ЛАЗАНСКИ УПОЗОРАВА НА ОПАСНОСТ: Није проблем само Косово! ИМАМО ЈОШ ВЕЋИ ПРОБЛЕМ

LAZANSKI UPOZORAVA NA OPASNOST: Nije problem samo Kosovo! IMAMO JOŠ VEĆI PROBLEM

13 oktobra 2018

Odgovornost za bezbednost na Kosovu i Metohiji je na pripadnicima Kfora, rekao je vojno-politički komentator „Politike“ Miroslav Lazanski, komentarišući nedavno hapšenje šestočlane grupe džihadista na Kosovu pod sumnjom da su planirali napade u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici.

Opasnost od povratnika sa ratišta iz Sirije koji su se borili na strani takozvane Islamske države postoji, ali ona nije vezana samo za teritoriju južne srpske pokrajine, rekao je Miroslav Lazanski gostujući u Dnevniku RTS-a.– Ta opasnost postoji, ali ona nije vezana samo za KiM već i za BiH, Makedoniju, pa i Rašku. Problem je što mi nemamo kontrolu na KiM i zato je to pitanje za Kfor. Oni su zaduženi za bezbednost u južnoj srpskoj pokrajini – rekao je Lazanski.

Komentarisao je i najave o mogućim napadima džihadista na izraelske mete, Srbe i Kfor.

– Napad na Kfor bi bio vrhunac njihovih ambicija. Što se tiče Izraelaca, njih nema u ovom regionu, a i kada dolaze sportske ekipe, oni ne putuju bez priprema bezbednosnih struktura. Dakle, ostaju Srbi sa KiM koji su potencijalno laka meta, jer nisu ni naoružani ni obučeni, ali za njihovu bezbednost je takođe odgovoran Kfor – objašnjava Lazanski.

Etabliranje kalifata u sredini gde imate i Kfor i druge bezbednosne strukture je upitno, iako je moguće da, zbog pomeranja stanovništva iz sela u gradove, džihadisti sada koriste napuštena i udaljena sela gde, su nekada živeli Srbi za baze i skrivanje, smatra Lazanski.

Što se situacije posle izbora u BiH tiče, vojno-politički komentator smatra da ne treba mnogo pažnje pridavati izjavama Željka Komšića kada je u pitanju Kosovo, jer ne veruje da može doći do preglasavanja u Predsedništvu BiH.

Lazanski ne razume ni šta znači suprotstavljanje Srajeva izgradnji mosta na Pelješcu, tim pre što BiH koristi hrvatsku luku Ploče.

– Hrvatska ima potrebu da napravi taj most i ne vidim razlog zašto bi Sarajevo to blokiralo – rekao je za RTS Miroslav Lazanski.

KOMENTARI9 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Megalos problemos, ali nije navedeno ni jedno rešenje, zato je nepotpun komentator. Za rešenje svih problema, pokajmo se i obratimo Gospodu našem i Spasitelju Isusu Hristu.

  • Deda Micko says:

   Taj Isus bi predlozio da poklonimo Kosovo i neprijatelju okrenemo drugi obraz. Citas li Novi zavet mucenice?

 2. Milivoj Trbojevic says:

  majmune problem je u tom sto se srbi ubijaju i proteriju iz cele srbiji ide se na unistenje PRAOSLAVLJA I SVEGA SRBSKOG KAZI NARODU DA ZNAJU STO KRIJES OVAN SRPSKI

 3. tweet says:

  Zar treba drugi dokaz od ovog komentara da se zakljuci da je Lazanski hrvatski covjek.Tacnije saradjuje sa hrvatskom tajnom sluzbom,ili kako se vec zove .

  • Deda Micko says:

   Sto posto si u pravu, Lazo je i hrvatski i Vuckov covek, sukoba tu nema, to je samo za naivne. Oni prave pare, a narod gladuje. Ima li jos pitanja?

 4. mrak says:

  Beeee, beeeee, beeeee ...

  • Deda Micko says:

   Sta mekeces, da te coban nije ostavio u brdima?

 5. Ko ne zna says:

  USrA stvorila ćeliju Isila na Kosovo, ćifutari dobijaju ivrit pasoše kao i ukri jer je to in, kurvati zapenili na braću ćifutare da nam udare s leđa a oni će da uđu u Zemun? Iz kojeg centra smišljeno zlo, kakav je raspored uloga? Pa već viđeno u prethodnim ratovima. Borba dobra i zla u smrtnoj orbi sveta, samo Lazo ovaj put se đavo preobukao u mulosrdnog anđela svetlosti kao što piše pa je Avelj ubica a Kain žrtva? Jadni zavedeni i ispravnog mozga, jadan li im porod što u takvoj demonizovanoj porodici i sredini odrasta. Došlo vreme ostale samo dve grupe ljudi. E sad, koji su izabrali istinu i pravdu da se ne daju prevariti, a vi đavolji šegrti koji mislite da Bogu ugodno činite dok svece njegove ubijate pokajte se kao Savle i ako treba po cenu života dušu spašavajte.

  • Ko ne zna says:

   *ispranog mozga, ovi programi za tastaturu su mrak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *