ЛАЗАНСКИ: Србија никада неће увести санкције Русији!

ЛАЗАНСКИ: Србија никада неће увести санкције Русији!

4 маја 2021

Србија никада неће увести санкције Русији, рекао је за „Известија“ српски амбасадор у Москви Мирослав Лазански.

Раније је шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ позвао Београд да се придружи санкционој политици ЕУ и подржи је у другим спољнополитичким питањима како би се убрзао улазак Србије у Европску унију. Председник државе Александар Вучић рекао је да то неће учинити.

Коментаришући позив Брисела Београду да се придружи санкцијама против Москве, Лазански је нагласио да Србија никада неће прибећи ограничењима према Руској Федерацији.

„Можемо да кажемо да са нашег становишта санкције нису политика, већ одсуство политике и да Србија, што је такође изјавио председник Александар Вучић, никада неће уводити санкције против Руске Федерације“, нагласио је Лазански.

Лазански је додао да је Србија годинама била под притиском западних санкција и да зна како таква ограничења утичу на обичне грађане.

(vostok.rs)

KOMENTARI2 коментара

  1. miliorad5 says:

    moraćemo,KAD nas prime u EU,ali pošto će to da bude NIKADA,onda je lazanski možda u pravu,mada ovde NIKO nije za napadanje rusa, pogotovo što su potpuno u pravu u odnosu na naci EU iz brisela,i zato mislim da čak i kada bi nas primili nekom madjijom u EU sutra opet bi te sankcije bile vrlo zajeb.problem za bilo koju vlast u srbiji.Mislim da mi srbi ruse vidimo kao prijatelje a prijatelji se na napadaju čim nekoj protuvi padne napamet da to naredi zbog svojih sebičnih razloga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u