ЛАЗАНСКИ ОТКРИО: Ево зашто је Путин ишао својим аутомобилом! РАЗЛОГ ЈЕ ЈАКО БИТАН

LAZANSKI OTKRIO: Evo zašto je Putin išao svojim automobilom! RAZLOG JE JAKO BITAN

17 januara 2019

– Vi kad gledate istorijat II svetskog rata, nemate situaciju da su na našoj teritoriji ratovali Britanci, Francuzi, Amerikanci i da su ginuli za slobodu ovog prostora, a sovjetski vojnici su ginuli – podsetio je Lazanski.

Politički analitičar Dragomir Anđelković podsetio je da su Srbi, uz Ruse, dali najveći doprinos antifašističkoj borbi u istočnoj Evropi.– Mi smo imali dva antifašistička pokreta: ravnogorski i partizanski. U oba su Srbi dominirali i bez obzira na sam vrh partizanskog pokreta, boračka masa je bila srpska, Rusi to znaju i uvažavaju – rekao je Anđelković.

Miroslav Lazanski je podsetio da smo samo Srbi (možda i Britanci) nisu imali svoje vojnike na Istočnom frontu.

– To je ta neposredna veza, vojnička veza u krvi i veza u pobedi – rekao je Lazanski.

Lazanski je podsetio na vojnu vezu Rusije i Srbije i pre Drugog svetskog rata, a da smo posle 1945. novu JNA organizovali i ustrojili po ruskoj doktrini.

– Imali smo rusko naoružanje i masovno smo ga dobijali do Rezolucije Infombiroa kad je prestala vojna saradnja. Počevši od 1950. godine, kada su Amerikanci detektovali da taj naš razlaz sa Moskvom nije fingiranje, već da je ozbiljan, onda smo počeli dobijati američku vojnu pomoć, pre svega u oklopnoj tehnici i avionima, da bi, posle dolaska Hruščova u Beograd, ponovo počeli sa Rusima da sarađujemo na vojnom planu, tako da smo američke avione „tanderdžet“ i „sejbr“ zamenili ruskim „migovima 21“, dobili smo i raketne čamce ruske proizvodnje, tenkove „T-54“, „T-55“, helikoptere „Mi-8“, sovjetsku raketnu tehniku, rakete „Sa-2“ – rekao je Lazanski.

Lazanski je rekao da Putin ide svojim automobilom, ne zato što nema poverenja u naša blindirana vozila, već zato što mu je u njegovom vozilu elektronska komunikacija sa glavnim štabom ruske armije.

(RTS)

KOMENTARI4 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  U našim blindićima, blindiranim vozilima, nema wifi ili je signal slab, dok ovaj Putinov blindi nema šta nema, čovek usput uvek pogleda šta ima za šoping i tv kanalima u Begišu, poskida neke imejlove, odigra šah sa kompjuterom, pa prošeta do hrama sv. Save da vidi koliko još miliona dolara mora da mu uzmu iz budžeta kao donaciju. Kome još treba taj velelepni hram, dajte ljudima pravilno obeležene kontejnere pa da živimo kao u "Smrdljivoj bajci" sa Žaretom. Nema šta opelješiše ga ovi Srbi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • Gojko says:

   Budi Bog dali si ti bio na razgovoru kod Draskovica Canka i Cede praska,pre nego si to napisao.

 2. DonDon says:

  Mogao je i gradskim busom niko ga je bi pipnuo. Previse ga srbi vole. Doduse njegovog kolegu Vucica bi odrali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *