ЛАЗАНСКИ ОБЈАСНИО: Нема разлога да уђемо у НАТО јер…

LAZANSKI OBJASNIO: Nema razloga da uđemo u NATO jer…

28 januara 2019

Nemamo razlog da ulazimo u NATO. Dok smo mi vojno neutralna zemlja, ni Republika Srpska ne želi da ulazi u NATO. Oni su trenutno jedan anti-ruski vojni savez , rekao je vojno-politički komentator Miroslav Lazanski gostujući na TV Pink.

– U Venecueli se preklapaju i ruski i američki interesi. Oni imaju i američko i rusko oružje i tehniku. Takođe, ušli su i Kinezi na to tržište. Maduru će biti veoma teško, jer Vašington smatra Južnu Ameriku svojim dvorištem – rekao je Lazanski.Lazanski je na pitanje o tome kako se preklapaju interesi Rusije i Amerike kada je u pitanju Venecuela, istakao, da je Rusija napravila fabriku najnovijih Kalašnjikova u Venecueli. Zatim, kako kaže, rusko oružje je prisutno na prostoru Venecuele i imaju brdo njihove tehnike.

– Oni imaju takođe i američko oružje i tehniku. Tako da, uz krizu koja je velika dolazi do toga koliko je te tehnike ispravno. Takođe, ušli su i Kinezi na to tržište. Maduru će biti veoma teško, jer Vašington smatra Južnu Ameriku svojim dvorištem – rekao je Lazanski.

Lazanski je naveo da se nada da će Srbija izvući nešto iz svega ovoga.

– Nemamo razlog da ulazimo u NATO. Dok smo mi vojno neutralni, ni Republika Srpska ne želi da ulazi u NATO. Oni su trenutno jedan anti-ruski vojni savez – rekao je Lazanski.

On je istakao da je Venecuela interesantna jer je bogata naftom.

– Vrlo je interesantno da se pokušaju rušenja režima dešavaju u zemljama koje su bogate naftom, kao što je Venecuela. To je zanimljiva zemlja, gde od 32 ministarstava, 12 ministarstava kontroliše vojska. Tamo je 200 generala uključeno u glavne strateške industrijske grane i u glavnim kompanijama – rekao je Lazanski.

Kako kaže, Venecuela ima i brojnu vojsku, ali i problem užasne korupcije.

– Takođe, veliki problem im je i inflacija. Za sada Maduro ima punu podršku vojske, jer, on ih je i rasporedio. Postoji plan koji razrađuje prisutnost vojske u celokupnom društvu. On ima dosta jake specijalne snage. Pitanje je naklonosti vojske – rekao je Lazanski.

Lazanski je naveo da pod uslovima koji se odigravaju u svetu političke i vojne elite svetskih super sila već imaju razrađene planove i doktrine za preživljavanje trećeg svetskog rata, nuklearnog, i nastavak života u bilo kakvoj formi i spremanje za četvrti svetski rat .

Prema njegovim rečima, postoje čak i poznati su lokaliteti gde bi se sklanjali poličari i elita u slučaju sukoba.

Kako kaže, to su planovi koji su procureli i u Američkom kongresu.

– To je sve u sveri teorije, u scenariju nuklearnog rata nikada ne možeš da predvidiš šta će biti, ali da takvi planovi postoje, sasvim sigurno postoje – rekao je Lazanski.

(Informer/Pink)

KOMENTARI3 komentara

 1. Zoran says:

  Ce da udjes i u NATO i ce da das Kosovo. I to zajedno sa tvojim Vucicem.

  • padre says:

   A ti, gde ćeš biti ti?

 2. Velika Metla says:

  Nema razloga,jer je naci-nato u Srbiji,i drži Srbiju pod okupacijom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *