ЛАЗАНСКИ: Рушење Додика, значи рушење Републике Српске!

LAZANSKI: Rušenje Dodika, znači rušenje Republike Srpske!

9 oktobra 2015

lazanski-miroslav-tjub 785Politički analitičar Miroslav Lazanski ocenio je da su strani faktori sponzori nezakonitog prisluškivanja i montiranja snimaka s ciljem kompromitovanja aktuelne vlasti u Republici Srpskoj i njenog predsednika Milorada Dodika, koji nije po volji određenih centara moći iz inostranstva.

„Predsednik Srpske vodi jednu samostalnu politiku očuvanja Republike Srpske, što ne odgovora Zapadu. Svi oni koji praktično idu na njega, idu ka ukidanju Republike Srpske. Očigledno je da se sve čini da se Srpska liši svojih dosadašnjih ingerencija i da se utopi u unitarnu BiH.“ – rekao je Lazanski agenciji SRNA.

On je ocenio da je tužno to što pojedinci iz određenih političkih stranaka u BiH „jašu na tom talasu“.

Komentarišući priznanje Gorana Suvare da je od SDS dobio 100.000 KM za tajno snimanje biznismena Mileta Radišića i da mu je nuđeno milion maraka da kompromituje predsednika Srpske, Lazanski je rekao da je snimanje razgovora i nuđenje novca da se to učini krivično delo.

„Takvi snimci na sudovima na Zapadu apsolutno ne prolaze, čak mislim i kod nas, jer savremena elektronika ima mogućnost takve montaže da vam pamet stane“, rekao je Lazanski.

On je dodao da su akteri svega toga napravili krivično delo – taj iz SDS koji je ponudio pare i taj koji je uzeo.

„I sad od toga treba da se napravi neka istinita priča. Sve je trulo od početka“, kaže Lazanski.

On je upitao ko je ovlašćen da tajno snima razgovore i kako to da političke stranke imaju tu vrstu mogućnosti i finansija.

„Očito da je to došlo od inostranih sponzora, da su stranci to sponzorisali. Znači, sve se radi s ciljem kompromitovanja nekog političara, koji nije po volji određenih centara moći u inostranstvu“, zaključio je Lazanski.

(RTRS)

KOMENTARI5 komentara

 1. milan says:

  Ma Dodiku mogu da mu ga samo p..use! Ako im da!

 2. Stevan says:

  Postovani gospodine Lazo mozda ti znas nesto sto ne zna vecina gradjana Republike Srpske, ili to o opasnosti utapanja RS u unitarnu BiH crpis iz saznanja koje svakodnevno na prosrpskim sajtovima plasira bivsi CIA insajder Predrag Ceranic iz OBS RS (bivse Obavjestajno bezbjednosne sluzbe Republike Srpske, koji je prema vlastitom intervjuu u sarajevskoj "Slobodnoj Bosni" za racun CIA-e "spasavao sofisticiranu komunikacionu opremu CIA-e na Palama da ne padne u ruke ruskih agenata". Trebalo bi i da porazgovaras sa svojom tetkom Biljanom Plavsic i da je pitas zasto joj je taj isti Ceranic, kada ga je ona smijenila sa rukovodeceg mjesta u OBS RS, prijetio i rekao da ce se "ona kajati zbog toga"? Vjerujem da si poznavao Biljaninog vozaca i pratioca Gladanca - on sigurno dosta zna o tome.

 3. Sibor says:

  Basar Al Assad republike Srpske

 4. Voda sa Marsa says:

  Joooj, Lazanski.. Ja živim u RS i smatram da mi je dosta ovih sovjetskih tvrdnji o tobožnjoj brizi nekih velikih vođa sa svoj narod. Situacija je sasvim jednostavna, ako mi srbi u BiH/rs ne možemo da nađemo normalne, iole poštene lidere, laku noć.Nema nam spasa. Pa nije Putin donio čarobni štapić i za 15 god Rusiju digao na noge, nego se koliko toliko prihvatio pošteno da radi.Ovaj naš nas je samo zadužio i rasprodao šta je mogao. Zamislite, kakav smo to mi narod kada nas nekoliko provinscijskih porodica pljačka godinama. Kakva RS, kakvi bakraći,to je ranč za farmere. Alternativa mu je još gora, sve go ološ i lopov. Nezreli smo, nismo ni samoodrživi, ne stvaramo ništa.. Pola ljudi radi po 20min dnevno po upravama, javnim preduzečima. Svi su kao građani a nema ni jednog grada u RS. U RS-u je bilo dali si 92-95 kuhao pasulj ili si bio na liniji fronta. Da bi imao bilo šta što si 4god strado, morao bi da budeš mrtav. Eto, to je RS.

 5. MH says:

  Miro, Lazo we love you, you are the best.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *