LAZANSKI O MASAKRU U PARIZU: Cilj terorista je da zastraše ceo svet

LAZANSKI O MASAKRU U PARIZU: Cilj terorista je da zastraše ceo svet

7 januara 2015

Lazanski 8372Čitavu Evropu je potresla teroristička akcija koja se desila u Parizu 7. januara. Članovi jedne islamske grupacije su otvorili vatru iz automata Kalašnjikov na redakciju francuskog lista „Charlie Hebdo“, koji je poznat po satiričnim člancima oko islama. Ubijeno je nekoliko novinara. Komentar vojnopolitičkog analitičara Miroslava Lazanskog:

Ja to povezujem sa diverzifikacijom udara Al-Kaide i islamskih terorista na ciljeve. To je nekad bilo sa avionima, pa se nekad pretvorilo u napade na vozove u Španiji, pa napad na metro u Londonu. Bili su razni pokušaji. Dakle, oni su se sad jednostavno raspršili koliko „Islamska Država“, toliko i određene čelije Al-Kaide i traže različite načine i različite ciljeve koji bi bili što gromoglasniji. Kad napadate neku robnu kuću i napravite tamo terorističke akcije to nema takav odjek u medijima, kao kad ubijete 12 novinara ili članova redakcije. To je odmah tema broj jedan u svim svetskim medijima.

Cilj terorista je da budu u prvim minutima svakog televizijskog dnevnika i na naslovnim stranicama svih listova. Ovaj zločin u Parizu će biti glavna tema sledećih nekoliko dana. Drugo je, da teroristi ne mogu sada da udare protiv nekih strogo čuvenih ciljeva koji bi bili po svojim efektima užasni, kao recimo napad na nuklearnu centralu, neku luku ili neki vojni objekat. Oni se čuvaju. Ali redakciju niko ne čuva. I to je najlepše napasti. A pošto je list i ranije objavljivao satirične članke oko islamske vere. oni su se još ranije zamerili i bili su na neki način određeni kao cilj.

Ima još jedan momenat. Posle Nove godine pažnja svih bezbednosnih struktura u Evropi pomalo je popustila, jer pažnja se obično fokusira za Novu godinu i uoči nje. Kad prođe Nova godina, posle toga sve bezbednosne službe pomalo odahnu. I oni su tačno to tempirali i udarili. Nažalost, mi smo svedoci da du na kraju 2014. godine zemlje EU zauzele vrlo rigidan stav prema Rusiji. I to može imati svoje posledice i po pitanju terorizma. Evropa ne može da bude izolovana od svega što se dešava na Bliskom Istoku. A opet, ponavljam, bez saradnje svih evropskih država to neće lako ići.

(Glas Rusije)

KOMENTARI10 komentara

 1. Mali says:

  Zar ti Miroslave stvarno verujes u to sto pises? Covece zar ti nije jasno da su ovaj zlocin organizovale tajne sluzbe? A motiv ce se sam pokazati u narednim danima!

 2. Mare says:

  Ovo je po meni skretanje paznje javnosti sa ekonomskih problema u zemlji. Takodje sad cemo slusati kako su neophodna ogromna izdvajanja za policijski i Vojni sektor, a sve radi toga da se ovo ne bi ponovilo. Na primeru Francuske i druge NATO clanice ce povecati izdvajanja za odbranu i bezbednost.

 3. Samo Keba Šiškebab spasava says:

  Uopšte mi ih nije žao,ili tačnije-žalim ih ko što su i oni žalili srpske žrtve. A dobili su šta su zaslužili,jer ko sa đavolom tikve sadi,o glavu mu se obiju. Naravno,nemojte ni sumnjati da će zdrava ultra-desnica,danas jedino istinsko zdravo tkivo trule islamizovane Europe znadi da uzvrati udarac. Zanimljivo je jedino što danas Zlatna Zora sviće u Nemačkoj.

 4. Samo Keba Šiškebab spasava says:

  Uopšte mi ih nije žao,ili tačnije-žalim ih ko što su i oni žalili srpske žrtve. A dobili su šta su zaslužili,jer ko sa đavolom tikve sadi,o glavu mu se obiju. Naravno,nemojte ni sumnjati da će zdrava ultra-desnica,danas jedino istinsko zdravo tkivo trule islamizovane Europe znati da uzvrati udarac. Zanimljivo je jedino što danas Zlatna Zora sviće u Nemačkoj.

 5. Sasho Alvega says:

  https://www.youtube.com/watch?v=YTfExaGwg5w&feature=youtu.be ovo je interesno da se pogleda ...

 6. Draga says:

  Toliko bolesnih umova šeta ovom planetom da do mojeg uma ne može to saznanje stići , ja da živim 1000 g nebih mogla takvo što smisliti , a kamoli učiniti. Ama i komentari su uvek puni mržnje i želje za nečijom krvi .Kud ide ovaj svet , dali ćemo se zaista uništiti međuse , čemu onda borba za novac i bogatstvo .

 7. ARTILJERAC says:

  Šta ste očekivali da svi sede skrštenih ruku dok po svetu ubijate njihovu decu i ismevate njihovu veru. Kao što nato bira ciljeve tako i teroristi biraju ciljeve. Svako bira ciljeve u skladu sa silom kojom raspolaže. Samo je pitanje kad je ko terorista.

 8. Toma says:

  Ceo tzv.zapadni svet se podigao na noge juce.Pa treba da vide kako je to kad oni ubijaju starce,decu sirom sveta,a narocito islamskog.U Ukrajini u proseku svaki dan gine preko 100 ljudi,zena,dece...a zapad cuti.Nema vise dominacije tog trulog zapada.Kraj.

 9. TepeT says:

  Ovaj Lazanski ili je lud ili mu noge smrde ili je dobro placen od zapadnih "slobodoumnih agencija".Ex Jugoslavija,Irak,Libija,Tunis,Alzir,Sirija,i jos podosta zemalja centralne i Juzne Afrike i kao zadnja Ukrajina,ali nece sigurno biti zadnja u popisu,scenario slican ,rukopis isti.Gospodine Lazanski sve tvoje analitike i svoje znanje mozes da bacis niz vodu sa ovakvim tvrdnjama koje si gore naveo.Okani se gospodine Lazanski analiza kojima ili nisi dorastao ili si placen da pises o istim koje nemaju veze sa vezom, prihvati se analize Kalasnjikova,T-90 i tako tih stvari pa idi i zabavljaj nekoga ko u to jos vjeruje. Budi pozdravljen.

 10. Apis says:

  Dragi moji Francuzi! Niste nešto mnogo plakali kad su mudžahedini sekirama odsecali glave Srbima po R.Srpskoj. Niste plakali ni kad ste u sastavu NATO pakta istresali bombe po nama ni kada ste zajedno sa tim hijenama rasparčali srpsku državu i proterali stotine hiljada nesrećnih Srba koji su vas voleli i očajnički se nadali vašoj pomoći. Sudelovali ste u zločinačkom ubistvu Gadafija kojem dugujete milione dolara, itd. itd. itd. SAMO LUD NE VIDI DA SU NAJVEĆI I NAJKRVAVIJI TERORISTI U SASTAVU NATO PAKTA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *