ЛАЗАНСКИ ОПЛЕО ПО ВУКУ ДРАШКОВИЋУ!

LAZANSKI OPLEO PO VUKU DRAŠKOVIĆU!

21 januara 2019

Piše: Miroslav Lazanski

Lider stranke SPO Vuk Drašković izjavio je pre nekoliko dana kako je „tragično što je blizu 80 odsto građana Srbije odlučno protiv članstva Srbije u NATO-u, da ta većina ne zna da će sve nesporazume i moguće sukobe na Kosovu, u Bosni, u Makedoniji, ili bilo gde na Balkanu rešavati NATO“.

Kaže Vuk Drašković „da se odluka o članstvu Srbije u NATO-u ne sme prepustiti ni neznanju, ni inatu, ni mantri da vlast mora da sluša volju većine“, pa nastavlja kako „ u nekim pitanjima neukoj većini država ne sme da povlađuje“. Priznajem, ovakvim konstatacijama gospodina Vuka Draškovića više sam nego iznenađen. Iako gospodina Draškovića više cenim kao pisca nego kao političara.Dakle, ako je mantra da vlast mora da sluša volju naroda, onda gospodin Drašković negira osnovne principe demokratije, jer volja naroda se iskazuje na izborima. Što bi značilo da se gospodin Drašković, zapravo, direktno zalaže za princip nepoštovanja izbornih rezultata. Što i nije čudno s obzirom kakve rezultate postiže na izborima…

Gospodin Drašković naziva više od 80 odsto građana Srbije „neukima i pristalicama inata“, slobodnije rečeno, on smatra više od 80 odsto građana Srbije glupacima i neznalicama. Da je to bilo koji političar na Zapadu izjavio za svoj narod, njegova bi politička karijera bila momentalno ugašena. Ali Srbija je ovo brale…

Ako je, po gospodinu Draškoviću, više od 80 odsto građana Srbije neuko i sklono neznanju, koja je to ta učena elita u Srbiji koja zna šta je danas NATO. Koje su to danas prednosti, a koje mane NATO-a? Da malo analiziramo obrazovanje i školsku spremu glavnih lobista NATO-a u Srbiji, da vidimo koje su sve knjige iz te oblasti objavili, u kojim su to stručnim časopisima izlazili njihovi radovi.

Uključujući i stručne radove o NATO-u gospodina Vuka Draškovića. Sa svoje strane, mogu da kažem da sam prvi novinar iz neke socijalističke zemlje koji je još 1982. godine ušao u glavni štab NATO-a u Monsu i napravio intervju sa vrhovnim komandantom NATO-a, američkim generalom Bernardom Rodžersom. Godine 1990. opet sam bio u istoj komandi i napravio intervju sa vrhovnim komandantom NATO-a, američkim generalom Džonom Galvinom. Dakle, ja odlično znam šta je bio NATO do 1991. godine, šta je bio od 1991-1995, šta je bio 1999. i šta je danas. I nema tog NATO lobiste koji može o tome da vodi bilo kakvu ozbiljnu polemiku sa mojom malenkošću…

Odnosno, gde su bili sa svojim stavovima pre 30, a gde pre 20 godina današnji lobisti NATO-a u Srbiji?

Neki su pre 30 godina prodavali kolače, drugi su bili revnosni članovi SKJ i šefovi kabineta istaknutih partijskih drugova. Vuk Drašković je pre 20 godina javno bio protiv ulaska SRJ u proces „Partnerstvo za mir“, čak je i sa pozicije ministra spoljnih poslova SRJ sugerisao zemljama, bivšim članicama Varšavskog ugovora, da ne ulaze u proces „Partnerstvo za mir“, a kamoli u NATO. Postoje pismeni tragovi o tome.

Naravno, ne sporim političarima da mogu da menjaju svoje mišljenje. To je sastavni deo te profesije. Ali me zanima koje su to nove okolnosti nastupile u Srbiji i oko Srbije, da od nekadašnjeg protivljenja da Srbija uđe u „Partnerstvo za mir“, gospodin Drašković se sada zauzima za članstvo Srbije u NATO-u? To što je Crna Gora u NATO-u i što će to verovatno uskoro biti i Makedonija? Pa smo, jelte, „opkoljeni“?

Zastareli geopolitički pogledi na savremene vojne doktrine. Nema više vardarsko-moravskog strateškog pravca, sve se to danas preskače. NATO je danas antiruski vojni pakt i svako svrstavanje u takav pakt jeste direktno antiruski potez. NATO je danas na granicama Rusije. Možda gospodin Vuk Drašković želi da bude na čelu neke NATO jedinice na granicama Rusije, ali više od 80 odsto građana Srbije to jasno odbija…

(Sputnjik)

KOMENTARI24 komentara

 1. Kulak says:

  Smušeni političar Vuk Drašković je u svom neslavnom životu bio čovek sa hiljadu lica,a ono završno koje ćemo najbolje pamtiti jest da je bio teška budaletina.

  • PRVA LINIJA says:

   BUDALETINA JE BLAGA REC... GOVEDO MU VISE PRISTAJE I LIKOM I DELOM... GOVEDO SELJACKO JE IDEALNA KOMBINACIJA OBZIROM DA MOZE SELJAK DA ODE IZ SELA AL SELO IZ SELJAKA VALJDA NE... TREBA DA SE OKUPIMO, DA SE ORGANIZUJEMO NAS NEPISMENIH I PROSTIH 80%... DA SE OKUPIMO I DA MU NANU NANINU I NJEMU I ONOM NJEGOVOM ,,MUSKARCU" KOG JE OZENIO SVOJEVREMENO... KAZU DA JE ZAVICAJ MUSKARCA RODNO MESTO NJEGOVE ZENE A OBZIROM DA JE GOSPODIN DANA IZ MILOVOG MONTENEGRA UOPSTE NECUDI NJEGOV NOVI POGLED NA ISTORIJU I PROSLOST... A BUDUCNOST... ON JE NA SRECU NEMA... NJEGOVA SVECA JE PRI KRAJU, SVICE LAGANO... I NJEMU I NAMA FALA BOGU... KAZE NAS NAROD... ONIH NEPISMENIH 80%...

   • Raca says:

    SELJAK, SELJAČINA SELO PREISPITAJTE SVOJE MIŠLJENJE I STAV. NE VREĐAJTE GOVEDO,NAHRANILO JE SRBSKOG VOJNIKA I RADNIKA. VUKA UPOREDITE SA NEKIM IZMETOM.

  • Budi Bog s nama says:

   Gud morning sinjor Lazanski, ja samo da dodam da ga ja ne cenim niti kao pisca niti bilo šta drugo. Ova Vucibatina će tek grdno da prođe, najpre se borila protiv Miloševića a sada se bori protiv Srba u celini. On sada piše knjige u kojima su Srbi genocidni narod a ne hrvati. Valjda da napravi ravnotežu, teška mu crna srpska zemlja. Može li ko da drži na budžetu ovog izdajnika svega svetog što postoji? Isto je i sa njegovom Danicom, prima invalidsku penziju od 150 hiljada jer je nervno neuravnotežena.

 2. Mr.Clean says:

  s postovanje gospodine Lazanski,ali cemu polemika sa DEBELIM CREVOM!!!!!

  • Velika Metla says:

   MK,Lazanski zna isto kao i ovaj "vuk" da su izbori farsa,što je "vuk" i potvrdio,jer ako vlast ne treba da sluša narod čemu onda izbori?

 3. padre says:

  Možda je istina, da jetoliki procenat Srba nauk i nepismen, ali je mali broj njih gmizavaca, kaošto je on i njegova bratija!

 4. rajko says:

  Nove okolnosti za ulazak u NATO ne postoje. Naprotiv. Postoji obilje novih okolnosti PROTIV ulaska u ovu organizaciju. Ako ništa drugo, sad je svakom jasno da nas nisu bombardovali zbog tragičnog nesporazuma kako su mnogi dugo mislili, već da je to bila stara, hladna, svesna, zlonamerna odluka čitavih elita zapadnoevropskih zemalja. To se 2000. još uvek nije sasvim videlo, ali sad je to jasno kao dan. I ništa ih nikad neće opravdati za taj čin. Moraju da plate svu štetu koju su nam naneli. Njima je sad naravno jako potrebno da mi udjemo u njihovu organizaciju da bi oni kao ustaše posle 2. s. rata glatko izbegli sve neprijatnosti, ali više ne može tako. Navika da nas uništavaju se mnogo odomaćila u njihovim redovima pa moramo da ih odviknemo. Smradove.

 5. Pravedni Ljesnik says:

  I vucic pljuje Srbe pogrdnim nazivima, ali lazanskom to ne smeta, jer mu je to poslodavac

 6. DonDon says:

  Licno ne gotivim ovog Draskovica uopste, ali covek ponekad ima pravo. Kosovo ce odlucivati NATO i Srbija. Rusija u neki sukob sa NATO zarad nas nece ulaziti sigurno. Precica do Kosova je postati saveznik bivsem neprijatelju. Sa Nemackom smo u dva navrata ratovali, ubili nam mnogo omladine pa opet nakon svega nismo ljuti na njih. Zasto bi se ljutili na SAD, ako nam vrate Kosovo?

 7. Ranko says:

  Da moze on bi promenio narod

 8. petrovgrad says:

  Otac Vuka Draškovića Vidak, je ubijao Srbe i bacao u tri jame kod Miljevine. To je radio sa svojom brigadom na čelo sa narodnim herojem J.Šegrtom. Vuk bi trebao da zapali sveću tim nesrećnicima.

  • Velika Metla says:

   Petrovgrad,Vuk je ranijih godina kao tobože istraživao ko je ubio skoro 40 000 srbskih mladića,vojnika kraljevske vojske,iz Srbije,kad ih je čerčil predao ćopavku,i kad mu je jedan Hercegovas rekao,Vuku,da mu je otac Vidak jedan od glavnih egzekutora Vuk je prestao s istraživanjem! Ovo znam sigurno,jer mi je lično čovek iz Hercegovine rekao,kad sam bio u Nevesinju pre nekih 10 godina! Takva zla koja su radili posrnuli "srbi" Kapičić,Ranković,Penezić,Vidak,nije niko radio svom narodu kao oni što su! Takav slučaj nije zabeležen kod balija,šlihtara,vatikanoida! Oni su svoje pazli kao oči u glavi! Za razliku od glupih "srba"!

   • Pera pekar says:

    I opet Srbi danas žale monstrume Krcuna, Kapicica i Rankovica. I još mu teraju "leka". Ne postoje reči da se opiše krvozedni monstrum Krcun. Sramota srpskog roda. Ili Kapicic. Rodjen u Gaetu od malih nogu učenika da mrzi sve srpsko.

 9. Velika Metla says:

  Ovo pašče Straškovićevsko je u pravu! Zašto je u pravu? Pa zato što njega nijedan narod,sem srbskog,ne bi trpeo u svom i najudaljenijem okruženju! Jovo Kapičić je proveo ceo svoj život u sred Beograda,a pobio je desetine hiljada Srba,i ne nađe se JEDAN JEDINI "srbin" da ga stuče kao gnjidu,pa što se ne bi i jedan ovakav hercegovački izrod,koji se bez gaća dovukao u Srbiju,osećao slobodno i bezbedno da može pljuvati po Srbima i Srbiji!

  • Velika Metla says:

   Da dodam....,onda čujem danas kako neki kažu "živeo sam super za vreme Broza"! Marva! Šta drugo reći? Znači SAMO lični interes je bitan toj marvi! Nas su ti mizerni lični intresi i doveli do ovde gde smo!

 10. Doktor says:

  Sećam se za vreme NATO bombardovanja ‘99 kako taj isti Drašković preko nekog radio programa drži govor u nekoj emisiji i kune taj isti nato,pljuje po nato i govori kako je nato djavolja sekta,djavolja organizacija,kako je nato skup satanista u novom svetskom poretku itd...govorio je jedno 10-15 minuta i rekao gomilu uvreda o nato. A u isto vreme dok sam(smo) slušali taj njegov govor Bio sam na jednom položaju PVO sa drugarima koji su bili mobilisani kao i ja. Slušali i bili u jednu ruku ponosni na njegov govor. Sada ne verujem šta čujem i slušam od te spodobe. Koja je to transformacija da li postoji dijagnoza ili definicija tog oblika ljudske vrste...????

  • Mi says:

   Doktore, zar nije bliže dijagnozi? Bio je mlađi pa se stanje pogoršalo , kroz godine....

 11. teoretičar says:

  Koliko se ja sećam, Drašković je za dlaku izbegao Hag, a ta dlaka ga sada davi. Dakle, po mome shvatanju i Drašković i još dosta Srba su ucenjeni i regrutovani iz rodoljubivog dela Srba da zauzdavaju prebrze Srbe posle Oktobra, da ne bi pravili probleme. Naravno da je ta tema izbačena iz američkih medija Srbije, ali ti ljudi rade dobro svoj posao. Za Draškovića važi - život je lep pa makar ga i posranog živeo. Važno da ja i moja ženica imamo sve što nam treba, a ono posrano je nevidljivo iako je na obrazima. Ti ljudi, a kažem, ima ih u Srbiji podosta, morali su čak i sami sebe da slažu i ubede u ono što govore. Pa kad ih onda neko zaskoči, oni se još i naljute i sve žešće brane svoje obraze na kojima mi vidimo šta je. Nije njima lako.

 12. Branko says:

  Vuk Drašković je britanski komprador, zaobilaziti ga u najširem mogućem luku i ignorisati! Smrdi na izdaju od glave do pete.

 13. Grande Milovan says:

  Smešna je polemika ove dve prodane duše,dva politička dinosaursa puna sebe i svog neznanja,a jadan je ovaj narod kad mu ovakvi životni marginalci kroje kapu i određuju sudbinu!

 14. pravda says:

  Vuce Draskovicu ,od koga ukrade delo NOZ

 15. Bedi says:

  Tragično je da bilo ko prenosi šta to dlakavo NATO govno i ljudski odpadak misli i šta ima da kaže pošto je sa prozora svojevremeno rekao: " Ja ću da vas vodim!", a zatim komandovao: " Juriš" da udari brat na brata, a kao rezultat toga mrtvi. Dajte mu uniformu, pa nek ide gde hoće, ratuje s kim hoće i nek brani koga hoće, samo nas više da ne uvlači u to svoje patološko ludilo i u svoj kompleks Napoleona. Ako već nije dobio trajni smeštaj u nekoj specijalizovanoj ustanovi, tu svoju pamet nek prosipa negde drugde!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *