ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА: Ко има веће шансе за победу – Азербејџан или Јерменија? (ВИДЕО)

LAZANSKI OTKRIVA: Ko ima veće šanse za pobedu – Azerbejdžan ili Jermenija? (VIDEO)

24 oktobra 2020

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski objasnio je da je otvaranje kancelarije ruskog Ministarstva odbrane u našoj zemlji deo vojno – tehničke saradnje.

– Mi imamo krupne borbene sisteme sovjetskog i ruskog porekla i naravno da se postavila potreba da budu prisutni tehnički stručnjaci, oficiri, inžinjeri ruski koji mogu tu tehniku da održavaju, vide u kakvom je stanju, eventualno da daju savete našim stručnjacima. Potpuno je normalno da se otvori ta kancelarija – rekao je Lazanski za Pink.Kako je dodao, naša avijacija, lovačka je bazirana na migovima 29, oklopne jedinice imaju tenkove M-84, koji su opet derivacija ruskog tenka T-72, artiljerija ima samohodne haubice 122 koje su sovjetske proizvodnje, protivavionski sistemi su svi ruskog porekla…

– Naravno da morate da imate nekoga ko će sve to da prati. Ruski proizvođači daju i granciju. Ne možete ni jedan ruski sistem da podvrgnete modernizaciji bez dozvole i da bi se produžili resursi migova potrebna je saglasnost njihovog proizvođača. Tako da je ovo potpuno logično – objasnio je Lazanski.

Upitan da li je otvaranje te kancelarije, kako neki komentarišu balans sa kancelarijom NATO, on kaže da to ne bi tako gledao.

– Ako bi tako gledali, to bi onda trebalo biti kancelarija za ODKB. Po strukturi i integrativnim procesima ODKB nikada nije bio na tom nivou kao NATO. NATO je mnogo čvršća vojno-politička organizacija. Kancelarija ODKB bi bio pandam kancelariji NATO, ali ovo nije – rekao je Lazanski.

Govoreći o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, istakao je da datum nije ni bio preciziran, te da su odnosi dve zemlje odlični.

– Dobro je što Lavrov dolazi u Beograd, ovo je već druga njegova poseta ove godine – naglasio je Lazanski i podsetio da je Putin bio u Srbiji u poslednje tri, četiri godine tri puta.

To, kako je zaključio, govori da su odnosi Srbije i Rusije odlični da imaju kontinuitet i racio.Govoreći o sukobu u Nagorno-Karabahu, Lazanski kaže da „Turska u regionu Kavkaza može da ide onoliko daleko koliko joj to Moskva dozvoli“.

– Azerbejdžan se čuva da uđe sa vojskom na teritoriju same Jermenije – kaže Lazanski.

Lazanski je naglasio da Moskva ima dobre odnose i sa Jermenijom i sa Azerbejdžanom.

– Ukoliko se ratne operacije nastave, Azerbejdžan može da izađe kao pobednik jer je i brojčano, ekonomski i vojnički jači – smatra Lazanski.

(Večernje novosti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Rista says:

  Lazanski je ionako i ovako u Rusiji u statusu poltrona kao izaslanik Vučića i nije vam ništa rekao. Zato ću ja. Rat između Azerbejdžana i Jermenije će izgubiti Rusija. Ali to nije u domenu ambasadorske funkcije.

 2. Rista says:

  Ako se neko seća, pisao sam o Jermeniji i nezadovoljstvu Jermenskog naroda sa odnosom Rusije prema Azerbejdžanu i Nagorno Karabahu. Nisam ni sanjao da je to otišlo skroz do Amerike, iako se već godinama događaju čudne stvari između Jermenije i Rusije. To ne diriguje Jermenija, ali Jermenija je izgleda reagovala. Podmoskovske večeri - Na malecke prozore moje velike kuće sve više vire Napoleoni i Patoni. A ni Merkelka nije daleko u sličnom svojstvu. Ja više ne mogu i neću da verujem u ono što se sa Rusijom događa. To mora da je neka antičarolija. Kanda uspešna. Još jedna kapija na ruskoj tarabi dobija američku sigurnosnu bravu. Šta bre rade ti Rusi? Ima li Rusa tamo?

 3. milorad3 says:

  hm ja mislim da azerbejdžan ne može da održi prolongirani masivni napad i da zatvori obruč oko karabaha a čak i da to uradi pitanje je koliko može da drži taj obruč dugo i stabilno.Jermeni su se sigurno dobro ukopali a tek sad su azerebejdžanci stigli do GLAVNIH linija jermenske odbrane.Po tim planinama čak bi i ruska ili američka armija imala ozbiljne gubitke i probleme i tu više tehnika ne igra takvu ulogu čak je i efikasnija u rukama onih koji se brane.Ako jeremni umeju da vode dobru odbrambenu borbu to će da potraje.

 4. persida says:

  Lazanski je bolestan covek koji se hrani mirisom ljudske krvi, svejedno koje.

 5. Stanojka says:

  Rusija opet gubi poverenje kod pravoslavnog naroda, prvo Kosovo onda Ukrajina, pa skoro Belorusija sada zasigurno Jermenija. Čime su to blokirali Rusiju pa ne sme da prdne u svom dvorištu? Kakvo se to oružje hvališe a ne sme da se upotrebljava?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *