ЛАЗАНСКИ УПОЗОРАВА СРБИЈУ: Ево шта Американци „кувају“…

LAZANSKI UPOZORAVA SRBIJU: Evo šta Amerikanci „kuvaju“…

29 decembra 2018

Specijalni američki špijunski avion „MC-12 liberti“ iz vazdušnog prostora Kosova snima položaje srpske vojske i prikupljene obaveštajne podatke deli sa takozvanom „vojskom Kosova“! Ova letelica u Prištinu je stigla u sredu ujutro i već je obavila više naleta nad severom pokrajine.

Sve ovo potvrđuje vojni komentator Miroslav Lazanski, koji kaže da Amerikanci avion “MC-12 liberti” koriste samo u najvažnijim misijama u svetu. Lazanski kaže da je “liberti” stigao u Prištinu sa osnovnim zadatkom da nadgleda alternativne pravce za prelazak preko administrativne linije između Kosova i centralne Srbije.– Amerika ima 13 takvih aviona. Reč je o letelici za osmatranje, izviđanje i obaveštajnu delatnost, a može da leti i osmatra i noću. Operativno je u upotrebi od 2009. godine i prvi put je korišćena u Iraku. Avion ima pilota i kopilota, kao i dva operatora. Kod nas je došao verovatno da nadgleda alternativne pravce ulaza preko administrativne linije – navodi Lazanski.

Prema njegovim rečima, postoji i mogućnost da je osnovni zadatak “libertija” da ispita položaje srpske vojske u južnom delu centralne Srbije.

– Taj avion ne mora da uđe u vazdušni prostor Srbije da bi nas snimao jer ima mogućnost bočnog skeniranja svega što se događa u infracrvenom spektru na zemlji, jedno pedesetak kilometara od administrativne linije – objašnjava Lazanski, koji nema nikakvu dilemu da Oružane snage SAD špijuniraju Vojsku Srbije.

– Oni špijuniraju položaje srpske vojske, njihov raspored i brojnost, ali i alternativne pravce za koje sumnjaju da Srbija koristi da doturi lekove i hranu na sever pokrajine mimo taksa od 100 odsto koje je uvela Priština… Nema nikakve dileme da Pentagon špijunira srpsku vojsku! Ono što može biti jako opasno jeste sumnja da SAD sve prikupljene obaveštajne podatke dele sa takozvanom ‘vojskom Kosova“ i tako praktično rade za njih. A znamo da su iz Prištine najavili da će ta ‘vojska’ uskoro biti raspoređena i na severu pokrajine. Albanci su, dakle, posle obuke vojnika i isporuke opreme poput džipova „hamer“, od Amerikanaca sada dobili i vazdušnu podršku – upozorava Lazanski.

Ameri sve nervozniji

Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti, komentarišući ove navode podseća da Šiptari “pucaju po svim šavovima”.

– Velike su nesuglasice među prištinskim liderima, a Amerikanci su sve nervozniji zbog projekta u koji su prethodne administracije uložile sve. Ovo je demonstracija sile, jer je taj avion došao da ispita položaj Vojske Srbije u južnom delu zemlje, da izvrši kompletnu špijunsku delatnost i nastavi pritisak na Srbiju – zaključuje Bečić.

(Sputnjik)

KOMENTARI9 komentara

 1. Zoran says:

  Samo se vojno neutralisite. Bitno da ste vi vojno neutralni.

 2. Zarko Mrdalj says:

  lazanski zivi na svemiru nezna da je nato pakt u srbiji i kontrolise citav balkan 23 godine sve putove sve ustanove vladu u beogradu i tri vuciceva avijona pokvarena iz rusije

 3. Baracuda says:

  Lazanski je svaki dan u novinama, na TV-u, otkako je u SNS-u....daje takve komentare, kao da su ljudi nepismeni ! SAD je bombardovala Srbiju, okupirala KiM, OLbrajt, Klark i familija Klinton imaju svoje velike poslovne udjele na našoj okupiranoj teritoriji i on nam sada kaže da nas ameri špijuniraju !? Da nije tragično, bilo bi komično....pa amerima nije ni potrebno da se trude, kada im od 05. Oktobra naša vlast daje izvještaj, sama od sebe !

  • Deda Micko says:

   Sve sto kazes je tacno, Srbija je zemlja poltrona koji se ulizuju vlasti cak i kad ne moraju, Lazanski je odlican primer, retko odvratan covek, moralno I vizuelno. A od intelekta, kod njema ni cestice.

 4. Branko says:

  Jesmo li dobili S-300? Eto šta treba uraditi.

 5. Slobodanka says:

  Ne ponašajte se kao likovi iz Domanićeve Stradije. Radite i dalje na povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova i počnite da ozbiljnije sarađujete sa Rusijom. Odavno se zna kad nas Ameri ne hvale i ne tapšu po ramenima da smo na dobrom putu. Po čemu samo njihovo Kosovo sme da dobija priznanja nezavisnosti a na tome rade SAD i druge zapadne sile od 2008 godine. Dok Srbiji su odmah uputili no-no i to na razne načine jer se usudila čitavih 10 godina nakon toga da zatraži i dobije nekoliko povlačenja tih priznanja, itd. Hvata ih panika jer boje se zaokreta. Zato sve sve više optužuju EU mada je dosad i EU bila pristrasna u njihovu korist, uveli su taksu, hapse Srbe na KIM, formiraju vojsku, Ameri šalju špijunske avione, KFOR sam sebe laže, itd. Evo današnjeg dokaza za to. .... Haradinaj je na konferenciji za medije, nakon sednice vlade, zatražio od Federike Mogerini visoke predstavnice EU i od Johanesa Hana evropskog komesara za pregovore o pristupanju da pritiskaju Srbiju. „EU se glasno protivila kada je Kosovo uvelo taksu od 100 odsto na proizvode iz Srbije, više je puta zahtevano da Kosovo povuče taksu, a zapravo je pristup EU stvorio ovu situaciju. Pismo premijerke Ane Brnabić koje je upućeno premijerima zemalja sa zahtevom da povuku priznanje Kosova je neprihvatljivo“, navodi Haradinaj. Samo je otkrio da EU ima zadatak da n konzervira predstavnike Srbije da ni ne mrdnu, a oni već koliko godina rade šta hoće.

 6. Velika Metla says:

  Ceo štab naci-nato-a u Beogradu od 5.oktobra,koji sve kontroliše,a Laza-Kamikaza nam priča kako nato spijunira Srbiju?????!!! Ko je ovde lud! Pa u ovu njegovu priču SAMO sektaši iz "sns" sekte mogu i MORAJU da poveruju!

 7. Budi Bog s nama says:

  Ma skuvali su nam oni odavno, sada samo treba da popijemo tu njihovu čorbu koja će da nam izađe na nos. A, to da, Lazanski će da izveštava o američkom naoružanju i preko naših mrtvih tela kada to bude trebalo, takva je sns i ovaj se baš uklapa.

  • Deda Micko says:

   Svaka ti je ko u Njegosa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *