ЛАЗАНСКИ ТВРДИ: „На видику је сукоб АМЕРИКЕ и РУСИЈЕ у Сирији!“

LAZANSKI TVRDI: „Na vidiku je sukob AMERIKE i RUSIJE u Siriji!“

19 marta 2018

Vojni analitičar Miroslav Lazanski izjavio je danas u Jutarnjem programu „Hepi TV“ da ga veoma brine mogućnost da se Rusija i SAD sukobe u Siriji.

On je podsetio na saopštenje Generalštaba Vojske Ruske Federacije da je u južnu zonu deeskalacije u Siriji dostavljeno 20 tona hlora sa ciljem da se upotrebi protiv civila koji tamo žive.

Sve se to dešava posle uspeha sirijske vojske u Istočnoj Guti i može predstavljati povod za američku pomoć teroristima, pogotovo posle pretnji Niki Hejli, izjavio je Lazanski.

Vojni analitičar je podsetio i na saopštenja ruskih zvaničnika da se američki brodovi grupišu u Mediteru, Crvenom moru i Persijskom zalivu.

– Ako počnu da gađaju sirijsku vojsku, Rusi će morati da odgovore i eto sukoba između Rusije i SAD – izjavio je zabrinuto Lazanski.

On je pričao i o svojim iskustvima iz Sirije, rekavši da su na putevima veoma česte barikade („checkpoint“).

– Prođeš 6,7 „čekpointa“ i samo po zastavi vidiš ko je ko i prvo ti gurnu kalašnjikov u auto, pa posle gledaju ko si – opisao je situaciju u Siriji Lazanski.

(Hepi)

KOMENTARI3 komentara

 1. Strateg says:

  Lazanski stručnjak pravi. Ratuju u Siriji već pet godina Rusi i Ameri.

  • Roy says:

   Slabo pratis situaciju. Rat u Siriji je usao u osmu godinu, a Rusi i Ameri su u sukobima oko Sirje jos od 1958.

  • Dr Kadžija says:

   Tako je, ali ratuju posredno ali ovo o čemu govori Lazanski je DIREKTNI sukob između SAD-ista i braće Rusa! A to je razlika... i to DRASTIČNA! ;))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *