ЛАЗАНСКИ О ХРВАТСКОЈ ПРОСЛАВИ „ОЛУЈЕ“: Бал вампира (ВИДЕО)

LAZANSKI O HRVATSKOJ PROSLAVI „OLUJE“: Bal vampira (VIDEO)

6 avgusta 2019

Akciju „Oluja“ koja se dogodila pre 24 godine kada je oko 250.000 Srba proterano iz Republike Srpske Krajine, hrvatske vlasti nazivaju legitimnom vojnom akcijom. Centralna manifestacija održana je u Kninu, a ovom prilikom ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je da Hrvatska vojska spremna na nove „Oluje“.

Međutim, komentator dnevnog lista Politika Miroslav Lazanski za Novo jutro objašnjava da je Krstičević rekao da je Hrvatska spremna da reaguje ukoliko bi se pretnja, po njihovoj proceni, desila.– On je rekao da ukoliko bi se desilo da neko ugrozi teritoriju Hrtvatske ponovo, „Oluja“ bi se ponovila – kaže Lazanski.

On takođe objašnjava da je Krstičević, završio vojnu akademiju JNA i da je to prošlost koju on ovakvim izjavama želi da izbriše.

– Ne znam šta je on tačno komandovao u operaciji „Oluja“, ali mislim da je on bio jedan od komandanta od gardijskih brigada na južnom pravcu. Činjenica je da Hrvatska svoju istoriju počinje da računa od 1991. godine, sve od pre toga kao da ne postoji. Sve baziraju od 91. godine pa na dalje. Hrvatska nikako da napravi jednu vrstu distance od NDH – rekao je Lazanski.

Kako kaže, tih devedestih je bilo otimanja stanova i bespravnog ulaska u njih.

– Ta godišnjica se polako pretvara u neku vrstu bala vampira, ako ti na tragediji 250.000 Srba to slaviš, onda je pitanje i kakve mi komšijske odnose treba da negujemo – pita se Lazanski.Lazanski kaže da su bivši oficiri JNA, Albanci, učestovali u Hrvatskim paravojnim formacijama, kasnije i u regularnoj vojsci.

– Mi moramo da vodimo računa o tome kada je Hrvatska prizanta. Sve do tog momenta sve vojne formacije su bile paravojne. Hrvati su Albancima vratili uslugu, šaljući svoje vojne instruktore na Kosovo 1999. godine. Postoje i spekulacije i osnovana sumnja da je čak i ministar odbrane Hrvatske bio na Kosovu da je bio kao instruktor OVK. Video sam neke materijale gde se o tome spekuliše – kaže Lazanski.

KOMENTARI6 komentara

 1. Dejan says:

  Mi treba da ne obraćamo pažnju na tu šabanijadu i da za slučaj da napadnu i jednog jedinog Srbina zbrišemo Split i Zagreb sa lica zemlje.

  • Karital says:

   Kako?

 2. Miroslav says:

  Miroslave imenjače, to jeste bio bal vampira ali u tom tangu su igrali Tuđman i Milošević koji su se dogovorili da RSK ode Hrvatskoj a Srbi neometano da izađu van. Problem je što Srbija i pored Hrvatskog Ustašizma dozvoljava da Hrvatska u Srbiji ima preko 200 Srpskih firmi u svom vlasništvu dok mi u Vukovaru nemamo pravo na svoje pismo. Šalju nam na hiljade divljaka iz Splita da plaše ljude. Ko ne zna ko su Splićani bek ode kao Srbin živeti tamo na godinu dana pa kad se vrati u Srbiji nek malo ispriča o ljubavi koju ustaše imaju prema Srbima. Vlast u Srbiji fino prodala ustašama firme a nama preostalim Srbima u Hrvatskoj ne daju da imamo svoje pismo. Dva puta ponavljam pismo jer vidim da se Srbi u Srbiji odriču Ćirilice. A i ovde kad pišem, napišem na ćirilici a kad pošaljem komentar ovi iz redakcije stave tekst na latinici.

  • Ivana says:

   Vidiš ustaše tu i tamo samo Srba niđe samo kukavice.

   • Ko To Tamo Peva says:

    srbi nisu komandovali u ratu 90 ih cetnici u jugoslaviji nisu postajali jugosloveni su stvorili jugoslaviju i srusili su jeee, i opljackali

 3. Za Srbiju says:

  Bal vampira ili žurka demona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *