ЛАЗАНСКИ ОТКРИО ЗАШТО ЈЕ КОСОВО ОТЕТО И СРБИЈА БОМБАРДОВАНА: Овај одговор нико није очекивао (ВИДЕО)

ЛАЗАНСКИ ОТКРИО ЗАШТО ЈЕ КОСОВО ОТЕТО И СРБИЈА БОМБАРДОВАНА: Овај одговор нико није очекивао (ВИДЕО)

13 фебруара 2019

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански говорио је о дешавањима из 90-тих година нарочито, на Косову и Метохији.

– Мадлен Олбрајт и Весли Кларк су се укључили у бизнис. Кларк је имао бизнис са аутомобилским таблицама на Косову, а Медлен Олбрајт се укључила у телефонију. Сви су они нашли свој материјални интерес. Кад ви погледате отприлике зашто је дошло до агресије на Југославију 1999. године и отимања Косова, управо је материјални разлог. То нису били, како они кажу, ни људска права, ни хуманитарна катастрофа, већ то што је Косово најпогодније тле за бизнис.

Упитан докле ће Србија моћи да се брани сама и да ли је можда улазак у НАТО једна од опција за нашу земљу како би сачувала безбедност, Лазански је одговорио:

Ми смо лепо рекли да имамо резулуцију о војној неутралности, као што се показало, показује се и показаће се да можемо да опстанемо сасвим успешно. У последњих неколико година направљен је револуционарни скок у јачању војске. Техничко опремање, технолошки скок, извозимо муницију у Русију, калибар 155. Рећи ће неко зашто? Како? Ево рећи ћу вам… Основни калибар у тој домени код њих је 852 милиметара, они нису имали калибар 155и свакако им је јефтиније да купују од нас, а неке од поруџбина препродају даље – објаснио је Лазански.

KOMENTARI4 коментара

  1. Dule says:

    и открио рупу на саксији.

  2. Milan says:

    1. Материјални и геостратегијски интереси су у питању како на Косову, тако и у свету. Треба хронолошки повезати све њихове активности, сагледати цео њихов план. Нарочито гледати све од нас источније као што су ширења НАТО и ЕУ на источну Европу, затим њихови планови и активности за Јужни Кавказ, Каспијски регион, Средњу Азију и Блиски исток. 2. У периоду 1992-1995, током рата у БИХ, где све у свету САД и НАТО, а и ЕУ ширили су се било дипломатијом било важним економским пројектима и какви су се још ратови водили. 3. Слично поређење треба направити за период 1996-1999 године током косовског рата и НАТО агресије на СРЈ, и ту поред свега осталог треба додати и поднете захтеве за проширење ЕУ из децембра 1997 године када се 10 бивших социјалистичик земаља кренуле у унију и у НАТО, међу њима Нађарска, Румунија и Бугарска. 4. Шта све су планирали да ће освојити у свету после 1999 године? У овој фази треба додати и обојене револуције. 5. Сирију напуштају, из Авганистана ће да се повлаче, мораће се повући и из Ирака. Крим су хтели па га нису добили. Каспијски регион им је измакао. Блиски исток им се отима, на Турску све мање могу да рачунају. Ако Русија изгради још и овај крак турског гасовода кроз Бугарску-Србију- Мађарску изгубиће и гасни рат у Европи, а после тога мање ће им требати и Украјина. Затим Каспијска нафта и гас са којом су рачунали нема толико велике резерве нафте и гаса те ова база као контрола важних гасовода и нафтовода има све мањи значај. Све мање им треба Косово и база Бондстил. Да ли база Бондстил и шиптарски вазали нешто им значе за покушај заустављања кинеског ширења ка Европи? Више им значи Македонија.

  3. ostrogorski says:

    Калибар 852мм? Биће да је у питању лапсус штампарикус јер Мирослав не прави овакве гафове. Ради се о калибру 152мм као код нашег топ-хаубице НОРА. Друго, Космет су нам отели Амери - највећи разбојници у историји. Треће, наша неутралност се зове, лоше маскирано, чланство у Нато пакту. Четврто Космет је предат Нато окупатору петог октобра 2000.године од стране квислиншких партија којима се придружила и Дачићева хибрид-модерна грађанска СПС. Пето, у Србији не постоји кохерентна нацинална патриотска политичка снага у виду партије или странке која би повела народ у ослобођење од фашистичке евроатлантске окупације. Шесто, оно што је био Месић за СФРЈ то је Вучић за Србију. Узгред, Вучић од Србије убрзано гради привредни и сексуални куплерај.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u