LAZANSKI U INTERVJUU HRVATIMA: Nekome u srpskoj vlasti odgovara da Šešelj sedi u Hagu

LAZANSKI U INTERVJUU HRVATIMA: Nekome u srpskoj vlasti odgovara da Šešelj sedi u Hagu

25 jula 2014

Lazanski 8372U svom intervjuu koji za hrvatski dnevno.hr Miroslav Lazanski se osvrnuo na poređenje ponašanja Hrvatske prema svojim opruženicima, i Srbije u slučaju Vojislava Šešelja navodeći daje stravično to što se njemu radi, i da nekome u vrhu politike scene odgovara da on ostane u Hagu.

Miroslav Lazanski ocenjuje razumljivom mogućnost da država Hrvatska finansiraobranu bivšeg šefa Udbe Josipa Perkovićeva jer time štiti svojeg državljanina. Hrvatska je, napominje to činila za svoje optuženike u Hagu. “To pokazuje da država stoji punom snagom iza svojih građana. Kod nas se optuženicima u Hagu isplaćuju samo putni troškovi, advokat im nije plaćen, a na diplomatskom planu ne čini se ništa“, kaže Lazanski. U Srbiji dok ne postane članicom EU pripadnici bivše Udbe neće biti izručeni, ali kada do toga dođe sve će zavisiti od političke procene.

Trenutno je stanje takvo da vladajući čine sve kako se ne bi zamerili Nemačkoj. Lazanski je situaciju uporedio sa Vojislavom Šešeljem. „Stravično je to što se njemu radi. Što god mislili o njemu on je državljanin Srbije, države koja ne čini ništa za njega. Ni u jednom trenutku nisu stali iza njega. Nisam Šešeljev pristalica, ali čini mi se da nekome u vrhu politike odgovara da je u Hagu i zato se u njegovom slučaju ne čini ništa“, zaključuje Lazanski.

KOMENTARI5 komentara

 1. Paštrović says:

  Ako nijesi Šešeljev pristalica, što te onda boli "ono" što njega ne puštaju iz ćuze, i što je užasno to što njemu tamo rade? Nijesi pristalica Šešelja, ali jesi pristalica NDH-azije, dočim pominješ nekakve "države"... a od država ni traga ni glasa, osim ogoljenih kolonija zadnjeg nivoa. Živim u koloniji zvanoj Kanada, ali koloniji visokog ranga, i smatram da imam pravo da zaključim ko je a ko nije i bukvalno kolonija. Na stranu to što su sve današnje države kolonije finansijsko-bankarsko-volstritskih mafijaša, ali ove naše balkanske su i niže no što je rang kolonije o kojem smo nekad davno učili po školama. PS: uz svo moje poštovanje prema Lazanskom!

 2. Toma says:

  Pa strasno je bilo kome da se desi tako nesto kao Seselju.Pa kakva je to humanost koju si stekao u Kanadi.Tako nazalost razmisljaju svi zapadno od Drine,da ne kazem od Zagreba i dalje na zapad.Jadno i zalosno,sta drugo reci.

 3. Srbin Torlak says:

  Tomo nisi razumeo čoveka...Čovek je Sbin i ljuti se na Lazanskog što je rekao da "nije pristalica Šešelja",i što je nahvalio Hrvatsku...

 4. Paštrović says:

  Baš tako, "Srbin Torlak", potrefio si da ovaj "Toma" prije lane no što usta otvori. Ne mislim ništa loše ili da se vrijeđamo, ali poslije svih ovih balega i brabonjaka koji nas prcaju evo već skoro 20 godina, Lazanski kaže da on nije za Šešelja!? Pa za koga si, jadan ne bio, pa da je Šešelj najveći lažov i prevrtljivac otkad postoji ova planeta? Misliš da ne bih ja imao štošta da kažem Voji po sred nosa, jer... ima tu i previše "materijala", ali reći da nijesi za Voju... ne prija mi to. Nijesi za Šešelja, nijesi za Tomu, nijesi za Tadića... pa za koga si? Za Josipovića možda? Ima li i jednog Srbina za koga bi ti bio, mister Lazanski?

 5. Bane says:

  Paštrović Says: lako je tebi pametovati iz Kanade , budi ti Srbin u Srbiji , pa pametuj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *