ЛАЗАНСКИ О ХРВАТСКОЈ ПРОСЛАВИ „ОЛУЈЕ“: Бал вампира (ВИДЕО)

ЛАЗАНСКИ О ХРВАТСКОЈ ПРОСЛАВИ „ОЛУЈЕ“: Бал вампира (ВИДЕО)

6 августа 2019

Акцију „Олуја“ која се догодила пре 24 године када је око 250.000 Срба протерано из Републике Српске Крајине, хрватске власти називају легитимном војном акцијом. Централна манифестација одржана је у Книну, а овом приликом министар одбране Хрватске Дамир Крстичевић изјавио је да Хрватска војска спремна на нове „Олује“.

Међутим, коментатор дневног листа Политика Мирослав Лазански за Ново јутро објашњава да је Крстичевић рекао да је Хрватска спремна да реагује уколико би се претња, по њиховој процени, десила.– Он је рекао да уколико би се десило да неко угрози територију Хртватске поново, „Олуја“ би се поновила – каже Лазански.

Он такође објашњава да је Крстичевић, завршио војну академију ЈНА и да је то прошлост коју он оваквим изјавама жели да избрише.

– Не знам шта је он тачно командовао у операцији „Олуја“, али мислим да је он био један од команданта од гардијских бригада на јужном правцу. Чињеница је да Хрватска своју историју почиње да рачуна од 1991. године, све од пре тога као да не постоји. Све базирају од 91. године па на даље. Хрватска никако да направи једну врсту дистанце од НДХ – рекао је Лазански.

Како каже, тих деведестих је било отимања станова и бесправног уласка у њих.

– Та годишњица се полако претвара у неку врсту бала вампира, ако ти на трагедији 250.000 Срба то славиш, онда је питање и какве ми комшијске односе треба да негујемо – пита се Лазански.Лазански каже да су бивши официри ЈНА, Албанци, учестовали у Хрватским паравојним формацијама, касније и у регуларној војсци.

– Ми морамо да водимо рачуна о томе када је Хрватска призанта. Све до тог момента све војне формације су биле паравојне. Хрвати су Албанцима вратили услугу, шаљући своје војне инструкторе на Косово 1999. године. Постоје и спекулације и основана сумња да је чак и министар одбране Хрватске био на Косову да је био као инструктор ОВК. Видео сам неке материјале где се о томе спекулише – каже Лазански.

KOMENTARI6 коментара

 1. Dejan says:

  Mi treba da ne obraćamo pažnju na tu šabanijadu i da za slučaj da napadnu i jednog jedinog Srbina zbrišemo Split i Zagreb sa lica zemlje.

 2. Miroslav says:

  Мирославе имењаче, то јесте био бал вампира али у том тангу су играли Туђман и Милошевић који су се договорили да РСК оде Хрватској а Срби неометано да изађу ван. Проблем је што Србија и поред Хрватског Усташизма дозвољава да Хрватска у Србији има преко 200 Српских фирми у свом власништву док ми у Вуковару немамо право на своје писмо. Шаљу нам на хиљаде дивљака из Сплита да плаше људе. Ко не зна ко су Сплићани бек оде као Србин живети тамо на годину дана па кад се врати у Србији нек мало исприча о љубави коју усташе имају према Србима. Власт у Србији фино продала усташама фирме а нама преосталим Србима у Хрватској не дају да имамо своје писмо. Два пута понављам писмо јер видим да се Срби у Србији одричу Ћирилице. А и овде кад пишем, напишем на ћирилици а кад пошаљем коментар ови из редакције ставе текст на латиници.

  • Ivana says:

   Vidiš ustaše tu i tamo samo Srba niđe samo kukavice.

   • Ko To Tamo Peva says:

    srbi nisu komandovali u ratu 90 ih cetnici u jugoslaviji nisu postajali jugosloveni su stvorili jugoslaviju i srusili su jeee, i opljackali

 3. Za Srbiju says:

  Bal vampira ili žurka demona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u