ЛАЗАНСКИ ПОКАЗАО ДОКУМЕНТА ИЗ ПЕНТАГОНА: Ово је доказ да нас је НАТО тровао кад нас је бомбардовао 1999. године! (ВИДЕО)

LAZANSKI POKAZAO DOKUMENTA IZ PENTAGONA: Ovo je dokaz da nas je NATO trovao kad nas je bombardovao 1999. godine! (VIDEO)

13 jula 2018

Vojni analitičar Miroslav Lazanski smatra da mnogi NATO lobisti negiraju činjenicu da je osiromašeni uranijum ostavio posledicu po građane Srbije, te da se po ovom pitanju i u Skupštini Srbije vodila žučna rasprava.

Podsetimo, većina poslanika u parlamentu podržala je formiranje Komisije za istraživanje posledica NATO bombradovanja, koja bi trebalo da pokaže da li je porast broja obolelih od malignih bolesti posledica zagađivanja naše zemlje projektilima sa osiromašenim uranijumom. U Skupštini Srbije i danas će da se raspravlja o predlogu da se formira Komisija za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine.LAZANSKI POKAZAO DOKUMENT IZ PENTAGONA

Miroslav Lazanski rekao je da je potpuno zapanjen pokušajem da se potpuno negira negativan uticaj municije koja je korišćena 1999. godine, tokom bombardovanja Srbije.

– Imali smo prilično dobru raspravu u Skupštini, pri čemu je deo opozicije gajio nadu da će uspeti da razvodnji diskusiju. Ipak, niko se ne usuđuje da javno pred kamerama kaže da nije bilo štetnih posledica uranijumske municije. Neki su pokušali da ovu temu dnevno ispolitiziraju, ali smo ih razbili s nekoliko naših nastupa – poručio je Lazanski.

Analitičar je pokazao dokumente iz Pentagona i istakao da postoji uputstvo koje datira iz novembra 1999. američkoj vojsci koja ulazi u sastav Kfora na Kosovu.

– Oni se upozoravaju da ne piju vodu, savetuju se kako da budu obučeni kad su u kontaktu s objektima koji su gađani tom municijom, moraju imati zaštitnu obuću i odeću… Frapantno mi je kad neko pokušava da negira štetni uticaj. Italija je vodila istragu, a formiraćemo i svoju komisiju koja će se pozvati na rezultate italijanske istrage. I Belgijanci su istraživali posledice na Kosovu i Metohiji i imali su 200 obolelih u godinu dana boravka kontigenta na KiM, od toga je osmoro vojnika preminulo – napomenuo je on.

Danas, kako je najavio, u Skupštini sledi glasanje o formiranju Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine. Lazanski, takođe smatra kako svi poslnici po ovom pitanju moraju da imaju isti stav.

URANIJUM JOŠ I DANAS UBIJA HEROJE NA KOSOVU I METOHIJI

Lazanski je govoreći o stavu američkog ambasadora Kajla Skota i direktorke Centra za evroatlantske studije Jelene Milić da uranijum „izbeljuje zube“, pozvao Skota da od ministarstva odbrane SAD uzme podatke i podsetio na Zalivski sindrom i dodao kako je osiromašeni uranijum kancerogen.

– Delegacija SZO dolazila je u Srbiju i niko je nije odveo na četiri lokaliteta van KiM: Pljačkovica kod Vranja, Borovac kod Bujanovca, Bratoselce kod Preševa, Reljan kod Preševa i dve lokacije u Crnoj Gori. U Pljačkovici je 1.100 puta veća radioaktivnost nego što je bila, kod Bratoselca 116, kod Borovca 85 puta, kod Reljana 200 puta, u Crnoj Gori 350 puta… Zasuti smo s između 10 i 15 tona osiromašenog uranijuma s vremenom poluraspada 4,5 milijarde godina. Ko živ, ko mrtav da 4,5 milijarde godina dočeka – naveo je Lazanski, dodajući da je NATO lobi jak u Srbiji.

Kad je govorio o tome ko bi sve trebao da čini Komisiju za istraživanje posledica NATO bombradovanja 1999., Lazanski je rekako kako je on za to da deo njenog sastava budu i predstavnici opozicije:

– Neka budu i oni u komisiji, ali i stručna komisija koja pre svega mora da bude stručna, odnosno oni koji se ovom oblašću bave godinama.

Dodao je još i kako Kajl Skot nije stručan i kako govori samo ono što mu biva „servirano“, odnosno prezentuje samo one materijale koji negiraju sve negativne posledice bombardovanja Srbije 1999.

– Bili smo pokusni poligon 1999. godine: preko nas je pokušano da se UN izbace iz svake vrste igre kada su agresije u pitanju, poslata je poruka Rusiji, tada je NATO slavio 50 godina postojanja pa je demonstrirao svoj kredibilitet, imali smo feru sa Levinski. Bili smo laboratorija za eksperimente – kaže vojni analitičar Miroslav Lazanski.

Osiromašeni uranijum, kako je objasnio, počeo je da se koristi za probijanje oklopa tenka, jer je jeftin i ima odličnu probojnost.

– Uranijum je prerađen u municiju čija je prva praktična primena počela 1991.godine u Operaciji pustinjska oluja kada su Iračani bili zblanuti šta im avioni A10 rade – objasnio je vojni analitičar, dodajući da je važnija bila efikasnost, a ne i posledice.

KOMENTARI10 komentara

 1. milorad says:

  jug kosova je NENASTANJIV sledećih 4,5 milijardi god:)Zato šiptari batrgaju prema severu, mislim oni glupi šiptari, pametni su seli u autobuise i otišli u švajcarsku.

 2. Bogomir says:

  vucic i lazanski sve obezvrede, tacno se vidi da je vucic seseljev ucenik. sugavi seselj je unistio srpski nacionalizam...

  • Velika Metla says:

   Bogomir,ako ga je Šešelj uništio onda taj i takav nacionalizam ne treba da postoji! Ako si zbog nekoga nacionalista,a ne zbog ljubavi prema svom narodu onda si na "tankom ledu"!

   • Bogomir says:

    nisam mislio na individualni osecaj nacionalizma, nego na bilo kakav pokret ili akciju gradjana i opste stanje u drustvu, jer to je ono sto je seselj unistio

   • DonDon says:

    E, lepo si ga pocistio. :)

 3. rajko says:

  Sto pokazuje nama, neka pokaze Vucicu, Dacicu i ostalima koji zabranjuju srbima da razmisljaju o postojanju rezolucije 1244.

 4. DonDon says:

  Mlatara Lazanski oovim papirima sad ce 20 godina, ali niko ga ne slusa. U centru Beograda bivsi GS je rasadnik zracenja i niko ne sme nista da napise o tome, a kamoli da se bavi time zarad nekog sudskog epiloga.

 5. Pera says:

  Sve Srbin do Srbina. Lazanski insistira na istini, a vi veliki rodoljubi pljujete po njemu, jel bi da minimizujete krivicu nasih vrlih prijatelje vladare natoa jevreje i vlasnike svih drzava u sastavu natoa ?

  • pedjaprorus says:

   Pa kako da ne pljuju po po Vucicevom poslaniku!? Miroslav Lazanjski = Marjan Risticevic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *