ЛАЗАНСКИ УЋУТКАО УСТАШЕ ЗА СВА ВРЕМЕНА и открио потресне детаље из Јасеновца (ВИДЕО)

LAZANSKI UĆUTKAO USTAŠE ZA SVA VREMENA i otkrio potresne detalje iz Jasenovca (VIDEO)

5 septembra 2018

Miroslav Lazanski, pisac, novinar i vojnopolitički komentator gostovao je u „Jutarnjem programu Hepi TV“ i govorio je o novom ustaškom pokušaju revizije istorije Drugog svetskog rata i pričama da je u Jasenovcu bilo „predstava“.

– Pojavio se pokušaj revizije istorije, kad je u pitanju Jasenovac. Mislim da je objavljena neka knjiga „Jasenovac – radni logor“ i tu su se pojavili monstruozni stavovi, da je u Jasenovcu bilo maltene pozorište, da su igrali prestave itd… Ja sam posećivao kao dete jasenovačke logore jer su tamo ubijeni moj deda Mihajlo Mijo Lazanski i moj pokojni stric Miroslav Lazanski, koji je bio najmlađi pilot kraljevske jugoslovenske avijacije. Ubijeni su u Jasenovcu kao Slovenci, jer je njihovo granično selo pripalo NDH i ustaše su odmah došle po mog dedu, koji je bio najbogatiji trgovac i gostioničar tamo, a koji je jednog sina poslao u Vojnu akademiju kraljevine Jugoslavije, to je moj otac, a drugi sin je bio pilot i odmah su ga kao projugoslovenskog Slovenca poslali u Jasenovac – počeo je priču Lazanski.On je dodao da su revizionisti koji pričaju da je Jasenovac korišćen posle 1945. godine, najobičniji lažovi.

– Vi nemate ni jednu fotografiju koja dokazuje da je Jasenovac posle 1945. godine korišćen za bilo kakvu vrstu logora i svi koji to pokušavaju da iskonstruišu su najobičniji lažovi, jer Jasenovac je 1945. godine potpuno srušen i zapaljen od strane ustaša – rekao je vojnopolitički komentator.

Govoreći o „zabavama“ u Jasenovcu, Lazanski je ispričao tragičnu priču.

– Bilo je ovakvih slučajeva, ja znam čoveka lično, zove se Franc Šetinc. Njegova kuća je na granici Slovenije i Hrvatske u Bregani, on je isto bio zatočen u Jasenovcu i, pošto je bio dobar harmonikaš, posle svakog pokolja, on je morao da im svira. Čovek je poludeo i kao takvog su ga pustili iz logora i on je ostao živ. posle rata je o tome pričao i dao iskaz na sudu, da je morao da im svira, ako je to pozorište, onda sam ja zgranut – kazao je Lazanski.

(Mediji)

KOMENTARI6 komentara

 1. rajko says:

  Hrvati su potpuno ludi. To je kod njih genetski ili tradicionalno ko će ih znati. U 2. svetskom ratu, a i kasnije, uz pomoć vatikanske ideologije i velikih količina psihoaktivnih supstanci radili su tako strašne stvari da su morali poludeti, i drugi bi poludeli, a zatim ludilo prenose s generacije na generaciju evo već 80 godina. Kažu da su im današnja deca još krvoločnija od prethodnih generacija. Ludaci.

 2. Veliki brat says:

  Lazanski je Makedonac.

  • doktrina soka says:

   A ti si moron kojeg je rodila kobila,jer samo zombirane budale mogu lepiti etikete o necijoj nacionalnosti.I ko te sta pita,sjedi jedan.

 3. kiki_ ćeraćemo se says:

  Sam rat je već ludilo, Srbi su platili krvlju i glavma, da li ima uopšte nešto i dobro u tome? Pa njihovi potomci recimo da su ih imali sada bi bili besposleni ili robovi na radu u drugim zemljama, a u svojoj zemlji bi ih vodila i lagala neka od političkih hulja. Kad malo bolje razmislim brat hrvat ima laku ruku, a ovi naši političari nas kolju decenijama i to tupim noževima. Šta je bolje? Pa valjda brza i kratka muka. Lazo ih je ućutkao ali taj armonikaš svira li svira, do ludila. Nego svako će već dobiti svoju platu po delima svojim o pravednom carstvu Božijem.

  • doktrina soka says:

   Brate,ala ti pomesa kruske i krompire.Ocito si u zivotu gledao SF filmove ili si tek odgledao Hari Potera.Lazanski je dao komentar na Jasenovac-radni logor i pokusaj Hrvata da izvrse reviziju ustaskih zlocina u jasenovackom logoru vecinom nad Srbima,nicije zrtve ne umanjujem,. A oko Srebrenice dizu devu cc7000 ubijenih Muslimana ,sto jeste zlocin,a 700000 zrtava u NDH,je za sprdnju. Gde ti zivis robe,ako si tu, dizi pobunu a lupetaj po tastaturi iz debele fotelje.

 4. Petar says:

  "LAZANSKI UĆUTKAO USTAŠE ZA SVA VREMENA i otkrio potresne detalje iz Jasenovca (VIDEO)"............. Da, baš ih je ušutkao za sva vremena....i to jednim gostovanjem na tv hepi koje niko u Hrvatskoj nije ni gledao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *