ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА: Ко има веће шансе за победу – Азербејџан или Јерменија? (ВИДЕО)

ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА: Ко има веће шансе за победу – Азербејџан или Јерменија? (ВИДЕО)

24 октобра 2020

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански објаснио је да је отварање канцеларије руског Министарства одбране у нашој земљи део војно – техничке сарадње.

– Ми имамо крупне борбене системе совјетског и руског порекла и наравно да се поставила потреба да буду присутни технички стручњаци, официри, инжињери руски који могу ту технику да одржавају, виде у каквом је стању, евентуално да дају савете нашим стручњацима. Потпуно је нормално да се отвори та канцеларија – рекао је Лазански за Пинк.Како је додао, наша авијација, ловачка је базирана на миговима 29, оклопне јединице имају тенкове М-84, који су опет деривација руског тенка Т-72, артиљерија има самоходне хаубице 122 које су совјетске производње, противавионски системи су сви руског порекла…

– Наравно да морате да имате некога ко ће све то да прати. Руски произвођачи дају и гранцију. Не можете ни један руски систем да подвргнете модернизацији без дозволе и да би се продужили ресурси мигова потребна је сагласност њиховог произвођача. Тако да је ово потпуно логично – објаснио је Лазански.

Упитан да ли је отварање те канцеларије, како неки коментаришу баланс са канцеларијом НАТО, он каже да то не би тако гледао.

– Ако би тако гледали, то би онда требало бити канцеларија за ОДКБ. По структури и интегративним процесима ОДКБ никада није био на том нивоу као НАТО. НАТО је много чвршћа војно-политичка организација. Канцеларија ОДКБ би био пандам канцеларији НАТО, али ово није – рекао је Лазански.

Говорећи о посети председника Русије Владимира Путина Србији, истакао је да датум није ни био прецизиран, те да су односи две земље одлични.

– Добро је што Лавров долази у Београд, ово је већ друга његова посета ове године – нагласио је Лазански и подсетио да је Путин био у Србији у последње три, четири године три пута.

То, како је закључио, говори да су односи Србије и Русије одлични да имају континуитет и рацио.Говорећи о сукобу у Нагорно-Карабаху, Лазански каже да „Турска у региону Кавказа може да иде онолико далеко колико јој то Москва дозволи“.

– Азербејџан се чува да уђе са војском на територију саме Јерменије – каже Лазански.

Лазански је нагласио да Москва има добре односе и са Јерменијом и са Азербејџаном.

– Уколико се ратне операције наставе, Азербејџан може да изађе као победник јер је и бројчано, економски и војнички јачи – сматра Лазански.

(Вечерње новости)

KOMENTARI5 коментара

 1. Риста says:

  Лазански је ионако и овако у Русији у статусу полтрона као изасланик Вучића и није вам ништа рекао. Зато ћу ја. Рат између Азербејџана и Јерменије ће изгубити Русија. Али то није у домену амбасадорске функције.

 2. Риста says:

  Ако се неко сећа, писао сам о Јерменији и незадовољству Јерменског народа са односом Русије према Азербејџану и Нагорно Карабаху. Нисам ни сањао да је то отишло скроз до Америке, иако се већ годинама догађају чудне ствари између Јерменије и Русије. То не диригује Јерменија, али Јерменија је изгледа реаговала. Подмосковске вечери - На малецке прозоре моје велике куће све више вире Наполеони и Патони. А ни Меркелка није далеко у сличном својству. Ја више не могу и нећу да верујем у оно што се са Русијом догађа. То мора да је нека античаролија. Канда успешна. Још једна капија на руској тараби добија америчку сигурносну браву. Шта бре раде ти Руси? Има ли Руса тамо?

 3. milorad3 says:

  hm ja mislim da azerbejdžan ne može da održi prolongirani masivni napad i da zatvori obruč oko karabaha a čak i da to uradi pitanje je koliko može da drži taj obruč dugo i stabilno.Jermeni su se sigurno dobro ukopali a tek sad su azerebejdžanci stigli do GLAVNIH linija jermenske odbrane.Po tim planinama čak bi i ruska ili američka armija imala ozbiljne gubitke i probleme i tu više tehnika ne igra takvu ulogu čak je i efikasnija u rukama onih koji se brane.Ako jeremni umeju da vode dobru odbrambenu borbu to će da potraje.

 4. persida says:

  Lazanski je bolestan covek koji se hrani mirisom ljudske krvi, svejedno koje.

 5. Stanojka says:

  Rusija opet gubi poverenje kod pravoslavnog naroda, prvo Kosovo onda Ukrajina, pa skoro Belorusija sada zasigurno Jermenija. Čime su to blokirali Rusiju pa ne sme da prdne u svom dvorištu? Kakvo se to oružje hvališe a ne sme da se upotrebljava?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u