ЛАЗАНСКИ о наоружању које стиже у Србију из Русије! (ВИДЕО)

LAZANSKI o naoružanju koje stiže u Srbiju iz Rusije! (VIDEO)

16 decembra 2016

104027_lazanski-oruzje_f

Spoljna politika Srbije je pragmatična, gde može da se nešto nabavi može, gde ne može, idemo kod drugih, kaže novinar, analitičar i poslanik Miroslav Lazanski.

 

Kako je rekao u Kažiprstu B92, alternativa uvek ima, samo je potrebno da se pronađu izvori.

„Poklonima se u zube ne gleda, ja sam uvek za to da se donira ako može. Amerika, Rusija, Kina, svejedno – mi para nemamo za velike nabavke, pa onda daj šta daš“, kaže Lazanski.

Novinar i poslanik koji je bio na listi vladajuće koalicije na proteklim izborima kaže da će nabavka šest „migova 29“ iz Rusije praktično predstavljati poklon vredan osamdeset miliona evra.

„Polovni mig 29 košta od 25 do 28 miliona, a nov oko 39 miliona evra. Mi dobijamo šest aviona po ceni remonta, a to je vrednost samo jednog polovnog“, rekao je Lazanski.

Kako kaže, oni će biti remontovani u Belorusiji i umnogome će ojačati našu vojsku.

„Niko iz regiona neće imati eskadrilu ovog kvaliteta. Bivše zemlje Jugoslavije nemaju avione ovog tipa, a Srbija i njena vojska će stajati bolje i od Mađarske i od Rumunije“, kaže Lazanski.

Takođe, govoreći o tome odakle Srbija nabavlja opremu, Lazanski je naveo da je naša zemlja i dalje pod „finim sankcijama SAD i NATO“.

„Godinama smo pokušavali da kupimo mašinu za dubljenje topovskih cevi, ali to niko iz NATO zemalja nije hteo da nam da. Takođe, ne daju nam da vratimo civilni radar na Kopaoniku. Zato mi koristimo onaj na Besnoj kobili, ali i za to dobijamo upite od Brisela“, kaže Lazanski.

KOMENTARI5 komentara

 1. Beli Orao says:

  Imajte mudaa pa kažite i Briselu i Vašingtonu ,marš đubrad sad ćemo da gradimo radare ogromne Ruske i na Kopaoniku ali i na Prokletijama!!!

 2. QQ-LELE says:

  Sta ce nam oklopna vozila, zar nemamo naseg Lazara. Bolje da nam daju nesto drugo, neki radar....

 3. bata surda says:

  Nemaju muda, niti ce ih imati. A nemaju ih ni Rusi da podviknu nasog bagri: "Od sada ce biti ovako, ili..."

 4. Svetislav Surina says:

  Stojimo bolje od Mađara koji imaju F-16,eurofighter i mig-29!Taja Lazanski je veliki glupan.

 5. Vasilije says:

  tako je! a Ameri da objasne zasto su ucestvovali u Pacovskim kanalima 1945. kada su spasavali najvece zlocince u istoriji svijeta. ima slika americkog ambasadora Pitera Galbrajta kako na ustaskom tenku gazi srpske civile na autoputu 1995 (na 50-tu godisnjicu Pacovski americkih kanala) APSOLUTNO PRIBLIZAVANJE RUSIJI NEMA ALTERNATIVU!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *