ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА ЦИЉ КФОРА: Акција међународних снага није случајна! ЕВО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА СВЕГА

LAZANSKI OTKRIVA CILJ KFORA: Akcija međunarodnih snaga nije slučajna! EVO ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA

14 decembra 2018

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ocenio je da današnja akcija pripadnika Kfora na severu Kosova i Metohije nije bila slučajna i da je pokazala da će međunarodne snage, na neki način, štititi proglašenje vojske samoproglašenog Kosova.

Lazanski je u izjavi za Srnu naveo i da pripadnici Kfora nisu bili iskreni kada su saopštili da su međunarodne snage došle na sever Kosova i Metohije u okviru redovne vežbe.„Nisu iskreni, lažu – oni su to izveli upravo zato da bi na neki način pokazali da će da štite i datum formiranja i cilj proglašenja kosovske vojske“, rekao je Lazanski.

On je zapitao zašto su pripadnici Kfora baš danas, dan uoči najavljenog formiranja vojske samoproglašenog Kosova (14. decembra u Prištini), došli na sever Kosova i Metohije.

„Kako to baš da su danas došli (na sever Kosova i Metohije)? Došli su upravo zato da bi se našli kao neka vrsta podrške novoformiranim kosovskim oružanim snagama. Dakle, akcija nije nimalo slučajna“, rekao je Lazanski.

Više od 45 vozila Kfora ušlo je jutros na sever Kosova i Metohije, a kolona se zaustavila u Leposaviću, da bi potom krenula ka Kosovskoj Mitrovici.

Osim borbenih vozila, pripadnici Kfora nose i opremu za blokade i pravljenje barijera poput građevinskih mašina, bagera i kolutova žice.

Iz Kfora su naveli da je reč o redovnoj vežbi i da brinu o bezbednosti Srba, na šta je reagovao potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručivši da bi Kfor, ako stvarno brine o Srbima, trebalo da uperi trupe ka jugu, a ne ka severu.

(SRNA)

KOMENTARI2 komentara

  1. Mali says:

    U svakom slucaju,treba proglasiti okupaciju celog Kosova i Metohije. U oruzani sukob,posto su pod zastitom Nato,ne uci dok nemamo javnu podrsku Rusije i UN i Kine. Polako i pametno.Kad tad ce Kosovo opet postati Srpsko.Ali takodje treba javno osuditi Kfor i Nato u UN.I cekati svojih pet minuta.

  2. Posmatrac says:

    Kad la(za)njski stane u odbranu vodje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *