ЛАЖНА ДРЖАВА ПРЕТИ АМЕРИКОМ: Овако замишљају одговор на улазак српске војске на КиМ

LAŽNA DRŽAVA PRETI AMERIKOM: Ovako zamišljaju odgovor na ulazak srpske vojske na KiM

8 jula 2021

Samozvana predsednica tzv. privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani izjavila je danas da ukoliko Vojska Srbije pokuša da pređe administrativni prelaz sa KiM suočiće se sa vojskom Sjedinjenih Američkih Država.Ona je to rekla novinarima odgovarajući na pitanje da li se plaši sukoba zbog naoružavanja Vojske Srbije, prenosi Gazeta ekspres.

Po njenim rečima, jasno je da srpska vojska vidi Rusiju kao svog glavnog saveznika u pogledu vojne saradnje, ali i politike i da to otvoreno pokazuju.

To se, tvrdi, videlo na primeru vojnih vežbi jer dok su zemlje u regionu sprovodile vežbu „Branilac Evrope 21“ zajedno sa NATO-om i SAD, Srbija je istovremeno organizovala vojne vežbe sa Rusijom.

– Nisam sigurna šta Beograd ima na umu kada je reč o retorici, ali jedno dobro znam: ako pređu (nepostojeću) granicu sa (tzv.) Kosovom, susreće se sa vojnicima iz SAD i drugih članica NATO-a. Nismo sami i Srbija to dobro zna. Jednom su to pokušali 1999. godine. Mislim da neće hteti da to pokušaju ponovo – rekla je Osmanijeva.

Govoreći o dijalogu, ona kaže da se zna šta Priština očekuje od njega, a to je „uzajamno priznanje“.

– Videćemo kako će se stvari odvijati 25. jula. Mislim da je prerano za procenu procesa i izvođenje jasnog i konačnog zaključka. Ali vrlo smo jasni u vezi sa svojim očekivanjima i ona su identična onim navedenim u pismu koje je poslao predsednik Džo Bajden – rekla je Osmani.

KOMENTARI8 komentara

 1. šiško says:

  Ma neee. Neće biti oružanih sukoba. Američka vojska će se sama povući, tiho, jedne mračne noći bez mesečine. Nećete ni osetiti ništa. Sve do jutra, kad ćete najpre na zgradama različitih institucija ugledati srpske zastave, a zatim na prvom ćošku naleteti na srpskog do zuba naoružanog policajca. Oni moraju da se povuku, jer nemaju nikakav osnov da više ostanu, a ni političke prilike ne idu na ruku njima i njihovom boravku na KiM. A vama bi najbolje, najzdravije i najkorisnije bilo da prihvatite neminovnost, jer protiv istorije se ne može.

  • Gardista says:

   Svaka cast za komentar

  • Pravda says:

   Nemaju oni sta da prihvataju, da spreme zavezljaje i nazad na Kavkaz ili u Jadran, neka biraju.

  • Beli Orao says:

   Dodajem, avganistanski sindrom ih uhvatio tako da će se stvarno podviga repa jedne lijepe noći izgubiti sa Kosmeta a onda jaoj se šiptari vama , ko bude imao čorbe nestaće pravovremeno ,savjet preko Prokletija ili Podgorice u svakom slučaju idite u p… ……u !

 2. milorad5 says:

  Usrali su se u gaće,ali smrde do vašingtona, koliko su napunili pelene.Vide da su najeb.

 3. Srbski vitez says:

  Ovo što mrsomudi ova žvalava šiptarska je recitacija iz nekih prošlih vremena kada su šipšoni obilato koristili sve "blagodeti" unipolarnog sveta...Sada, šipšoni, treba da znate da je svet ponovo bipolaran a na drugoj strani svetske moći sada su Rusija i Kina!!! Naša braća Rusi i prijatelji Kinezi! A svako od njih posebno bi vrlo brzo SAD i NATO pretvorili u gomilu neupotrebljivog gvožđa!!!

 4. Boban says:

  Po Kumanovskom sporazumu, Srbija ima pravo da rasporedi 1000 vojnika na KiM. Sačekaćemo da NATO ode - Turci su na KiM bili 450 godina pa su ipak otišli.

 5. Beli Orao says:

  Izgleda da osmani voli krmetinu dok je tako debela i ružna drokača !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *