ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА КАКО ЈЕ ДОШЛО ДО БОМБАРДОВАЊА СРЈ: Тачи је одбио, али му је онда Мадлен Олбрајт рекла…(ВИДЕО)

LAZANSKI OTKRIVA KAKO JE DOŠLO DO BOMBARDOVANJA SRJ: Tači je odbio, ali mu je onda Madlen Olbrajt rekla…(VIDEO)

6 aprila 2019

Komentator dnevnog lista “Politika” Miroslav Lazanski ističe da će prištinske institucije finansijski podržati dolazak Hilari Klinton i Madlen Olbrajt na Kosovo i Metohiju koji je najavljen za jun.

– Ne dolaze njih dve džabe, zna se koliko košta njihov dolazak – naveo je Lazanski za Pink komentarišući najave da će Klintonova i Olbratj u 12. juna prisustvovati godišnjici ulaska NATO na Kosovo.On je ocenio da Klintova, za razliku od Obrajt nije direktno dogovorna za bombarodvanje Jugoslavije.

 – Klintonova odluka da se izvrši agresija i bombarduje Jugoslavija delimično jeste bio pokušaj da se skrene pažnja američke javnosti sa afere Levinski, ali su raulozni mnogo dublji i ozbiljniji – istakao je Lazanski.

Kako je dodao, Olbrajt je direktno odgovorna:

– Prvi predlog Rambijevskog sporazuma, koji nije imao ankes B, Priština je odbila, a onda je ona nakon ubacivanja tog aneksa koji je neprihvatljiv za svaku državu rekla Tačiju da moraju da pristanu, jer će Srbija biti bombardovana ako ne pristine – podsetio je Lazanski.

Govoreći o sličnosti između bombardovanja 1941. i 1999. godine, on je istakao da su obe akcije bile agresija, po međunaraodnom pravu zločin protiv mira, jer nije bilo objave rata.

  – Nacistička Nemačka nije objavila rat Kraljevini Jugoslaviji.Bombardovanje je izvršeno iznenada, iako je naša obaveštajna služba preko vojnih izaslanika i Berlinu i Bukureštu javila tačan datum i vreme udara nemačke avijacije. Glavni nemački udar je došao iz Rumunije i Mađarske, bila je to neravnopravna bitka što se tiče broja aviona – naveo je Lazanski.

Međutim, kako je ukazao, tehnološki jaz i tehnološka razlika između naše avijacije 1999.godine i NATO agresorske bio je mnogo veći nego što je to bilo 1941. godine.

– Iz sloma Karaljevine smo mnogo toga mogli da predvidimo i sprečimo – primetio je Lazanski.

(Pink)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Cp6a says:

    A da je agresija predhodno najavljena, onda bi bila u redu? A šta smo to na osnovu iskustva bombardovanja 1941. mnogo mogli da sprečimo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *