ЛАЗАНСКИ: „Србија има најјачу војну индустрију“

LAZANSKI: „Srbija ima najjaču vojnu industriju“

1 jula 2017

Srbija ima najjaču vojnu industriju u ovom delu jugoistočne Evrope, izjavio je u Uzićima vojni komentator i narodni poslanik Miroslav Lazanski.

“Tehnološki i tehnički zaokružujemo proces proizvodnje od običnog metka do klipnog aviona“, rekao je Lazanski Tanjugu dodajući da Srbija ima najjaču vojnu industriju od svih zemalja bivše Jugoslavije.

Kako kaže, sa fabrikom u Uzićima, kapaciteti u proizvodnji pešadijske municije se bitno pojačavaju.

“Potrebe u svetu su velike. ‘(Prvi) Partizan’ ne može da stigne da isporuči“, rekao je Lazanski.

Prema njegovim rečima, potreba za ovakvom fabrikom se zapravo pojavila zato što „Jugoimport SDPR“, kao državna firma, ima velike porudžbine iz inostranstva, a ne može da koristi kapacitete „Prvog Partizana“, jer su već pet godina unapred rasprodati.

“Sa ovom fabrikom ‘Jugoimport SDPR’ će moći ceo asortiman svoje ponude da pojača, a to je naravno i devizni priliv za državu i ujedno zapošljavanje ljudi na lokalnom nivou“, rekao je Lazanski.

Istakao je i da su meci iz Srbije posebno cenjeni u svetu zato što, za razliku od nekih drugih zemalja, pravimo čauru od mesinga, dok drugi to rade, na primer, od čelika.

“Naš metak je jako kvalitetan i vrlo tražen u svetu“, rekao je Lazanski navodeći kao primer da „Prvi Partizan“ pešadijsku municiju prodaje zemljama NATO-a, što je veliki uspeh.

Kako kaže, kupci su nekada nesvrstane zemlje, odnosno zemlje „trećeg sveta“, a kupuju i mnoge zapadne zemlje.

„Pešadijsku municiju koja se proizvede u Užicu, a koja će se sada proizvoditi i u Uzićima, kupuju sve zemlje bivše Jugoslavije. Hrvati pucaju mecima koji se proizvode u Užicu. Od Slovenije, BiH, Makedonije, svi kupuju pešadijsku municiju iz Užica. Čak i Belgija i SAD kupuju pešadijsku municiju koja je proizvedena u Srbiji“, istakao je Lazanski.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas početku probne proizvodnje u Fabrici streljačke municije „Belom Uzići“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Trifun says:

    Ispasce da Srbija pravi metke za neprijatelje koji ce onda oni da ispaljuju na nas tako kvalitetne, i jos se hvalimo time. Umjesto proglasenja okupacije i teranja NATO ratnih zlocinaca za zlodjela mi im pravimo kvalitetne metke. Eto to je to narode, nasi vlastodrsci nemaju ideju kako da podignu Srbiju osim da saraduju sa neprijatlejima i nasim dzelatima, i da ubiru svoj procenat od te kriminalne veleizdaje. Sami sebe gazimo i onda se cudimo zasto niko nije htio da bude sa nama u zajednickoj drzavi.

  2. goran says:

    Kako da ne, upravo ce izvesti neke Migove za Rusiju, a pilotirace Vuckov otirac Gosin Lazanski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *