ЛАЗАНСKИ РАСТУРИО ХАГ, па проговорио о Сребреници! ЈЕДНО СВИ ЗАБОРАВЉАЈУ! Док су муслимани клали Србе…

LAZANSKI RASTURIO HAG, pa progovorio o Srebrenici! JEDNO SVI ZABORAVLJAJU! Dok su muslimani klali Srbe…

22 marta 2019

Postojanje Mehanizma za krivične sudove u Hagu kao i njihovo delovanje da nije tragično bilo bi smešno, funkcionišu isključivo sa težnjom da se kroz rad ovog tribunala opravdaju nečiji politički potezi, rekao je za Novo jutro televizije Pink, komentator „Politike“ Miroslav Lazanski.

Lazanski je komentarišući presudu Mehanizma za krivične sudove u Hagu Radovanu Karadžiću, rekao da ukoliko pogledamo troškove ovog tribunala i ko ih pokriva, možemo da vidimo i ko je režirao sve ovo.– Presuda Radovanu Karadžiću je isključivo politička presuda, jer mnogi dokazi nisu uzeti ni u razmatranje. To ima vrlo čudnih formulacija, neke tačke optužnice se preklapaju – rekao je Lazanski.

Komentarišući hapšenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića, rekao je da svi koji su učestvovali u tome moraju da se pokriju ušima.

– Zna se jako dobro ko je njih hapsio. Sad svi ti koji su učestvovali u tome neka se pokriju ušima. Haški sud zvanično pretenduje da uspostavi pravdu, ali nažalost ovo nije put ka pomirenju, dok god istina ne bude saopštena. Najveći zločin svih zločina je bilo uništenje Jugoslavije. Ne možeš da nateraš tri nacije u BiH da žive zajedno ukoliko nisu hteli da žive u okviru Jugoslavije – tvrdi Lazanski.

Kako kaže, niko ne spominje jednu vrlo bitnu činjenicu, a to je da je Srebrenica bila zaštićena zona pod pokroviteljstvom UN, a u takvoj zoni ne sme da bude ni oružja niti bilo kakve vojne formacije, a da je tamo bila cela muslimanska divizija koja je vršila pokolje po oklonim srpski selima.

– Ne ulazim u to koliko je u toj zoni vršeno zločina prema srpskom stanovništvu. Za Srebrenicu i mesta oko nje nemate nikoga koje optužen. Pitamo se gde je tu sada pravda i pomirenje. Dobijamo poruku da su Srbi glavni krivci za rat. I ukoliko su oni to hteli da poruče, tu ne može doći do pomirenja – rekao je Lazanski.

Kako kaže, ova presuda je udarac po Srbima kao naciji. Lazanski je komentarišući izjavu Stipe Mesića o presudi Radovanu Karadžiću rekao da je to nije ništa čudno i da takve izjave i ličnosti ne može ozbiljno da razume.

– Svaki sud posle bilo kog rata je takoreći sud pobednika. Amerika je dovela do Dejtona, ona finansira Haški tribunal i sada imamo Mehanizam haškog tribunala. Da nije tragično bilo bi smešno. Tu je takođe prisutna težnja da se kroz rad ovog Tribunala opravdaju nečiji politički potezi – smatra Lazanski.

Komentarišući aktuelna dešavanja na Kosovu i Metohiji i zajedničke vojne vežbe vojske Albanije i takozvane vojske Kosova na teritoriji KiM, i rekao da ga zanima formalni preduslov ulaska albanske vojske pod izgovorom nekakve vežbe.

– Kada sam pre nekoliko godina razgovarao sa komandantom KFOR-a, on mi je rekao da ni jedna strana vojna sila ne može ući na Kosovo bez njegovog odobrenja. Pitao bih sadašnjeg komandanta da li je i kada dao dozvolu za ovaj ulazak. Pod kojom vrstom izgovora su ušli i ko im je dao dozvolu – rekao je Lazanski.

On je istakao da je ovo jedan od načina produbljivanja i korak bliže nastojanju da formiraju Veliku Albaniju.

– Prvog januara smo imali brisanje granice, imamo jedinstven kulturološki prostor, nema smetnji za zajedničku diplomatiju, i sada dolazak albanske regularne vojne jedinice, a da KFOR ne reaguje na to – izjavio je Lazanski.

(Srbija Danas)

KOMENTARI5 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Srbi su klali Srbe jer su to muslimani srpskog porekla, a onda je bilo i obratno. Neke vrste genocida možemo reći da je bilo ali ne od strane Srba, jer je na komemoraciji u Srebrenici sam čuveni Bili the Klinton izjavio:"Srebrenica je moje delo, ponosan sam na Srebrenicu!" Međutim njegovo delo u dogovoru sa Alijom Iztebegovićem da bi Srbima namestili krivicu za ratne zločine i zatim kaznili Srbe. Dakle genocid je od strane Klintonove amerike a onaj Radovan je kolateralna šteta u stručnom žargonu Klintona i američkih interesa na Balkanu.

 2. Zoran says:

  Bitno da ste dali Slobi da vam bud ebolje.

 3. ostrogorski says:

  Svako čudo za tri dana. Na redu je sledeće čudo - Šok AV-ovo priznanje otcepljenja Republjik E Kosoves i, nakon tri dana, uživanje u večnom miru, pardon, stabilnosti (pro)Zapadnog i Evroatlanskog Balkana. Rajo, diši duboko i izbacuj radioaktivni prdež.

  • samostalan says:

   Dobro velis, sve zahvaljujuci bratu PUTINU, koji je najveci VUCKOV OBOZAVATELJ.

   • ostrogorski says:

    Pojma neznam zašto ću iskoristiti ovaj prastari aforizam zaboravljenog kraljevačkog humoriste: "Mnogo je ljutit drug Sreta i jedna ga činjenica silno vređa - zašto je tako mršav sekretar komiteta, pa ne može da se sakrije iza njegovih leđa". A šta Vi mislite???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *