ЛАЗАНСKОМ СУ У ЈАСЕНОВЦУ УБИЈЕНИ ДЕДА И СТРИЦ! Сада је подсетио на ЗАСТРАШУЈУЋИ дијалог из филма „Дара из Јасеновца“! (ВИДЕО)

LAZANSKOM SU U JASENOVCU UBIJENI DEDA I STRIC! Sada je podsetio na ZASTRAŠUJUĆI dijalog iz filma „Dara iz Jasenovca“! (VIDEO)

22 februara 2021

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski rekao je da je gledao film „Dara iz Jasenovca“ i da se istina o Jasenovcu dugo krila zbog bratstva i jedinstva.

– Zaista je bilo mučno gledati te cene. Ja imam i lični razlog zašto sam gledao taj film,naime u Jasenovcu su ubijeni moj deda Mihajlo Mijo Lazanski i moj stric Miroslav Lazanski. Godinama sam kao klinac odlazio u Jasenovac sa ocem da nosimo vence. Sećam se 1961. godine, to je uvek bila livada prepuna ostataka one ciglane, kožare, lančare, Pićilijeve peći u kojima su žive ljude spaljivali – počeo je Lazanski.

Diplomata kaže da se dugo krila istina o Jasenovcu zbog bratstva i jedinstva.

– Istina o stradanju srpskog naroda u II svetskom ratu mora da se iznese – rekao je Lazanski za TV Prva.

KOMENTARI5 komentara

 1. milanm says:

  Moj djed Miladin Milosevic i stric Milan Milosevic su dignuti iz kreveta svezani zicom sa jos nekih 200-tinjak suseljana odvedeni zaklani i baceni u bezdan kraj Rakovice/Plitvicka Jezera/, 6 ili 7 mjesec 1941 godine. Sve iz sela Brocanac, kraj Slunja, starije od 15 godina poklano od ustasa iz Slunja i Bihaca.

 2. Si Ju Leter Aligeder says:

  To je stari ustaški recept koji su i Tuđman i Špegelj sprovodili u Oluji. Trećinu srba proterati, trećinu asimilovati u lojalne hrvatske građane i preostalu trećinu ubiti, kao početak, a kasnije ko zna. Da nije bilo jasenovca i čestih oluja Srba bi bilo mnogo više i u hrvatskoj i u srbiji.

 3. petrovgrad says:

  Jasenovac je najveći Srpski grad pod zemljom.

 4. Karital says:

  U Jugoslaviji je Lazo bio komunista.Krio je istinu o dedi i stricu da su bili rojalistčki nastrojeni, skloni kralju Petru.Sad na sva usta hvali četnike i Dražu Mihailovića.Maramica sa dva lica!

  • Pera says:

   Ne lupetaj. Laza nije nikada bio komunista a otac mu je bio oficir u Kraljevskoj Gardi, o tome je pricao vise puta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *