ЛАЗАНСКИ: Србија никада неће увести санкције Русији!

LAZANSKI: Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji!

4 maja 2021

Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, rekao je za „Izvestija“ srpski ambasador u Moskvi Miroslav Lazanski.

Ranije je šef diplomatije EU Žozep Borelj pozvao Beograd da se pridruži sankcionoj politici EU i podrži je u drugim spoljnopolitičkim pitanjima kako bi se ubrzao ulazak Srbije u Evropsku uniju. Predsednik države Aleksandar Vučić rekao je da to neće učiniti.

Komentarišući poziv Brisela Beogradu da se pridruži sankcijama protiv Moskve, Lazanski je naglasio da Srbija nikada neće pribeći ograničenjima prema Ruskoj Federaciji.

„Možemo da kažemo da sa našeg stanovišta sankcije nisu politika, već odsustvo politike i da Srbija, što je takođe izjavio predsednik Aleksandar Vučić, nikada neće uvoditi sankcije protiv Ruske Federacije“, naglasio je Lazanski.

Lazanski je dodao da je Srbija godinama bila pod pritiskom zapadnih sankcija i da zna kako takva ograničenja utiču na obične građane.

(vostok.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Da!

  2. miliorad5 says:

    moraćemo,KAD nas prime u EU,ali pošto će to da bude NIKADA,onda je lazanski možda u pravu,mada ovde NIKO nije za napadanje rusa, pogotovo što su potpuno u pravu u odnosu na naci EU iz brisela,i zato mislim da čak i kada bi nas primili nekom madjijom u EU sutra opet bi te sankcije bile vrlo zajeb.problem za bilo koju vlast u srbiji.Mislim da mi srbi ruse vidimo kao prijatelje a prijatelji se na napadaju čim nekoj protuvi padne napamet da to naredi zbog svojih sebičnih razloga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *