ЛАЗАНСКИ СВЕ ОБЈАСНИО: Ево зашто Путин тестира „Авангард“ (ВИДЕО)

LAZANSKI SVE OBJASNIO: Evo zašto Putin testira „Avangard“ (VIDEO)

26 decembra 2018

Novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski rekao je da Rusija želi da testira nove rakete kako bi kompenzovala eventualno postavljanje američkih raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi.

– Američko izlaženje iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa ruši kompletnu arhitekturu svih dosadašnjih ugovora o nuklearnom oružju.On je dodao da će biti velika diskusija između evropskih zemalja koje mogu biti potencijalna meta „raketa“ i Amerikanaca u slučaju eventualnog sukoba Rusije i SAD, komentarišući izjavu nemačkog ministra spoljnih poslova Hajka Masa da će se Nemačka suprotstavljati raspoređivanju raketa srednjeg dometa sa nuklearnim bojevim glavama u Evropi, ako se raskine Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Lazanski misli da „Avangard“ verovatno, posle lansiranja, završi na Kamčatki, ali da, s obzirom na to da se radi o testiranju, „Avangard“, koga britanci zovu „Satanina nevesta“, nema bojevu glavu.

Vojni komentator kaže da Rusi nju ne „spuštaju“, već žele da pogode cilj.

– Ona ide da pogodi cilj i testira se njena brzina, a s obzirom na to da se radi o testiranju, ona, naravno, nema bojevu glavu. Verovatno na kraju završi na Kamčatki – rekao je Lazanski.

Ruski predsednik je u martu najavio novo oružje, uključujući i „Avangard“, te poručio da ona mogu da pogode bilo koju tačku na svetu i da mogu da izbegnu američki raketni štit.

Projektil je lansiran iz raketne baze Dombarovski, na jugu Urala, i pogodio je metu na poligonu Kura, na Kamčatki, udaljenu 6.000 kilometara.

Putin tvrdi da „Avangard“, koji je u martu predstavljen kao deo novog talasa atomskog oružja, ne može biti presretnut.

– „Avangard“ ima interkontinentalni domet i može da leti u atmosferi 20 puta brže od zvuka. Prema meti leti kao meteorit, kao vatrena lopta – izjavio je Putin.

(Srbija Danas)

KOMENTARI4 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Ma za koga ti radiš druže Lazo? Špijuniraš našu braću ruse? E blago meni zar je bitno kakve ti sad podatke tu iznosiš, da neće jednom biti brža i 50 puta od zvuka? Ajmo ko da više, licitacija u brzini. Pa valjda svi znamo da su naši Rusi naj, naj, a to što rade, oni rade svoj poso za nedaj Bože protiv zlotvora. Za sada se samo brane, a kad napadnu, drž gaće na tregere.

 2. Pastrovic says:

  Ovakva Evropa ne zasluzuje da uopste postoji - ako ce mo po bozjoj pravdI! Zasigurno od 1992 do 1999, a bogme i prije toga!

 3. Pastrovic says:

  Ovakva Evropa ne zasluzuje da uopste postoji - ako ce mo po bozjoj pravdI! Zasigurno od 1992 do 1999, a bogme i prije toga!

 4. Rusofil says:

  La(za)njski a jel tvoj gospodar rezervisao jednu za sebe pa da ga ponse u vasionu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *