ЛАЗАНСKИ: Србија неће дозволити да се „Олуја“ понови, ни на Kосову ни у Хрватској!

LAZANSKI: Srbija neće dozvoliti da se „Oluja“ ponovi, ni na Kosovu ni u Hrvatskoj!

4 marta 2019

Vojno-politički komenatator Miroslav Lazanski kaže da Srbija neće dozvoliti da se Oluja ponovi, i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić čini sve da do toga ne dođe.

– Predsednik Vučić je rekao da nećemo da dozvolimo novu Oluju, niko neće proterivati Srbe. Generalni sekretar NATO-a je rekao da bilo kakav pokret „kosovske vojske“ na sever Kosova mora da odobri general KFOR-a – rekao je Lazanski, dodavši da ukoliko oni ne spreče takve namere, onda to, kaže Lazanski, mora Srbija da učini. Prema njegovim rečima, Amerikanci su došli na Kosovo da tamo i ostanu, tako da, kaže Lazanski, teško da će njihove pretnje prema Prištini da se ispune.– Njima je Kosovo potrebno. Oni su se potrudili da dođu. Ne pada im na kraj pameti da odu sa prostora KiM – objašnjava Lazanski, naglašavajući da su Amerikanci tamo da bi ostali.

– Kada oni dođu negde posle rata, oni tu i ostaju.

Prema njegovim rečima Haradinaj pokušava da se pozicionira u Prištini.

– Oni to pokušavaju mirno i fino. Moguće je da se tiho, preko noći samo pojave na administrativnoj liniji – kaže Lazanski, pitajući se kako će onda reagovati evropski i svetski zvaničnici.

Hrvatska ima ozbiljan problem, jer je stav prema NDH nedorečen

Na tradicionalnom karnevalu u Kaštelima blizu Splita, spaljena je velika lutka sa likom predstavnika Srba u Hrvatskoj Milorada Pupovca. Maškare su tom prilikom uzvikivale: „Pupovac se pretvorio u pepeo.“ Međutim, to nije sve. Učesnici karnevala su u potpunosti rekonstruisali nedavni nemili događaj u Splitu, kada su vaterpolisti Crvene zvezde bili napadnuti. Lazanski kaže da je činjenica da u Hrvatskoj i dalje vlada loša klima.

– Oni to pokrivaju sezonu Maškara. Sirotog Pupovca su spaljivali i to je sada idealna prilika da kaže da on u toj vladi neće da parcipira. Loša je klima u Hravatskoj. Splićani su inače uvek karakteristični, kada je neki cirkus ili neko ludo dešavanje, oni se uvek okupe – komentariše Lazanski, podsećajući da ova situacija nije prva.

– Ranije se nije toliko pisalo o tome. Zvezda kada je gostovala u Maksimiru, dešavalo se da Janjevci skandiraju, a iz Zagreba samo mirno tapšu. Deo javnosti se trudi da se ne eksponira, dok sa druge strane imate radikalnu klimu – kaže Lazanski kometarišući nedavna dešavanja u Hrvatkoj.

On kaže da emisija „Lijepom našom“ snimljenoj u Rijeci koja je tematski bila posvećena karnevalu, neko sa televizije je procenio da je poželjno da se u emisiji nastupaju pevači obučeni u nacističkim uniformama i šlemovima.

– Oni misle da je to neka vrsta ismejavanja svega toga. Činjenica da EU mora da čuje o takvim dešavanjima. Hrvatska ima ozbiljan problem, jer oni imaju nedorečen stav prema NDH – objašnajva Lazanski, dodajući da su slične situacije bile i u Baltičkim zemljama gde se takođe, na određen način, slavi nacizam.

KOMENTARI9 komentara

 1. Ivana says:

  Stvarno si počeo lupati samo gluposti, kao šta ste rekli da nećete dozvoliti granicu s Kosovom, pa nećete dozvoliti da se maltretiraju Srbi na Kosovu, pa nećete dozvoliti da Kosovo ima vojsku, pa nećete dozvoliti takse itd. Pa kako te nije sram kukavice šta god spomeneš Albanci urade a ti i tvoj gazda glavu u pesak.

  • Velika Metla says:

   Ivana,i sama vidiš da se na TV-u pustaju ovakve kukavice i poltroni,koji imaju zadatak da izazivaju defetizam u Srbiji! Pogledaj voditelje na svim TV stanicama kakav i je rečnik po pitanju šlihtara! Kad intervjuišu nekog vajnog analitičara po pitanju izjava,pretnji,opomena,koje šlihtari upućuju Srbiji rečnik voditelja je ovakav! "narod je uplašen,narod se brine,narod strahuje,narod brine za svoju bezbednost............."! I sve tako kao da je Srbija već uumrla od straha! Mada,izgleda i da jeste!

 2. rajko says:

  I u Siriju su ameri došli da bi tamo i ostali, "...al' ne da čovek il' ne da Bog..." kako bi to rekao pesnik. Ili manje pesnički rečeno: poterali ih Rusi, pa nisu imali kud osim pravac zapad.

 3. bane says:

  Jasno je da će nas ponovo napasti svi iz okruženja, prvom prilikom. I tako će uvek biti dok ne stvorimo neko sredstvo za masovno uništenje. Dalekometno. Preporučio bih Srbima da se usredsrede na hakovanje nuklearnih stokova manjih nuklearnih sila, pa i onih najvećih. zar ne bi bilo lepo da se naši vekovni neprijatelji samounište, onako, slučajno.

 4. Robet Wronsky says:

  Nova Hrvatska nema problem sa NDH, osim što joj predstavlja teret i ljagu, koje se stidi i koju nikada više neće dozvoliti. Problem imate vi Srbi koji stalnim spominjanjem NDH, Jasenovca i slićnih, želite svratiti pozornost sa svojih zločina koje ste ćinili hrvatskom narodu od 1918. Ne dozvoljavate rasvjetljavanje, krivotvorite povijesne podatke i lažete svom narodu, ućite naraštaje da mrze. "Oluju" u Hrvatskoj nije mogao sprijećiti Milošević i kada bi bila nužna nova ne bi ju mogao sprijećiti niti Vučić. Pupovca nisu spalili na karnevalu kao Srbina nego kao političkog trgovca.

  • Velika Metla says:

   Alo,"stručnjak",vas Srbi ne mrze,nego vas ne vole! Kapiraš razliku? Jesi bacio koje dete kroz prozor? Jesi položio ispit za glavnog stražara u jasenovcu? Ili si direktno prošao kao već provereni?

 5. trt miljojko says:

  obicna bagabunda koja mlati praznu slamu i prica ono sto njegov sef av-av ne sme javno da kaze njihovo vrame istice vrlo brzo

  • Ivana says:

   Lazanski a ni Trepču nećete dati kao šta niste dali Kosovu da oformi vojsku ali su dali vaši prijatelji, ameri, eu i vatikan Srbiju ste totalno ponizili i bacili u kaljžu pa ko vas išta pita?

 6. Budi Bog s nama says:

  Ko reko? Av? Aha. Neće se ponoviti jer nema koga više da isteraju, ostali samo lojalni srbi kroatizovani - Rade Šerbedžija. Oluja neće sigurno, ali cunami, orkani i tornadi svakako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *