ЛАЗАНСКИ: „Српски народ треба да слави, имамо адут у рукама! ЗАПАД НИЈЕ ИМАО ПОЈМА ШТА СЕ ДЕШАВА!“

LAZANSKI: „Srpski narod treba da slavi, imamo adut u rukama! ZAPAD NIJE IMAO POJMA ŠTA SE DEŠAVA!“

25 oktobra 2019

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo da su ruske jedinice za protivvazduhoplovnu odbranu sa protivavionskim raketnim sistemima S-400 i protivraketnim sistemima „Pancir S“ prebačene vojnim transportnim avionom na teritoriju Srbije kako bi učestvovali na vežbama „Slovenski štit 2019“ u Srbiji.

Ruski sistemi biće raspoređeni na teritoriji avio-baze Batajnica i ući će u srpsku kombinovanu grupu snaga i sredstava PVO koja će odraditi praktične vežbe protivvazduhoplovne odbrane područja.Tu vest je komentarisao i novoimenovani ambasador u Moskvi Miroslav Lazanski, koji kaže da je dolazak S-400 svetska senzacija.

– Dolazak S-400 u Srbiju je senzacionalna vest i pokazuje veliko poverenje koje Rusi imaju prema našoj zemlji, jer znamo da ovaj sistem nipošto nije dostupan svima. To je stvar neposrednog dogovora predsednika Vučića i Putina, do kog je došlo početkom ove godine. S-400 je vrhunski sistem koji je u toj kategoriji nešto najbolje što može da se nađe na svetu. On otkriva ciljeve na 600 kilometara, a može precizno da gađa mete na više od 250. Sa najnovijim projektilima i do 400 kilometara. I to ne samo avione, već i balističke rakete i druge projektile. Njegov dolazak u Srbiju je dokaz odlične vojne saradnje između Srbije i Rusije. Važno je naglasiti da je reč o odbrambenom sistemu koji ne služi za napad na bilo koga. U tom kontekstu, niko nema pravo da zameri Srbiji zbog ove saradnje – kaže Lazanski.

On otkriva i kako je ova vest primljena u diplomatskim krugovima u Moskvi.

– Pojedine diplomate iz nama susednih zemalja pokazale su pojačanu znatiželju, a ima i onih koji su nam uputili čestitke. Ova vest je držana pod embargom do poslednjeg trenutka i mnoge zapadne diplomate i vojni atašei nisu imali pojma šta se dešava – navodi Lazanski.

(Mediji)

KOMENTARI12 komentara

 1. Cp6a says:

  Lazo, odličan je bio i prethodni naš ambasador, ali je i tebi krenulo baš dobro. Samo nastavi ovako.

 2. Miraš says:

  Šta sve mogu da kupe od Rusije za 600 miliona dolara? U kojoj god devizi da ugovore plaćanje, ali govore o paketu raznih porudžbina iz Srbije od preko 600 miliona dolara (preračunato i iskazano u dolarima). ... Godine 2015 su pisali da S-400 jedna baterija košta 400 miliona dolara, a to uključuje: 8 lansera, 112 raketa, komandna jedinica sa dva radarska i pomoćna vozila. Međutim dosad nije bilo govora o kupovini tog sistema.

 3. Istina says:

  Da vidimo sada ko će na Srbiju da krene? Kasne Rusi 30 godina ali ovoga puta nisu zakasnili...

 4. Za Srbiju says:

  Ako dozvolimo da ovo oružje ode iz Srbije, nikada više neće da dođe u Srbiju. Zapad neće dozvoliti da ga izrade dva puta. Neka košta, šta košta. Ovo je pitanje našeg opstanka.

 5. E.Lirsch says:

  Rusi provukli TERETNI AVION pun ratne tehnike a NATO...pojma nema. E jbg.sad. U ovu budalastinu mogu samo vuckovi podrepasi i podguzne muve da poveruju.

  • teoretičar says:

   ma polako prijatelju. Pusti da prvo narod malo uživa. Požurio si sa komentarom. Baci koju na S400 tas. Možda prevagne. Namerno sam izbegao bilo koju vrstu sličnih komentara. Jednostavno, trenutno euforično vreme neće ništa prihvatiti ovog momenta, ali vreme je nemilosrdnije od euforije i nameštaljki.

 6. milorad2 says:

  Znači mogu da ga duvaju iz NATO i da budu srećni da smo neutralni.Konačno je rešena pat pozicija.Sad će vrlo brzo iz EU da se sete da mogu da nas prime ODMAH SUTRA ali mislim da je kasno za to više kao što je i šiptarima isteklo vreme "nezavisnosti".Au, kako će oni da najeb.Sručiće se na njih i sa istoka i sa zapada iz različitih razloga doduše.Najpametnije im je da već sad počnu da se sele a oni koji imaju dokumeta o državljanstvu pre 1941 neka ih spreme, to je u stvari prava NACIONALNA MANJINA na kosovu i samo neki od njih će moći da ostanu pod uslovom da u medjuvemenu nisu bili i ovk ili nešto drugo.Takodje trgovinski sporazum sa evroazijskom unijom nas oslobadja finansijskih ucena UCENA sa zapada a tovari blaga pod kosovskom zemljom nam garrantuju snažnu finansijsku stabilnost.Konačno će stvari polako da dodju na svoje mesto i naše časno ime će biti JAVNO oprano na zapadu.Oni će morati da se javno izvine da bi uopšte mogli da rade ovde a to oni žestoko žele.Sad će da krene priča o lažćima šiptara koji su eto naivne zapadne države prevrili i o korupciji odredjenih političar koji su eto "za pare" prodali zpadne vrednosti idtd.Samo sačekjte obrušiće se na njih i ostali balkanski talog iz sve snage jer oni nisu eto jadni krivi i onu su dovedeni u "zabludu".Da, biće tu i nekih reči o odšteti od NATO bombi:)Ovo bi sve trebalo da se desi u sledećih desetak godina pod uslovom da na zapadu ne uspe da prevagne zaverenička ratna opcijai otpočne rat protiv rusijem ali gledajući kako se ta lažna kula vlasti ruši samo posle 3 god. trampa mislim da su oni GOTOVI.

  • E.Lirsch says:

   Rat je bolja opcija. Brze se svedu racuni i pobednoik dobija sve. Desetak godina… oduzi se to.

 7. teoretičar says:

  Ne volem Vučića po inerciji ali i ja i Kosovac ćemo glasati za Vučića ovog puta. Ostaje nam težak posao da ubedimo i Persidu, koji se još batrga. Za lazanskog neću glasati zainat, ali on i neće biti na listi svejedno. Raduje me samo to što on nije imao pojma šta se sprema. Uostalom, narod će tražiti da Vučić bude doživotni precednik pa će rešiti dileme radikalnih srpskih rodoljuba ionako i iovako.

 8. vanja says:

  Srbi iz inostranstva su spremni da uplate koliko god treba u jedan fond za kupovinu S400. Neka Srbija organizuje takav fond i novac je obezbedjen. A za prvo vreme je vazno da S400 po svaku cenu ostanu u Srbiji. Svi Srbi, ma gde se nalazili, moraju stati iza svoje Crkve, vojske, svog predsednika i Dodika.

  • teoretičar says:

   Metod ucena. Srbi iz inostranstva ili ti "dijaspore"(komunistički deminutiv za Srbe prebege i poturice) su "spremni" da pomognu ali samo ako Srbi stanu iza...??? Pa ako vam nije poznato, Srbija nema svoga precednika, nema svoju vojsku i nema svoju crkvu. Verovatno ste izbosne, pa ubacujete Dodika koji se nikako ne uklapa u tu sliku uslova. Koliko je meni poznato, najveći deo Srba prebega uopšte nije spreman da pomogne Srbiji, jer da je spreman, ne bi napustio Srbiju, a 99% komentatora ovde, ne stoji iza srpskog precednika. Osim mene i to nije od sveg srca ali je ipak najmanje zlo za Srbiju. A to " Neka Srbija organizuje takav fond i novac je obezbedjen" je manje više utopijska reklama. Razbacujemo se izvezenim rodoljubljem.

   • teoretičar says:

    mada vam je komentar na prvi pogled simpatičan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *