ЛАЗАНСКИ: Пуч у Турској су организовали они који не желе помирење Ердогана и Путина! А зна се ко је то!

LAZANSKI: Puč u Turskoj su organizovali oni koji ne žele pomirenje Erdogana i Putina! A zna se ko je to!

16 jula 2016

Lazanski 435Vojni analitičar Miroslav Lazanski izjavio je da je za sada neizvesno kako će se situacija posle vojnog puča u Turskoj razvijati, niti kako će se završiti i da li će doći do sukoba.

On je za TV Pink rekao i da ne vidi ko bi mogao da ima interesa da zaustavi novi kurs turske spoljne politike koji ide ka saradnji sa Rusijom, ka deeskalaciji napetosti na Crnom moru, deeskalaciji rata u Siriji.

„Onaj  ko je zainteresovan da se to zaustavi, taj je verovatno i dao signal delu turske armije da izađu na ulice“, rekao je Lazanski koji nije isključio mogućnost da je inicijalna kapisla mogla da dođe iz inostranstva.

On je napomenuo i da su vrhunski turski oficiri školovani u američkim vojnim akademijama, ali da iz toga ne želi da izvodi analogiju, jer bi to moglo da bude suviše pojednostavljenje te situacije.

Lazanski je ocenio i da je dobar deo turskog društva otisao ka islamizaciji, ali da je neizvesno da li će ići u konfrontaciju sa vojskom.

Lazanski je dodao i da naređenje za pucanje daju generali, dok pucaju obični vojnici, a pitanje je i da li će turski vojnik izvršiti naređenje.

KOMENTARI8 komentara

 1. japaja says:

  UUUU veliki ekspert Miro otvorio nam oci.

 2. Radikal says:

  Bar da znamo za koga da navijamo.

 3. nepodobni komentar says:

  Svaka mu čast, zaista objektivno piše a što nije konkretno rekao ko je taj organizator puča nije ni važno.

 4. Vujadin says:

  Organizator puča je Erdogan preko zapadnih prijatelja (CIA, Mosad, MI6), jedino njemu odgovara neuspio pokušaj da se još koji dan održi na vlastu.

  • vlada says:

   Tacno. Pogledaj sta radi, u momentu je presao na rasturanje sudstva, otpustio preko hiljadu sudija, bez da su imali ista sa "pucom" (a i da su imali, on ne bi mogao to da zna bez istrage). I to je samo pocetak. Ne sumnjam da su pucisti bili navuceni od strane obavestajnih sluzbi, i da su Ameri iza svega. Posto su mu omogucili da ucvrsti vlast (sto ce od sad vise da lici na diktaturu), pitam se sta ce biti Erdoganova protivusluga? Da sam na Putinovom mestu, bio bih vrlo oprezan sa ovom turskom zmijom, i njenim "prijateljstvom".

   • Sančo Pansa says:

    Erdogan je shvatio da su ga Ameri uvukli u spiralu zajedničkih interesa, iz koje je trebalo da izađe kao mali Hitler.Kad je uvidio da će uništiti sebe i državu, okrenuo se Rusiji i počeo da gradi Mir sa Sirijom,ali Ameri su poželjeli odmah da ga kazne, zatvore i dovedu svoje poslušnike iz vojnih redova turske vojske. Prvo šta bi oni napravili, puštili bi tri miliona izbjeglica u EU, a odmah zatim zakuvali sukob sa Rusijom, i tako uvećaju šansu rata NATO - Rusija...Ameri su u totalnoj histeriji, Putin ih razbija na parčiće svaki put kad pokušaju da mu naude - on im ispostavi papren račun...

    • vlada says:

     Zaboravljas da je Turska u NATO-u, i koliko to kontrole daje Amerima (uz sve ostale "instrumente" koje mogu da koriste, i unutrasnje slabosti Turske - da pomenemo samo Kurde, na primer). Erdogan zna da kad bi se zaista okrenuo protiv Amera ne bi trajao ni dva dana. Ovaj puc samo koristi Erdoganu, koji je i sam rekao da je to "dar s neba" jer ce mu omoguciti da "ocisti vojsku" (ali i da sprovede mnoge druge stvari da fakticki uvede diktaturu, sto ovo sto radi sa sudstvom vrlo dobro pokazuje). Naivno je verovati da je iza tog puca, koji mu samo koristi, neko ko je hteo da mu naudi.

 5. istinka fejsić says:

  Pa Britanci su još prije godinu dana rekli da bi najbolje bilo da se zatvore granice EU i da se izbjeglice nasele na teritoriji Balkana, jer te "prljave i primitivne" izbjeglice oni u EU ne žele, da im nebi narušili njihovu praznu sterilnost.A mi baš u ovako teškoj situaciji u kakvoj smo,nismo baš toliko blesavi pa da pristanemo na to ,da budemo PARKIRALIŠTE za te jadnike,među kojima više nego sigurno,ima i onih sa vrlo sumnjivom prošlošču.Ni nama takvi uopšte ne trebaju.Dosta nam je samih sebe sa užasnim životnim standardom,samo su nam još oni falili,i to u Engleskoj režiji.Neka ih prime oni,koji su zakuhali ratove u njihovim zemljama,pa su od te silne DEMOKRATIJE počeli masovno bježati iz svojih zemalja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *