Лазански открио зашто узимамо белоруске „мигове“, а упозорио на СВЕТСKУ ОПАСНОСТ: Путин има ДВА МИНУТА! (ВИДЕО)

Лазански открио зашто узимамо белоруске „мигове“, а упозорио на СВЕТСKУ ОПАСНОСТ: Путин има ДВА МИНУТА! (ВИДЕО)

25 фебруара 2019

Новинар, писац и војно-политички коментатор Мирослав Лазански коментарисао је данас преузимање два болоруска „МиГ-а 29.

– Преузимамо их данас и од данас су они власништво државе Србије. Иду у завод „Барановићи“ који је најбољи завод за ремонт у Белорусији. Они долазе расклопљени, да би војни авион прелетао преко држава, потребне су дозволе. Дакле, они су у нашем власништву, али пошто је Белорусија ради одличан ремонт авиона биће привремено тамо. Белорусија је у Совјетском савезу била представник оне фине индустрије, они ће то фино да среде до краја године – рекао је Лазански.Војно-политички коментатор описао је и стање српских авиона за време НАТО агресије.

– Бивша СФРЈ је купила 16 „МиГ-29“, а рат смо дочекали са 12 полуисправних МиГ-ова. Грешка је била Милошевића што је све паре дао на полицију, а војску је потпуно маргинализирао. Давао је паре на јачање полиције, а војска је испаштала. Не кажем да бисмо са бољом ситуацијом добили НАТО. Ми не купујемо сада ове авионе да бисмо се борили против НАТО-а, већ за чување ваздушног простора, али и за било какву врсту амбиција локалних земаља да нешто ураде – објаснио је Лазански.

Милоралав Лазански и Миломир Марић дотакли су се теме нуклеарног рата и спремност Владимира Путина да истом ућествује.

– Путин је рекао да је Русија спремна на ризике нове „Kубанске кризе“. Ако им распореде ракете у Европи, рецимо у Пољској, Балтичким државама, они у Kремљу имају 2 минута да размисле да ли ли не улазе у рат. Да би им парирали, на америчким обалама ће ставити ракетне цирконе, које лете исто мање од 5 минуата – објаснио је Лазански.

Шта је „Рат звезда“, питао је Марић.

– Инспирисан је говором Роналда Регана 1983. у Сан Франциску. Ја сам био у службеној посети у Пентагону и написао сам текст „“Рат звезда“ украдена идеја Николе Тесле“, то ми је била референца да 1986. године добијем интервју од генерала Абрханскона, првог команданта. Не бих се ја баш сложио да је то довело до пада Берлинског зида. СССР се распао због унутрашње издаје. Горбачов је био поведен неким лажним обећањима са Запада. Совјетски човек је могао још да опстане. Kако је Горбачов завршио? Рекламира пице и постао је издајник. Дакле, „Рат звезда“ није исцрпео совјетску привреду, већ неодлучност Горбачовог – закључио је Лазански.

(Srbija Danas)

 

KOMENTARI11 коментара

 1. A akoM says:

  Nešto ne štima u državi da propadne ako je prvi čovjek budala ili izdajnik,npr.Gorbačov!Kako napraviti mehanizam za izbor dostojnog nasljednika Putina,odnosno sprečavanje štete ako fulaju!?

  • Sima Kostolomac napadac says:

   Na srecu po Ruse I Srbe sure see the dve komunjarske tvorevine raspale. Jedva smo see oslobodilu crnogoraca I hrvata. Josh da see kako - tako resi Kosovo pa da na izborima pobedi pravi srbijanac I bicemo opet cenjeni I bogati.

 2. Velika Metla says:

  Лазооо,да су ови који данас седе у Кремњу одлучни тако би потпрашили,превентивно, "каубоје",да би се димили до Ок Корала! Али пошто на челу Кремња не седи Рус,него фашистонско-лондонски шпијун онда за то нема шансе! Ово шта је Русија себи дозволила,да јој наци-америка постави војску и ракете,поред самог носа не би ниједна држава,која себе сматра силом,дозволила! А дозволићеш,ти знаш да Русија себе сматра силом! Овај тајкун што седи у Кремљу је дозволио да му судбина народа и државе зависе од ДВА МИНУТА,пре,или после!! То озбољан државник не би дозволио!

 3. Velika Metla says:

  Лазооо,да су ови који данас седе у Кремљу одлучни тако би потпрашили,превентивно, "каубоје",да би се димили до Ок Корала! Али пошто на челу Кремља не седи Рус,него фашистонско-лондонски шпијун онда за то нема шансе! Ово шта је Русија себи дозволила,да јој наци-америка постави војску и ракете,поред самог носа не би ниједна држава,која себе сматра силом,дозволила! А дозволићеш,ти знаш да Русија себе сматра силом! Овај тајкун што седи у Кремљу је дозволио да му судбина народа и државе зависе од ДВА МИНУТА,пре,или после!! То озбољан државник не би дозволио!

 4. marko says:

  nema rata zvezda lazanski ne mozes govoriti o necem sto ne znas.i o nikakvim 2 minute i 5 minuta. to sigurn o nitko ne zna al i jedn o je sigurno ruske rakete su brze i time mogu presretati sve ove pretnje iz evrope bilo one srednjeg dometa ili manjeg

 5. Zoran says:

  Наоруѕанје данас је само у сврху поцетних поѕиција у преговорима. Ниста висе.

 6. Slobodanka says:

  Vojska Jugoslavije tj. oružana sila Savezene Republike Jugoslavije postojala je od 20.05.1992 godine do 04.02.2003.godine. Rezolucija SB UN br. 713 od 26.09.1991. je zabrana izvoza oružja i vojne opreme Jugoslaviji. Rezolucija br. 757 ekonomske sankcije S.R.Jugoslaviji. Krajem marta 1998. Savet bezbednosti UN usvojio je Rezoluciju 1160 o uvođenju embarga na izvoz oružja u SRJ u cilju podrške miru i stabilnosti na Kosovu. Kad i kako je bilo ko mogao pod tim uslovima da obezbedi nešto, pogotovo iz uvoza, a za našu vojsku? Mislim da se Lažanski namerno pravi blesav, a sa ciljem da reklamira svog sposobnog šefa i "našeg" vodju, kad kaže ovo: "Greška je bila Miloševića što je sve pare dao na policiju, a vojsku je potpuno marginalizirao. Davao je pare na jačanje policije, a vojska je ispaštala..."

 7. Posmatrac says:

  La(za)njski I njegove falsh analize. A koliko jos ima tvoj gospodar?

 8. Slobodanka says:

  Zašto "najpametniji" vodja ne zabuni se da kupi br dva nova novcijata ruska aviona za našu vojsku? Nego biće to kasnije kad izreknemo sankcije Rusiji i kad Srbiju još više približi članstvu u NATO alijansi, e tek onda ćemo kupiti poneki nov avion ali na Zapadu. Baš dobro mu dođe da sada od Rusa nabavi polovne i povoljne avione, da bi popunio vakum u vremenu.

 9. samostalan says:

  Jos samo da dobijemo pracke iz Kazahstana i niko nam nece nista moci.

 10. Gardista says:

  Belorusi polako krpuckaju svajs aparatom nase moderne avione na pedale, naoruzane savremenim kopljima velikog dometa i brzometnom prackom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u