ЛАЗАНСКИ: Ово је истина о цени МИГ-ова, С-300 и пријатељству са Русима! (ВИДЕО)

LAZANSKI: Ovo je istina o ceni MIG-ova, S-300 i prijateljstvu sa Rusima! (VIDEO)

14 januara 2018

Gostujući u emisiji „Priča o nama“ televizije Banat vojno-politički komentator Miroslav Lazanski objasnio je da je sa šest „migova 29“, čiju je kupovinu u Rusiji dogovorio predsednik Aleksandar Vučić i 10 „migova“ koje već imamo, Srbija kompletirala svoju vojnu eskadrilu.

– Vojska Srbije sa ovih šest „migova“ i 10 migova 29 koje već ima, imaće kompletnu eskadrilu. Imaćemo „migova“ kao bivša SFRJ 1987. godine.

Tako ćemo uspeti da sačuvamo lovačku avijaciju koja je bila pred umiranjem.To će biti eskadrila na nivou modernizacije 4 – istakao je Lazanski. Upitan da li zna koliko će Srbija platiti Belorusiji vojne avione, vojnopolitički komentator lista „Politika“ objašnjava:

– Mislim da avione, u suštini, dobijamo besplatno, s tim što ćemo platiti njihovu modernizaciju. Pitanje je i ko će modernizovati protiv-raketni sistem S 300, Rusija ili Belorusija, sve zavisi u kojoj ga verziji kupujemo.

Inače, detalji vojno-tehničkog sporazuma svuda u svetu su tajna, niko ih ne objavljuje. Samo mi ovde u Srbiji očekujemo da znamo sve detalje. Za svaku zemlju formira se drugačija cena. O tome da li će cenu odrediti stepen prijateljstva sa Rusijom, Lazanaski odgovara.

– Da, stepen prijateljstva, stepen političkih odnosa i stepen ličnih veza između predsednika država. A Rusi uvek vode računa i o platežnoj moći država. Sigurno nije ista cena za Srbiju i za Kazahstan, koji ima naftu i zlato.

Zato je vrlo nezahvalno govoriti o ceni. Mi naoružanje zapravo kupujemo od Belorusije, ali uz saglasnost proizvođača, a to je Ruska federacija. Ugovorima je strogo definisano da se naoružanje ne može prodati trećoj strani bez saglasnosti Rusije.

To je uobičajena klauzula jer danas Mađarska i Poljska, na primer, ne mogu da prodaju ni jedan komad oružja proizvedenog u Rusiji, dok se Moskva ne saglasi – izjavio je Lazanski za TV Banat.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Od njega nista konkretno ne mze covek da cuje. Sta li ga forsirate.

 2. ilija says:

  PUTIN nece pare nego nis bazu za svoje oruzije i vojsku ko ce dati titinim pijonirima oruzje da biju, ruse ko i tito u 2 sv, ratu

  • Role says:

   Ilija, jel ti sam znaš šta si napisao ili ti je potrebna nečija pomoć!

 3. goran says:

  Vuckov je covek, moze mu se. Samo laprda.

 4. sergej says:

  Kako ne mogu da prodaju ni jedan komad naoružanja bez saglasnosti Rusije.Kako to naoružanje puca u Siriji kako je to naoružanje pucalo po ex Jugoslaviji Lazanski ne treba da šupljira.Samo Rusija i Kina podržava Srbiju u savetu bezbednosti i u tome je problem Šiptari bi davno dobili stolicu u UN što se tiče Srbije.Slovenci i Hrvati hoće da zarate zbog vodene krivine a Srbija se odriče teritorije i ubeđuje da je to faktičko stanje.Dok pljuješ sam po sebi drugi te neće brisati već će te i oni pljuvati a to Vučić radi. Prvo diplomatski status Rusima u Nišu pa isterati Skota i Engleskog ambasadora. Severna Koreja ima adut od koga se Amerikanci strašno plaše i sad mogu da razgovaraju o bilo čemu. Samo kad budeš imao dobar adut možeš razgovarati o bilo čemu sa Amerima a to je Ruska baza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *