ЛАЗАНСКИ: Србија није добила ултиматум од НАТО-а, али… (ВИДЕО)

LAZANSKI: Srbija nije dobila ultimatum od NATO-a, ali… (VIDEO)

15 novembra 2017

Miroslav Lazanski, vojno-politički komentator lista „Politika“ kaže da do sada nije video ni jednu izjavu, čak ni generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, da Srbija mora da uđe NATO, te da je reč o spinovanju.

– Više to spinuju određeni političari i mediji, kroz kontekst one sintagme sedenja na dve stolice. Mi nismo nikada iz relevantnih krugova NATO dobili ultimativni zahtev da Srbija uđe u NATO, više se u medijima može čuti da oko nas svi u NATO – rekao je Lazanski za Pink.

Osvrnuvši se na navode da tom savezu smeta saradnja Srbije i Rusije, Lazanski je postavio pitanje kako je onda moguće da im ne smeta Severni tok dva, odnosno saradnja Nemačke i Rusije, da Nemačka ima 200.000 građana koji rade u Rusiji.

– Ni iz jednog zvaničnog izvora nisam čuo da im smeta saradnja Srbije i Rusije – rekao je Lazanski i ocenio da se nama ta teza na odeđeni način podmeće u kontekstu cele kampanje koja se vodi i preko dela NVO i medija zaduženi za spinovanje.

On je govoreći o današnjoj poseti predsednika Srbije Briselu, predočio da Aleksandra Vučića očekuje ne samo sastanak sa Stoltenbergom, već i sa 29 ambasadora država članica NATO, kojima će ukazati na situaciju na Kosovu.

– NATO je na neki način čuvar određenog stepena bezbednosti Srba na Kosovu. Mi moramo da NATO da sarađujemo hteli mi to ili ne, jer su u južnoj srpskoj pokrajini garanti da neće biti nasilja, bar ne otvorenog i masovnog nasilja nad Srbima – ocenio je Lazanski.

Prema njegovoj oceni, nema razloga da NATO savezu smeta nabavka ruske vojne opreme, jer vojnu tehniku iz Rusije imaju i Grci, Bugari, Slovaci…

(Pink)

KOMENTARIJedan komentar

  1. buba says:

    Lazanski malo protiv malo za NATO.Kako se prebacuješ lako

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *