ЛАЗАНСКИ ОБЈАВИО НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ! Хрватски медији најавили да америчко војно чудо стиже у Загреб, АЛИ ОВО ЈЕ ПРАВА ИСТИНА!

LAZANSKI OBJAVIO NAJNOVIJE INFORMACIJE! Hrvatski mediji najavili da američko vojno čudo stiže u Zagreb, ALI OVO JE PRAVA ISTINA!

22 februara 2021

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski rekao je juče da u Hrvatskoj ne postoji ta vrsta tehničke ekipe koja bi opsluživala i letela na F-35.

Hrvatska preko tendera nabavlja vojne avione, a mediji pišu da će to možda biti F-35. Lazanski kaže da je F-35 Amerika prodala do sada samo Izraelu, i da bi samo još nekoliko zemalja u NATO bi kupile te avione.„U Hrvatskoj ne postoji ta vrsta tehničke ekipe koja bi opsluživala i letela na F-35. F- 35 je lovac pete generacije i Amerikanci paze kome će da ga daju“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, za F-35 morate da imate takvu softiciriiranu infrastrukutru da se to graniči sa nekim vrstom svemirske tehnologije.

„Hrvatska će biti zadovoljna ako dobije F-16, ili bila je opcija da kupe francuske polovne avione Rafal“, rekao je on.

Lazanski navodi da su to sve velika novčana izdvajanja.

Francuzi su ponudili 12 Rafala u vrednosti od 950 miliona evra. To nije mala stvar, ceo godišnji vojni budžet, F-16 ako kupe, isto 12 komad, to će da ih košta preko milijardu dolara-

„U ovom času kada imate problema sa pandemijom, problem oko turizma, srušene delove zbog zemljotresa, da neko politički ide da kupi avione preko milijardu dolara to bi bio problem za političare u Hrvastkoj„, kaže Lazanski.

Što se tiče vojnih odnosa snaga, kaže da je jasno da je Srbija među bivšim zemljama Jugoslavije, „od Triglava do Vardara, vojnički najsnažnija“.

„Mi se opremamo, ne za rat, već da bi sprečili bilo kakvu vojnu avanturu“, rekao je on.

(B92)

KOMENTARI5 komentara

 1. Milan Dog says:

  Kao i uvek, hrvati lazu.

  • Suzuki Vitara says:

   Laz je u srzi krvatskog bica. To se uci jos od malena. I onda dobiju oprost od jezuita i svi srecni i zadovoljni.

   • Karital says:

    Mislim kao i Dobrica Ćosić!Avioni koji dođu u Hrvatsku u svakom pogledu bit će bolji od vaših.

    • Gardista says:

     Mislis, kao i ovi skoro sto su bili stigli. Na kakvim ste vi drogama, brate mili. I ako dodju sklampotine, bice i dalje tudji, a vi cete ih samo placati i placati generacijama

 2. M says:

  Najnovija je vijest da kupujemo 15.000 malih dronova raznih tipova i namjena!Koji se radarski ne mogu na vrijeme detektirati,niti oboriti Pancirima,Strijelama,S-300 i sl.!Neki stanu čak i u džep,i vade se kao iznenađenje!Iskaču čak i iz konzervi vojničkog graha!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *