ЛАЗАНСКИ О ВОЈНОЈ БУДУЋНОСТИ СРБИЈЕ: ОДКБ или НАТО?

LAZANSKI O VOJNOJ BUDUĆNOSTI SRBIJE: ODKB ili NATO?

15 aprila 2021

AMBASADOR Republike Srbije u Ruskoj Federaciji, Njegova ekselencija Miroslav Lazanski izjavio je da Srbija namerava da ostane vojno neutralna.

– Srbija je vojno neutralna zemlja. Ne želimo biti član bilo kog vojnog bloka – ni ODKB, ni NATO – kazao je diplomata.Lazanski kaže da Srbija ne razmišlja o učlanjenju u ODKB.

– Ne. Ne razmišljamo o tome. Ali naša pozicija je neutralna. Mi se pridržavamo ove pozicije – rekao je Lazasnki za RIA Novosti.

Diplomata je ponovio stav Srbije da neće kupovati zapadni gas po nepovoljnijim scenama, te odgovorio na pitanje o mogućnosti zapadnih sankcija zbog takvog srpskog stava.

– Čini mi se da nije u njihovom interesu da Srbiji uvode sankcije. Napokon, sada nije 1999. godina, svet se promenio. Ako se izreknu sankcije, one se moraju uvesti preko UN-a. I tako, kada jedna država nametne sankcije drugoj, zaobilazeći UN, to predstavlja kršenje međunarodnog prava. Čini mi se da Zapadu nije u interesu da bilo kakvim ograničenjima komplikuje situaciju u Srbiji. Svaki pritisak Zapada na Srbiju gura je prema Rusiji i Kini. Mislim da na Zapadu postoje ljudi koji ovo razumeju – izjavio je Lazasnki.

KOMENTARI7 komentara

 1. miliorad5 says:

  pa tačno tako, ako uspemo da sačuvamo neutralnost, jer ima mnogo indijanaca oko nas i sulude su nam neke komšije.(tu ne mislim na šiptare, oni nisu naš komšiluk oni su štetočine u našem dvorištu,krtce na travnjaku, takoreći a glavni šinter nam još zabranjuje da ih otrebimo,ali neče ti još dugo biti tako.)

  • Archelay says:

   Milorade,pogodili ste u samom centru metu.

 2. Rista says:

  Jooo, kakav je! Ko ja kad se ožderem pa ustanem na...ruke. Pa mi ondak podmetnedu stolicu jer noge ne drže jedno par minuta. Oči krvave a mozak zabludeo od noći silne… Ja nisam pročitao šta je pisao, ali mislim da je pažljivo zamolio Zapad da nas ne gura prema Rusiji. Da nije on CIJA špijun? Ili ga Rusi poje votkom svaki dan iz sebičnih razloga? On jadan nikad nije pijo, pa Rusi hoće da ga prelome i uvuku u ODKBu kao važnu ličnost po Srbiju. Jel tako?

 3. Gagi says:

  Nema tu nekog velikog znanja i nauke, kristalno je vidljivo da se danas "perspektivni komunisticki kadrovi" postavljaju na vazne drzavne pozicije. Toliko o Srpskom nacionalizmu i zamlacivanju ovog naroda.

 4. test01 says:

  Kakva neutralnost - to je sarena laza! Zar mislite da je Svajcarska neutralna zato sto to oni hoce ili zato sto je to bio dogovor, gde su mocnici u proslosti drzali pare? Nema neutralnosti i SRBIJA NE MOZE da ostane neutralna! Odgovor je takodje jednostavan - ili si sa prijateljima ili sa neprijateljima...

 5. 1389 says:

  Srbija je Budučnost Evrope, samo evropa to ne želi da vidi. Skuplja hrana na Severo-zapadu evrope, dovešče još katastrofalnih odluka u savetu evrope. Shvatiće evropa da je naseljena od Srba ali biće kasno. Balkan se ujedinjuje kada Rusija preuzima Ukrajinu i počne da hrani Srbiju i komšije sa jeftinijom hranom. Za EU ne bi baš rekao da jih čeka jeftin plin, sa gorivom i kvalitetnom hranom. Kvalitetnije kokice će Kinezi i Rusi da grickaju, kada budu gledali kakve dogadjaje očekuje Evropa...

 6. persida says:

  Ko laze, nije neutralan. Tako ti je to, Lazo Lazovanski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *