ЛАЗАНСКИ ОТКРИО ЗАШТО ЈЕ КОСОВО ОТЕТО И СРБИЈА БОМБАРДОВАНА: Овај одговор нико није очекивао (ВИДЕО)

LAZANSKI OTKRIO ZAŠTO JE KOSOVO OTETO I SRBIJA BOMBARDOVANA: Ovaj odgovor niko nije očekivao (VIDEO)

13 februara 2019

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski govorio je o dešavanjima iz 90-tih godina naročito, na Kosovu i Metohiji.

– Madlen Olbrajt i Vesli Klark su se uključili u biznis. Klark je imao biznis sa automobilskim tablicama na Kosovu, a Medlen Olbrajt se uključila u telefoniju. Svi su oni našli svoj materijalni interes. Kad vi pogledate otprilike zašto je došlo do agresije na Jugoslaviju 1999. godine i otimanja Kosova, upravo je materijalni razlog. To nisu bili, kako oni kažu, ni ljudska prava, ni humanitarna katastrofa, već to što je Kosovo najpogodnije tle za biznis.

Upitan dokle će Srbija moći da se brani sama i da li je možda ulazak u NATO jedna od opcija za našu zemlju kako bi sačuvala bezbednost, Lazanski je odgovorio:

Mi smo lepo rekli da imamo rezuluciju o vojnoj neutralnosti, kao što se pokazalo, pokazuje se i pokazaće se da možemo da opstanemo sasvim uspešno. U poslednjih nekoliko godina napravljen je revolucionarni skok u jačanju vojske. Tehničko opremanje, tehnološki skok, izvozimo municiju u Rusiju, kalibar 155. Reći će neko zašto? Kako? Evo reći ću vam… Osnovni kalibar u toj domeni kod njih je 852 milimetara, oni nisu imali kalibar 155i svakako im je jeftinije da kupuju od nas, a neke od porudžbina preprodaju dalje – objasnio je Lazanski.

KOMENTARI4 komentara

 1. Dule says:

  i otkrio rupu na saksiji.

 2. DUSKO says:

  I OTIMANJE RUDNOG BOGASTVA OD SRBIJE !

 3. Milan says:

  1. Materijalni i geostrategijski interesi su u pitanju kako na Kosovu, tako i u svetu. Treba hronološki povezati sve njihove aktivnosti, sagledati ceo njihov plan. Naročito gledati sve od nas istočnije kao što su širenja NATO i EU na istočnu Evropu, zatim njihovi planovi i aktivnosti za Južni Kavkaz, Kaspijski region, Srednju Aziju i Bliski istok. 2. U periodu 1992-1995, tokom rata u BIH, gde sve u svetu SAD i NATO, a i EU širili su se bilo diplomatijom bilo važnim ekonomskim projektima i kakvi su se još ratovi vodili. 3. Slično poređenje treba napraviti za period 1996-1999 godine tokom kosovskog rata i NATO agresije na SRJ, i tu pored svega ostalog treba dodati i podnete zahteve za proširenje EU iz decembra 1997 godine kada se 10 bivših socijalističik zemalja krenule u uniju i u NATO, među njima Nađarska, Rumunija i Bugarska. 4. Šta sve su planirali da će osvojiti u svetu posle 1999 godine? U ovoj fazi treba dodati i obojene revolucije. 5. Siriju napuštaju, iz Avganistana će da se povlače, moraće se povući i iz Iraka. Krim su hteli pa ga nisu dobili. Kaspijski region im je izmakao. Bliski istok im se otima, na Tursku sve manje mogu da računaju. Ako Rusija izgradi još i ovaj krak turskog gasovoda kroz Bugarsku-Srbiju- Mađarsku izgubiće i gasni rat u Evropi, a posle toga manje će im trebati i Ukrajina. Zatim Kaspijska nafta i gas sa kojom su računali nema toliko velike rezerve nafte i gasa te ova baza kao kontrola važnih gasovoda i naftovoda ima sve manji značaj. Sve manje im treba Kosovo i baza Bondstil. Da li baza Bondstil i šiptarski vazali nešto im znače za pokušaj zaustavljanja kineskog širenja ka Evropi? Više im znači Makedonija.

 4. ostrogorski says:

  Kalibar 852mm? Biće da je u pitanju lapsus štamparikus jer Miroslav ne pravi ovakve gafove. Radi se o kalibru 152mm kao kod našeg top-haubice NORA. Drugo, Kosmet su nam oteli Ameri - najveći razbojnici u istoriji. Treće, naša neutralnost se zove, loše maskirano, članstvo u Nato paktu. Četvrto Kosmet je predat Nato okupatoru petog oktobra 2000.godine od strane kvislinških partija kojima se pridružila i Dačićeva hibrid-moderna građanska SPS. Peto, u Srbiji ne postoji koherentna nacinalna patriotska politička snaga u vidu partije ili stranke koja bi povela narod u oslobođenje od fašističke evroatlantske okupacije. Šesto, ono što je bio Mesić za SFRJ to je Vučić za Srbiju. Uzgred, Vučić od Srbije ubrzano gradi privredni i seksualni kupleraj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *