ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА: Путин је у Србију послао ГЕНЕРАЛА УБИЦУ КОРОНЕ

LAZANSKI OTKRIVA: Putin je u Srbiju poslao GENERALA UBICU KORONE

8 aprila 2020

General Černišov, koji u Srbiji predvodi specijalce za dekontaminaciju, jedan je od najpoverljivijih ljudi ruskog predsednika. Putin mu naredio da Srbiju tretira kao Rusiju i da maksimalno pomogne našoj zemlji.

Vladimir Vladimirovič Putin poslao je u Srbiju svog najboljeg „ubicu korone“, najvećeg ruskog stručnjaka za biološki rat, general-majora Mihaila Černišova.Za Informer to kaže ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski, koji naglašava da je general Černišov, koji je u petak doputovao u Beograd, bez ikakve sumnje „ono najbolje što ruska država ima za borbu protiv koronavirusa“!

Reč je o načelniku jedinica ABHO – trupa za otklanjanje atomske, nuklearne, radiološko-biološke i hemijske opasnosti pri Zapadnom vojnom okrugu ruske vojske. To je najsnažnija grupacija ruske armije koja direktno čuva front ka NATO. Černišov se na čelu odseka za ABHO nalazi od njegovog formiranja 2011. godine i na to mesto je postavljen specijalnim ukazom ruskog predsednika. U našoj zemlji sada predvodi tim od 87 vojnih eksperata i specijalaca za dezinfekciju i dekontaminaciju.

Miroslav Lazanski kaže da je već samo slanje specijalca takvog ranga u Beograd jasna poruka svima i u Srbiji i u svetu.

– Upućivanje načelnika jedinica za ABHO pokazuje značaj koji nama i našoj zemlji pridaje predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin. On je u Srbiju poslao svog „generala supermena“ za sve vrste biološkog rata. Mihail Černišov je vrsni stručnjak u svojoj oblasti… Vojska Srbije i inače ima odličnu saradnju s ruskim Zapadnim vojnim blokom i svake godine sa njima održavamo zajedničke vežbe u području Sankt Peterburga. Rusija pridaje izuzetnu pažnju razvoju ovog segmenta oružanih snaga, a ruski stratezi kažu da budućnost ratovanja nije samo u sferi sajber-sukoba, već i u području mikrobiologije – naglašava Lazanski.

Prema njegovim rečima, obim upućene pomoći takođe pokazuje ugled koji Srbija ima u Kremlju. Lazanski podseća da je do realizacije pomoći došlo neposredno nakon razgovora predsednika Vučića i predsednika Putina.

– Italija je drastično pogođenija koronavirusom od Srbije i njima je upućeno 15 aviona pomoći, dok je u Srbiju stiglo čak 11 „iljušina“, i to za manje od 24 sata. Kada uporedite brojke, pogođenost epidemijom, broj stanovnika i druge parametre, jasno je da smo proporcionalno dobili najveću moguću pomoć – ističe Lazanski.

Biće još pomoći

Naš sagovornik ne isključuje mogućnost da nam Rusija pošalje i dodatnu pomoć u borbi protiv virusa.

– Sve zavisi od toga kako će se situacija razvijati. Rusija se još jednom pokazala kao pouzdan saveznik Srbije – podvlači Lazanski.

KOMENTARI3 komentara

  1. šiško says:

    Hvala dragoj braći Rusima. Ova mrcina na čelu Srbije to sigurno nije ničim zaslužila, ali Rusi gledaju dalje i razmišljaju velikodušnije i inteligentnije od njega, smrada, pa su nam pritekli u pomoć kao rodjena braća. Hvala još jednom na svemu što čine za nas. Nadam se da ćemo jednog dana uspeti da im se bar malo odužimo.

  2. Pingback: LAZANSKI OTKRIVA: Putin je u Srbiju poslao GENERALA UBICU KORONE - Portal NAŠA SLOBODA

  3. Slobodanka says:

    Hvala Rusiji. U Italiji su pojedini prigovorili znamo kako, dok mene optužujete da od svih čitalaca najviše Ruse volim i branim. Hajde jednom već i ja da prigovorim Rusima. Šteta što pride nisu poslali i svoje ubice iz GRU pa da oni testiraju i izvrše trijažu (razvrstavanje) ko su kod nas blago zabludeli-poludeli i za koje lečenje ima smisla, a ko su zapravo peta i šesta kolona za ubrzani rashod. E to bi bila velika pomoć. Dok covid-19 je problem, ali manji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *