ЛАЗАНСКИ: Русији се подмећу нови Рачак и Маркале, а знамо да то води до…

LAZANSKI: Rusiji se podmeću novi Račak i Markale, a znamo da to vodi do…

16 marta 2018

Slučaj trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja nova je inscenacija po ugledu na Račak i Markale, koji bi trebalo da posluži stvaranju što jačeg antiruskog saveza.

Komentarišući izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da je Severnoatlantska alijansa spremna da pruži praktičnu pomoć Velikoj Britaniji u istrazi slučaja ubistva bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja, vojni komentator Miroslav Lazanski kaže u slučaju da se NATO uključi u istragu, to neće značiti ništa.

„Iz načela solidarnosti, on je podržao tezu Britanaca, ali naravno da je suludo govoriti o tome da će Rusija sa primitivnim, staromodnim bojnim otrovom ići da ubija obaveštajca koji više ne predstavlja nikakvu vrednost, koji je i priznao delo, osuđen, odležao zatvor. Pre 14 godina je to napravio i sada će Rusi, nekoliko dana pred izbore da prave sebi takav cirkus“, kaže Lazanski.

„Jasno je da je ovo verzija Račka i Markala, nova inscenacija koja treba da posluži stvaranju što jačeg antiruskog saveza, pre svega na medijskom planu i optuživanje Rusije bez ikakvih dokaza“, dodaje on.

Stoltenberg je dodao da Velika Britanija nije tražila od NATO-a aktiviranje Člana 5 Vašingtonskog dogovora o kolektivnoj odbrani kao odgovor na incident u Solsberiju, gde se desilo trovanje Skripalja i njegove ćerke Julije.

Generalni sekretar NATO-a takođe je rekao da Alijansa neće dopustiti Rusiji da je uvuče u trku u naoružanju, koja je, kako je rekao, skupa, rizična i u kojoj nema pobednika.

(Sputnik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Simma says:

    Amemrikanci i Englezi favorizuju neprestano isti šablon, Bojni otrovi. Zvuči zastrašujuće i ogavno. Teško je dokazati ko te otrove lansira, a pokaušavaju da to dokažu oni koji plasiraju izmišljena priče.Dokazivanje se odvija uz veliku galamu bez ikakvih materijalnih dokaza. Irak je došao u stanje potpune propasti lažnom optužbom o bojnim otrovima.Medijsku priču su izvikali Amerikanci, poslali vojsku i unakazili sistem jedne nezavisne države, uništili privredu, obezvredili zakone i pravosuđe. Uništili su na lašnim optužbama Libiju, stvorili haos a sve radi odvoženja jeftine nafte ud pobunjenika.Pokušali su sa Sirijom, no su se umešali Rusi i planovi su im se izjalovili.Sada su po utvrđenom ljigavom, bezobraznom i lažnom načinu osude Rusije za podmetanje otrovnog gasa polkrenuli medijsku frku. Smišljena podla politika da se sruši uticaj Rusije u UN.

  2. Kulak says:

    Englezi su umislili da su najveća svetska sila i da mogu izmišljati i optuživati bez dokaza koga oni hoće.Za vreme Zimskih olimpijskih igara u Rusiji,u Sočiju,metodama specijalnog rata pokrenuli su prevrat u Ukrajini,što je dovelo do bratoubilačkog rata i krvoprolića kome se ne vidi kraja.Sada pred Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji izmišljaju aferu sa nebitnim penzionerom.Samo,zaboravljaju Englezi da su njihovi trikovi pročitani.Mogu oni Rusima staviti soli na rep!

  3. Portopranco says:

    Za vrijeme Olimpijade u Sočiju,Rusi su uhvatili jednog engleskog fotografa koji je u hotelu u tom ruskom gradu namerno razbijao brave na vratima hotelskih soba.Taj Englez je na društvenim mrežama objavljivao fotografije kako ruski hoteli tobože nemaju ni brave na vratima.Toliko,kad se govori o Englezima,da se zna o kakvim je lažljivcima riječ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *