Лазански открио зашто узимамо белоруске „мигове“, а упозорио на СВЕТСKУ ОПАСНОСТ: Путин има ДВА МИНУТА! (ВИДЕО)

Lazanski otkrio zašto uzimamo beloruske „migove“, a upozorio na SVETSKU OPASNOST: Putin ima DVA MINUTA! (VIDEO)

25 februara 2019

Novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski komentarisao je danas preuzimanje dva boloruska „MiG-a 29.

– Preuzimamo ih danas i od danas su oni vlasništvo države Srbije. Idu u zavod „Baranovići“ koji je najbolji zavod za remont u Belorusiji. Oni dolaze rasklopljeni, da bi vojni avion preletao preko država, potrebne su dozvole. Dakle, oni su u našem vlasništvu, ali pošto je Belorusija radi odličan remont aviona biće privremeno tamo. Belorusija je u Sovjetskom savezu bila predstavnik one fine industrije, oni će to fino da srede do kraja godine – rekao je Lazanski.Vojno-politički komentator opisao je i stanje srpskih aviona za vreme NATO agresije.

– Bivša SFRJ je kupila 16 „MiG-29“, a rat smo dočekali sa 12 poluispravnih MiG-ova. Greška je bila Miloševića što je sve pare dao na policiju, a vojsku je potpuno marginalizirao. Davao je pare na jačanje policije, a vojska je ispaštala. Ne kažem da bismo sa boljom situacijom dobili NATO. Mi ne kupujemo sada ove avione da bismo se borili protiv NATO-a, već za čuvanje vazdušnog prostora, ali i za bilo kakvu vrstu ambicija lokalnih zemalja da nešto urade – objasnio je Lazanski.

Miloralav Lazanski i Milomir Marić dotakli su se teme nuklearnog rata i spremnost Vladimira Putina da istom ućestvuje.

– Putin je rekao da je Rusija spremna na rizike nove „Kubanske krize“. Ako im rasporede rakete u Evropi, recimo u Poljskoj, Baltičkim državama, oni u Kremlju imaju 2 minuta da razmisle da li li ne ulaze u rat. Da bi im parirali, na američkim obalama će staviti raketne cirkone, koje lete isto manje od 5 minuata – objasnio je Lazanski.

Šta je „Rat zvezda“, pitao je Marić.

– Inspirisan je govorom Ronalda Regana 1983. u San Francisku. Ja sam bio u službenoj poseti u Pentagonu i napisao sam tekst „“Rat zvezda“ ukradena ideja Nikole Tesle“, to mi je bila referenca da 1986. godine dobijem intervju od generala Abrhanskona, prvog komandanta. Ne bih se ja baš složio da je to dovelo do pada Berlinskog zida. SSSR se raspao zbog unutrašnje izdaje. Gorbačov je bio poveden nekim lažnim obećanjima sa Zapada. Sovjetski čovek je mogao još da opstane. Kako je Gorbačov završio? Reklamira pice i postao je izdajnik. Dakle, „Rat zvezda“ nije iscrpeo sovjetsku privredu, već neodlučnost Gorbačovog – zaključio je Lazanski.

(Srbija Danas)

 

KOMENTARI11 komentara

 1. A akoM says:

  Nešto ne štima u državi da propadne ako je prvi čovjek budala ili izdajnik,npr.Gorbačov!Kako napraviti mehanizam za izbor dostojnog nasljednika Putina,odnosno sprečavanje štete ako fulaju!?

  • Sima Kostolomac napadac says:

   Na srecu po Ruse I Srbe sure see the dve komunjarske tvorevine raspale. Jedva smo see oslobodilu crnogoraca I hrvata. Josh da see kako - tako resi Kosovo pa da na izborima pobedi pravi srbijanac I bicemo opet cenjeni I bogati.

 2. Velika Metla says:

  Lazooo,da su ovi koji danas sede u Kremnju odlučni tako bi potprašili,preventivno, "kauboje",da bi se dimili do Ok Korala! Ali pošto na čelu Kremnja ne sedi Rus,nego fašistonsko-londonski špijun onda za to nema šanse! Ovo šta je Rusija sebi dozvolila,da joj naci-amerika postavi vojsku i rakete,pored samog nosa ne bi nijedna država,koja sebe smatra silom,dozvolila! A dozvolićeš,ti znaš da Rusija sebe smatra silom! Ovaj tajkun što sedi u Kremlju je dozvolio da mu sudbina naroda i države zavise od DVA MINUTA,pre,ili posle!! To ozboljan državnik ne bi dozvolio!

 3. Velika Metla says:

  Lazooo,da su ovi koji danas sede u Kremlju odlučni tako bi potprašili,preventivno, "kauboje",da bi se dimili do Ok Korala! Ali pošto na čelu Kremlja ne sedi Rus,nego fašistonsko-londonski špijun onda za to nema šanse! Ovo šta je Rusija sebi dozvolila,da joj naci-amerika postavi vojsku i rakete,pored samog nosa ne bi nijedna država,koja sebe smatra silom,dozvolila! A dozvolićeš,ti znaš da Rusija sebe smatra silom! Ovaj tajkun što sedi u Kremlju je dozvolio da mu sudbina naroda i države zavise od DVA MINUTA,pre,ili posle!! To ozboljan državnik ne bi dozvolio!

 4. marko says:

  nema rata zvezda lazanski ne mozes govoriti o necem sto ne znas.i o nikakvim 2 minute i 5 minuta. to sigurn o nitko ne zna al i jedn o je sigurno ruske rakete su brze i time mogu presretati sve ove pretnje iz evrope bilo one srednjeg dometa ili manjeg

 5. Zoran says:

  Naoruѕanje danas je samo u svrhu pocetnih poѕicija u pregovorima. Nista vise.

 6. Slobodanka says:

  Vojska Jugoslavije tj. oružana sila Savezene Republike Jugoslavije postojala je od 20.05.1992 godine do 04.02.2003.godine. Rezolucija SB UN br. 713 od 26.09.1991. je zabrana izvoza oružja i vojne opreme Jugoslaviji. Rezolucija br. 757 ekonomske sankcije S.R.Jugoslaviji. Krajem marta 1998. Savet bezbednosti UN usvojio je Rezoluciju 1160 o uvođenju embarga na izvoz oružja u SRJ u cilju podrške miru i stabilnosti na Kosovu. Kad i kako je bilo ko mogao pod tim uslovima da obezbedi nešto, pogotovo iz uvoza, a za našu vojsku? Mislim da se Lažanski namerno pravi blesav, a sa ciljem da reklamira svog sposobnog šefa i "našeg" vodju, kad kaže ovo: "Greška je bila Miloševića što je sve pare dao na policiju, a vojsku je potpuno marginalizirao. Davao je pare na jačanje policije, a vojska je ispaštala..."

 7. Posmatrac says:

  La(za)njski I njegove falsh analize. A koliko jos ima tvoj gospodar?

 8. Slobodanka says:

  Zašto "najpametniji" vodja ne zabuni se da kupi br dva nova novcijata ruska aviona za našu vojsku? Nego biće to kasnije kad izreknemo sankcije Rusiji i kad Srbiju još više približi članstvu u NATO alijansi, e tek onda ćemo kupiti poneki nov avion ali na Zapadu. Baš dobro mu dođe da sada od Rusa nabavi polovne i povoljne avione, da bi popunio vakum u vremenu.

 9. samostalan says:

  Jos samo da dobijemo pracke iz Kazahstana i niko nam nece nista moci.

 10. Gardista says:

  Belorusi polako krpuckaju svajs aparatom nase moderne avione na pedale, naoruzane savremenim kopljima velikog dometa i brzometnom prackom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *