ЛАЗАНСКИ ОБЈАВИО НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ! Хрватски медији најавили да америчко војно чудо стиже у Загреб, АЛИ ОВО ЈЕ ПРАВА ИСТИНА!

ЛАЗАНСКИ ОБЈАВИО НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ! Хрватски медији најавили да америчко војно чудо стиже у Загреб, АЛИ ОВО ЈЕ ПРАВА ИСТИНА!

22 фебруара 2021

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански рекао је јуче да у Хрватској не постоји та врста техничке екипе која би опслуживала и летела на Ф-35.

Хрватска преко тендера набавља војне авионе, а медији пишу да ће то можда бити Ф-35. Лазански каже да је Ф-35 Америка продала до сада само Израелу, и да би само још неколико земаља у НАТО би купиле те авионе.„У Хрватској не постоји та врста техничке екипе која би опслуживала и летела на Ф-35. Ф- 35 је ловац пете генерације и Американци пазе коме ће да га дају“, рекао је он.

Према његовим речима, за Ф-35 морате да имате такву софтицириирану инфраструкутру да се то граничи са неким врстом свемирске технологије.

„Хрватска ће бити задовољна ако добије Ф-16, или била је опција да купе француске половне авионе Рафал“, рекао је он.

Лазански наводи да су то све велика новчана издвајања.

Французи су понудили 12 Рафала у вредности од 950 милиона евра. То није мала ствар, цео годишњи војни буџет, Ф-16 ако купе, исто 12 комад, то ће да их кошта преко милијарду долара-

„У овом часу када имате проблема са пандемијом, проблем око туризма, срушене делове због земљотреса, да неко политички иде да купи авионе преко милијарду долара то би био проблем за политичаре у Хрвасткој„, каже Лазански.

Што се тиче војних односа снага, каже да је јасно да је Србија међу бившим земљама Југославије, „од Триглава до Вардара, војнички најснажнија“.

„Ми се опремамо, не за рат, већ да би спречили било какву војну авантуру“, рекао је он.

(Б92)

KOMENTARI5 коментара

  • Suzuki Vitara says:

   Laz je u srzi krvatskog bica. To se uci jos od malena. I onda dobiju oprost od jezuita i svi srecni i zadovoljni.

   • Karital says:

    Mislim kao i Dobrica Ćosić!Avioni koji dođu u Hrvatsku u svakom pogledu bit će bolji od vaših.

    • Gardista says:

     Mislis, kao i ovi skoro sto su bili stigli. Na kakvim ste vi drogama, brate mili. I ako dodju sklampotine, bice i dalje tudji, a vi cete ih samo placati i placati generacijama

 1. M says:

  Najnovija je vijest da kupujemo 15.000 malih dronova raznih tipova i namjena!Koji se radarski ne mogu na vrijeme detektirati,niti oboriti Pancirima,Strijelama,S-300 i sl.!Neki stanu čak i u džep,i vade se kao iznenađenje!Iskaču čak i iz konzervi vojničkog graha!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u