ЛАЗАНСКИ ПРОГОВОРИО О УТИЦАЈУ ВАТИКАНА на Kосову и предвидео шта ће се дешавати 2019. године на Балкану (ВИДЕО)

LAZANSKI PROGOVORIO O UTICAJU VATIKANA na Kosovu i predvideo šta će se dešavati 2019. godine na Balkanu (VIDEO)

24 decembra 2018

Novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski rekao je u emisiji „Vo centar“ da će se kriza na Kosovu i Metohiji i u Makedoniji nastaviti i u 2019. godini.

– Kosovska „armija“ u odnosu na srpsku oružanu silu je minorna. Kosovska „vojska“ je inferiorna u odnosu na srpsku vojsku, ali mi ne mislimo da intervenišemo vojskom na Kosovu, ima drugih načina za odbranu Srba – rekao je Lazanski.Podsetio je i na dogovor Srbije i NATO da vojne snage Prištine ne mogu da uđu na sever pokrajine.

– Pre svega, mi imamo dogovor na NATO da bilo kakve vojne specijalne snage Prištine ne mogu da uđu na sever Kosova. Po Rezoluciji 1244, jedina oružana snaga na Kosovu je Kfor – rekao je Lazanski i dodao da, ako Priština i Zapad svesno krše međunarodno pravo, onda i Srbija može napustiti Briselske sporazume.

On je rekao da postoje dvostruki aršini jer su Amerikanci izabrali Albance kao strateške partnere, jer su mlađi kao nacija i jer su lojalniji. Lazanski je dodao i da je ucenjivački kapacitet Albanaca veći, jer imaju kapacitet da stvaraju probleme.

On je dodao da „hameri“ koje je Priština dobila od Amerikanaca nisu ništa posebno jer ih i Švarceneger ima privatno.

Govoreći o odnosu Srbije i Makedonije, Lazanski kaže da je Srbija najveći prijatelj Makedoniji.

– Jedina država koja nema teritorijalne, niti bilo kakve, aspiracije prema Makedoniji je Srbija, a svi drugi imaju neke aspiracije – rekao je Lazanski.

Dodao je da se Bondstil smanjio i da nema više od 500,600 američkih vojnika, ali se saglasio sa novinarom Vaskom Eftovom kad je rekao da Albanci mogu biti američka armija.

Lazanski predviđa da će se kriza na Kosovu i Metohiji i u Makedoniji nastaviti i u sledećoj godini, te istakao da je poniženje za Makedoniju da menja ime i to zbog pristupa EU koja se, kako tvrdi Lazanski, raspada.

On se saglasio sa Eftovom da postoji veliki uticaj Vatikana na Kosovu i podsetio da postoji velika katolička crkva u Đakovici.

Smatra da su Makedonci spasili svoju dušu i da je narod pokazao svoj ponos.

– Makedonci su vrlo ponosna nacija – zaključuje on.

KOMENTARI8 komentara

 1. Slobodanka says:

  Kosovo (u poledjini je Albanija) i Hrvatska prihvatile su da se integrišu u globalističku EU, i u NATO najpre zbog ostvarenja svojih ekspanzionističkih ciljeva, a na osnovu ostvarene vojne i savezničke pomoći NATO-a u tome. Ali moćni globalistički svet u koji su ušli uopšte ne trpi suverene države, on usisava male zemlje, pa sumnjivo je nakon te ostvarene nacionalne i teritorijalne ekspanzije kako će one proći u globalistanu. Trbuhm za kruhom oni se raseljavaju, a za nekoliko godina doseliće se novog stanovništva iz Afrike i Azije govore čak oko 250 miliona stanovnika u Evropu i gde će oni sve naseliti. Stvaranje nacionalnih država u Zapadnoj Evropi je davno minula faza koja se završila u XIX veku, a brzo će nestati i ove kakve znamo. ... Sa Srbijom i Srbima je suprotan slučaj - nama su oduzete teritorije, izvršeno je etničko proterivanje Srba u Hrvatskoj, u BIH i sa KIM, a naše priključivanje EU je popuštanje bivše "neposlušne zemlje" koja se sada upinje u nekakvom takmičenju bez šansi za uspeh sa susednim, ali i sa svetskim akterima razbi-raspada Jugoslavije.

 2. Slobodanka says:

  Bez veze je odgovor Lažanskog i još bivšeg kandidata za ministra vojnog zašto su odabrali Šiptare sa KIM za saveznike- Odabrali su najpre prostor koji i m je značajan, a onda su prepoznali da na tom terenu imaju saveznike i ko zna još kad su se dogovorili o saradnji. Pronaći ćete odgovor npr. u ovom tekstu: "Bondstil je dokaz da su Amerikanci čitali Cvijića, možda i Stepića, ali ih naš vrh ne čita" "To je područje od neverovatnog značaja, oko njega prolaze važni tranzitni koridori, bilo po vertikali moravsko-vardarskim pravcem na istoku, ili drinsko-limskim usecima od centralne Srbije ka Jadranu na zapadu, što je tokom istorije bila veza sa Dubrovnikom, a danas sa lukom u Baru, bilo po horizontali, od jadranskog do crnomorskog akvatorija, što je u antičkim vremenima predstavljala legendarna Via Egnatia." ...

 3. Kulak says:

  Treba raditi na tome da se Albanci pobiju među sobom.

  • Desetar says:

   Vrlo pametno receno. Svaka cast.

 4. Miraš says:

  Sa geostrategijskim značajem kosovosko metohijskog prostora je u vezi je širenjem NATO-a i to gledano iz ugla kako talasokratija napredije sa mora ka kopnu. Na Baltiku dobili su 2004 godine Estoniju, Letoniju, Litvaniju i Poljsku, (i još nekoliko kontinentalnih zemalja kao Češka, Slovačka i Madjarska) ... Zatim gledano dalje samo sa dva mora Crno More i Jadran. U startu imali su Italiju, Grčku i Tursku. Godine 2004 pri Crnom moru dobili su Rumuniju i Bugarsku, a na Jadranu Sloveniju. Na Crnom moru pokušali su još Moldaviju, Gruziju i Ukrajinu, ali neće uspeti da učlane ni jednu od tih zemalja, znamo zašto. Godine 2009 dobili su na Jadranu Hrvatsku i Albaniju i 2017 godine Crnu Goru. SADA PRAVE VOJSKU KOSOVA KOJA NEMA SUMNJE BIĆE NATO VOJSKA I POVEZAĆE KOSOVO SA ALBANIJOM. . U skorije vreme Makedonija i BIH dobile su poziv za članstvo u NATO. Tačno se i na mapi vidi da napreduju slično kao popunjavanje goblena, kao da koncem i iglom popunjavaju ovce na nekoj livadi. ... Prognoze su da NATO će početi da se raspada u sledećoj 2019 godini.

 5. Baracuda says:

  Miraš: Samo vrapci i lastavice lete u čoporu, samo jastreb i orao lete sami !

 6. Budi Bog s nama says:

  Ma sve to ispade jako interesantno, ali kad pogledaš sve zvuči kao "Prohujalo sa vihorom" ili ti neka noćna mora. Nego ako Boga znate nemojte ga više toliko odrešiti da taj priča i prognozira. Čovek se više ne može dfinisati. Ali i srećom da se njegove prognoze nikada ne obistinjavaju.

 7. Vesko says:

  Americki agent LAZanski usmjerava veleizdajnicku kliku u Beogradu izjavama = mi ne mislimo da intervenisemo Vojskom Srbije!! To znaci da Srbija BLEFIRA, vjezbe koje je odrzala je najobicnij BLEF, on daje signal neprijateljima da krenu u jos jacu OFANZIVU na nas i da se ne brinu jer kako otkriva agent Amerike, Srbija ce to cutke gledati kao sto je to gledala dok su ustase i amerika protjerivali nas narod iz Hrvatske!! UPOZORAVAM Lazanskog i veleizdajnicko smece u Beogardu da ce uskoro postati i pravno KOLABORACIONISTI okupatora na Kosovu ako ne podendu Rezoluciju u Skupstinu Srbije kojom bi se nedvosmisleno Vojska Kosova proglasila za okupatora a onda i KFOR ako ihg ne razoruza u razumnom roku!! BILI STE UPOZORENI. YOU HAVE BEEN WARNED.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *