ЛАЗАНСКИ: Рат на Балкану неће покренути Исламска држава, зна се ко овде покреће ратове

LAZANSKI: Rat na Balkanu neće pokrenuti Islamska država, zna se ko ovde pokreće ratove

6 juna 2015

miroslav-lazanski-dnevne 567567Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski izjavio je za SRNU da „ratove na Balkanu neće pokrenuti `Islamska država`, niti bilo koji njen ogranak ili pristalica na ovim prostorima“.

„Zna se ko pokreće ratove i ko danas ima mogućnost u svetu da naredi da se nešto pokrene ili zaustavi. Videli ste ovo sa Kumanovom, jedan dan je trajalo i završilo se. Šta bi od toga? Ništa. Poruka je poslata i ko je shvatio, shvatio je“, rekao je Lazanski.

Komentarišući poziv grupe „Islamska država“ muslimanima na terorističke napade na Balkanu, Lazanski je ocenio da treba biti oprezan, ali da ne treba podlegati histeriji.

On je podsetio da „Islamska država“ preko društvenih mreža i interneta pokušava da širi svoj uticaj i uspeva u tome, regrutujući ljude sa ovih prostora, ali da da je posao bezbednosnih službi da to lociraju na vreme i da prate.

„Mi u Srbiji imamo mogućnost da nam se terorizam uveze sa Kosmeta, moguće je da dođe i iz BiH preko Sandžaka, ali se nadam da ima ljudi koji se time bave i to svakodnevno prate, ažuriraju podatke, vode računa o tome ko i gde putuje po Bliskom Istoku“, rekao je Lazanski.

On je ocenio da najveću opasnost može da predstavlja pojedinac – osvetnik, koji svoje namere i planove ne saopštava nikome, jer je njega teško locirati na vreme, dok je grupu mnogo lakše otkriti i preventivno delovati.

„Islamska država“ objavila je propagandni snimak kojim preti balkanskim zemljama i poziva muslimane sa Balkana da joj se pridruže ili pokrenu terorističke napade na tom prostoru.

KOMENTARI5 komentara

 1. Pravdaa says:

  Dobro bi bilo da krenu jer je došlo vreme da ih nema više na Balkanu. A moramo se spremiti da povratimo i Vizantiju sve njene teritorije moramo vratiti u Hrišćanstvo.

 2. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Pravdoo, sve je to lepo, al' ajde prvo da povratimo ono što pripada Srbiji i Srbima, pa posle da razmišljamo o vaskrsu Bizanta...........

 3. genije says:

  CIA je stvorila ( al kaidu) i bin ladena. Pošto su zadnjenavedenog (ameri"likvidirali") više o njima skoro da niko i ne piše. Sve je isto samo pod izgovorom "islamska drzava".

 4. deda mraz says:

  Sta je tu novo,nista jer svi znaju da Amerikanci tj. CIA-a komanduje tim zivotinjama i svi do sada su stvoreni i vodjeni od strane Amerikanaca i Brita.Samo nasi petokolonasi sire nebuloze o nekakvim djihadistima koji su ko fol samostalni.Bin Lade i njegovi primitivci su otvoreno podrzavani i to nisu uopste krili jer je u Avganistanu radio posao za Amere isto kao i u Bosni i tamo je dobio Bosansko nekakvo drzavljanstvo koje sumkomunisti izmislili.U Siriji te zivotinje otvoreno podrzavaju a niko se ne pita kako to da ovi divljaci iz te ID mogu toliko dugo da ratuju tj. najobicnije pitanje za glupi sve ( odakle im municija i ko ih finansira).I kako to kad ti Ameri sve znaju da do danas niko nije okrivljen za pomaganje tih zivotinja.Pa jednostavno zato sto im njihove tajne sluzbe to regulisu i zato se ni ne okrivljuje.Sarene laze da oni to zarobe je samo za debile jer 4 godine ratovati u Siriji sa zarobljenom municijom ili negde drugo je nemoguce.Sve ove zivotinje na prostoru Srbije,Makedonije i C.Gore su pod komandom ovih gore navedenih i smesno je sto nasi tvrde ako krenu da cej ih unistit.Imali smo priliku to videti u Presevu i videli smo ko ih je zastitio i kako je nasa vojska morala da se povuce.

 5. dejan says:

  DEDA MRAZ sto narod gleda nek smeni sdp i vucica ostavit ce srbe bez municije I PUSAKA I STO KAO SUTRA KRENE ISILOVANIH 100 000 SIPTARA S KOVOA I ALBANIJE I 20 000 UVEZENIH ISILOVACA SPREMNI DO ZADNJEG DA GINU ZA VELIKU ALBANIJU.SRBIJAIMA KAO STO REKOH VELIKI BROJ RUDAKA I UGLJA VREDNOSTI 340 MILJARDI DOLARA MALI DEO 1000 000 000$ JE POTREBNO ZA 600 000 NAJSAVRMENIJIH PUSKAA DOMETA 1000 M AN 94 RUSKIH JER KAO POGADAS PRVI NA 500 M PRE POBEDUJES BANDU VAMPIRA. I 1000 000 000 $ MUNICIJE SVE SE TO MOZE NAPLATITI KROZ ROBU RUSIMA I KINEZIMA ZA MUNICIJU I ORUZJE MALO BOR MALO NIKAL MALO UGALJ. ALI OVI IZDAJNICI OSTAVLJAJU SRBE ZA ODSTREL. ZAR NIJE ZASTAVA VELIKE ALBANIJE SPUSTENA NA BEOGRADSKI STADION TKO JE TO OMOGUCIO VUCIC I PUSTIO SIPTARA IZ AMERIKE DA ODE KUCI DA JE NOSIO BOMBU NA DRONU UBIO BIH 300 LJUDI. PA TK O JEBE TAKVU SRBIJU KAD GLEDA IZDAJNIKE I NE NAORUZAVA SE HRVATI SU STAVILI 300 KM DOMETE BALISTICKIH RAKETA I PREMRRZIL ISVE GRADOVE U SRBIJI TJ NATO SRBI NEK GLEDAJU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *