto malo u Severnoj Mitrovici. Dosta nam je i to. Ajmo na kompromis, svoje za svoje". E sad se pitam, kako to da je baš sada, pošto Kosmet nije primljen u interpol, "procureo Slobin zabranjeni govor"? Ko je mogao, sve do sada, čuvati taj govor? Zašto je kadar, nakon pitanja novinara, u 19 sekundi isečen? Ko je mogao da zabrani S. Miloševiću da svoj govor, ako mu se nije svideo, bude uništen? I, da li je to u opšte S Milošević? Naravno, sve što se sada dešava na Kosmetu, je deo scenarija, koji još uvek pišu cia, mi6 u "saradnji sa našim izvršiocima". Prostije nego tetovac.

  • SLAVKO-KNIN says:

   Srbi na kosovu nemogu ostati oni moraju ozdo ici ca put Srbije.A Srbija mora priznati Kosovo i da se jednom za navjek zatvori Kosovska prica.To je bar jednostavno izvesti.Siftari nek zera pripucaju Srbi ce ozdo uteci za Srbiju i stvar je rjesena.Pricace de par mjeseci otom i stvar ce biti zaboravljena.A onda ce Srbija priznati Kosovo i to je to.Po istom principu Kosovski slucaj se more rjesiti isto nako kako je nas Milosevic sa Tudjmanom iscera iz Krajine.Dakle sve uz dogovor i relativno bezbolno.Srba i nako nema puno na Kosovu to bi se moglo naseliti nedje po Srbiji dje fali naroda.Recimo ja bi Kosovarske Srbe naselijo na Bugarsku granicu tamo ima puno praznije sela koja vape za Kosovskim Srbima.To su tereni koji su idealni za cuvanje koza magaradi i ovaca treba im omoguciti da cuvaju ovce i koze.Nebi im da da dolaze amo u Vojvodinu jer ce poremetiti nacijonalnu strukturu Vojvodine.Narocito im nebi da da dolaze odje u Novi Sad jer zanji njesu gradske sredine nji treba u sela naseliti.

  • SLAVKO-KNIN says:

   Est Majkane to je autenticni snimak Milosevica snimljen par godina nakon Oluje.Ja sam gleda taj snimak jos kad.Esi se uvjerijo sta taj izdajnik veli??????? Veli NEBI BILO FER DA SRBIJANSKI MOMCI BRANE KRAJINU.A bilo bi fer da mu Krajiski momci brane Kosovo eli a??????E to niko nece nikad docekati.Nikad Krajiski Srbi nece braniti Srbiju niti su je ikad kroz istoriju branili.Znades li ti koji Srbi su jedini pucali i ratovali protiv Rusa???????Pa Srbi iz Krajine u uniformama Austrougarske armije.Mi smo jedini Srbi koji smo Ruse tukli vrucijem olovom.To ti je istorijska cinjenica.

 3. Zoran says:

  Dokle ce ova budala da se forsira?

 4. Portopranco says:

  Monstruozni teror Amera nad Srbima se nastavlja. A bilo je govora da su oni protiv nas Srba navodno zbog Miloševića. Sada je sve jasno. Miloševića već odavno nema,a teror Amera nad Srbima je još žešći.Nemojmo se zavaravati, ovi monstruozni šiptarski krvnici su samo marionete u rukama Amera.Oni nas Srbe gledaju kao promotere ruskih interesa na Balkanu, a Rusi i Rusija su im globalni suparnici.Zato Ameri nas Srbe hoće da unište, a ne zbog nekakvog nebitnog Miloševića.Nama je jedini način opstanka uzajamno obavezujući vojni savez Srbije sa Rusijom i Kinom.To je jedini način da mi Srbi ovaj američki teror preživimo.

 5. Jovo Veselinovic says:

  vucic je ima dosta vremena da da ruskoj f. putinu baze u srbiji za odbranu srbije sad pisi prpoaloje

 6. Kulak says:

  Da je Aleksandar Vučić sa Rusijom potpisao VOJNI SAVEZ sa obavezom međusobne obrane u slučaju strane agresije, ovoga ne bi bilo.Ali,on to (još uvek) nije potpisao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *