ЛАЗАНСKИ ОТKРИО ТАЈНУ ПОСЛЕДЊЕ МИЛОШЕВИЋЕВЕ ДЕПЕШЕ: Бомбардовање могло бити спречено, али…

LAZANSKI OTKRIO TAJNU POSLEDNJE MILOŠEVIĆEVE DEPEŠE: Bombardovanje moglo biti sprečeno, ali…

19 januara 2019

Vojno-politički komentator i analitičar Miroslav Lazanski otkrio je tajnu poslednje depeše predsednika SRJ Slobodana Miloševića koju je jedan naš general, tog 24. marta 1999. ujutru, uoči bombardovanja, odneo Amerikancima.– Ta depeša je bila upućena da bi se sprečilo bombardovanje. Jedan naš general je otišao da preda tu depešu, primili su ga američki generali i rekli su, doslovce:,,Mi razumemo o čemu se radi, ali nažalost, voz je krenuo iz stanice!“ Znači, već je bilo gotovo, ali to je bio poslednji pokušaj Miloševića da se izbegne bombardovanje – rekao je Lazanski i dodao da je verovatno Milošević ponudio Amerikancima neki ustupak.

– Oni su i pre toga nameravali da nas bombarduju, pre svega zbog poruke Rusiji i jer se tad proslavljalo 50 godina NATO i to je trebalo „proslaviti u vatromet“.

Voditelj Milomir Marić je, kako sam kaže „cinično“, pitao da li se radilo o „aero-mitingu“ za proslavu 50 godina NATO koji je izgubio smisao u to vreme, a Lazanski se nije složio sa tom konstatacijom.

– „Aero-miting“ nije. Mi smo mogli do visine 6000-6500 metara da kontrolišemo, ali se oni nisu spuštali sa tih visina. On dođe sa bombarderom B-2 iz Amerike, lansira rakete na ciljeve u Jugoslaviji iznad Jadrana i vrati se, ili lete preko 12km, a naši PVO sistemi nisu imali te domete. Tu smo imali problema, ali ipak je to bila herojska borba. Avijacija i PVO su podneli herojske napore, piloti posebno, koji su svi poletali u misije, a znali su da nemaju šanse, ali i raketaši i Prištinski korpus, koji se zaista herojski borio – rekao je Lazanski.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

  1. Budi Bog s nama says:

    Bombardovanje nije bilo radi poruke Rusiji za nato godišnjicu, već je bilo radi podrške Đinđiću koji je okupio istomišljenika da bi uveli američku demokratiju. I dan danas se radi na tome, samo što je drug AV sada već malo i zastranio, AV -ea je podržao bivši gradonačelnik Njujorka - Đulijani. AV je činio sve iz petnjih žila, davao je i kompletan budžet Srbije u fond Klintonovih, i Klintonu je ljubio ruku ali se ništa nije dogodilo zato što su amerikanci videli da srbi ne mogu biti demokrati po američkom modelu. Da zaključim, ajde da kažemo kako se bombing kampanja mogla sprečiti, ali se nikako ne mogu sprečiti pogrešni komentari druga Lazanjskog.

  2. DUSKO says:

    MARIC JE LJUDSKO DJUBRE BIO I OSTAO !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *