ЛАЗАНСКИ ТВРДИ: „Сада са Американцима може да се разговара о Косову!“

LAZANSKI TVRDI: „Sada sa Amerikancima može da se razgovara o Kosovu!“

14 novembra 2016

1103848934 Lazanski 23

Najpozantiji srpski vojno-politički analitičar, Miroslav Lazanski, procenjuje da bi Srbija sa novim predsednikom SAD mogla da dogovori podelu Kosova.

Lazanski kaže da su potpuno nerealna očekivanje pojedinih političara i takozvanih eksperata da će nam Tramp tek tako vratiti čitavu pokrajinu, ali je ubeđen da sada, posle Trampove pobede, sa Amerikancima možemo porazgovarati o podeli.

Prema njemu, trenutno postavljenje granice srpske pokrajine „apsolutno nisu sveto pismo“ i o njima se može razgovarati sa novom administracijom u Beloj kući.

On ipak naglašava da Amerika, bez obzira na pobedu Trampa, nikada neće poništiti priznanje Kosova i da prvo treba da vidimo da li će nam Amerikanci izaći u susret oko srpske imovine na KiM, pa tek onda da pređemo na „krupne stvari“.

– Nemojte da nepotrebno i nerealno dižemo očekivanja kod naroda. Hajdemo korak po korak… Prvo da vidimo šta ćemo sa ZSO, pa sa imovinom, a onda, ko zna, možda će Tramp doći jednog dana i reči: „Ajde da se reši taj problem jednom zauvek, evo vama Srbima Sever Kosova i završena priča“ – predviđa Lazanski, dodajući da je Tramp za Srbiju svakako bolje opcija od zloglasne porodice Klinton.

– Da je Hilari pobedila, SAD bi nastavile istu politiku prema našoj državi. Tramp nema to nasleđe i zato postoje izvesne šanse da če nam sa njima biti bolje. Kad je reč o Republici Srpskoj, situacija će sigurno biti relaksiranija nego do sada… Hilari je u svom programu govorila da je Balkan nezavršeni posao i da BiH treba unitarizovati. Sa Trampom taj proces neće ići tako brzo, a pitanje je i da li će on uopšte insistirati na tom pitanju. Uostalom, čim su u Prištini, Sarajevu i Zagrebu tugovali zbog pobede Donalda Trampa, to znači da mi treba da se veselimo – nema dilemu Lazanski.

(Informer)

KOMENTARI6 komentara

 1. kuka says:

  Mislim da se stvari neće odvijati tako. Kosovo je u nadležnosti EU, a funkcioneri EU se iz dana u dan izjašnjavaju protiv nove politike u SAD, ukidanja sankcija Rusiji iako su namerno ili slučajno stvarali utisak da su ove sankcije evropske zemlje uvele pod pritiskom Amerike, itd. (To demantuje sve one koji su tvrdili da loš vetar duva iz SAD. Ja sam uvek bio skloniji da verujem da su Vatikan i London mesta gde se zlo smišlja, a Vašington je samo dovar izvršilac kao što je nekad bio Hitlerov Berlin). Mislim da će EU-grč zvani Kosovo potrajati još dugo i da će nas daviti do crkavanja da priznamo njegovu nezavisnost. Rusija nam je i dalje jedina nada.

 2. gregori pek says:

  Kojesta, samo Lazo moze da bude ovoliko naivan da ce Tramp da valjda preseli najvecu vojnu bazu sa Kosova na Mars. E, moj Lazo, inteligencija je nasledna.

 3. Batina says:

  Ma koja podjela KiM, to je srbska zemlja i oko toga nema diskusije. uostalom obnova Dusanovog Carstva je u toku.

 4. Dondon says:

  Evo ga mozak.. Vama Srbima sever Kosova, a siptarima sve ostalo. Svi manastiri i sve svetinje su u metohiji, ali Lazanski bi to dao siptarima. Bitno je da Srbija dobije 5 sela i pokloni Kosovo. KiM je srpska zemlja i vraca se Srbiji cela...nema tu podele.

 5. Toma says:

  Hoces li mi dati deo stana Lazo?Pa neces,a onda sa kojim pravom ce neko pokloniti deo Kosova?

 6. Mirqu says:

  A što nas pripremaš za taj scenario, čemu to nisko zadovoljavanje rešanja evo vam deo I gotova priča. Dal ovaj čovek zna da ne postoji prirodna granica sa Kosovom I Makedonijom I Srbijom, da je to sve povučeno pre samo par decenija. Lazanski nešto se mnogo čudno dešava sa tobom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *