LAŽNI AKADEMIK: Srbi u Hrvatskoj su „neprirodna pojava“

LAŽNI AKADEMIK: Srbi u Hrvatskoj su „neprirodna pojava“

17 januara 2014

knjiznica_desnicariIzvesni Emil Čić, koji se predstavlja kao akademik, u razgovoru za portal Dnevno.hr izjavio je da je srpsko u Hrvatskoj neprirodna pojava i da se održava preko četničke Srpske pravoslavne crkve, osnovane u Hrvatskoj 1920. godine.

”Tada je došlo do spajanja pravoslavnih crkvenih pokrajina u Hrvatskoj na nalog srpskog kralja”, tvrdi Čić, koji se predstavlja kao ”akademik”, član Hrvatske akademije nauke i umetnosti u dijaspori, ”iseljeničkoj akademskoj organizaciji” koja ima sedište u Švajcarskoj.

Reč je o fantomskoj akademiji čudnog sastava, među kojima su Zagrepčani, Osječani, ali i ljudi iz Čikaga, Roterdama, Berna, Bazela, Pitsburga. Na listi članova ”akademije”, na čijoj naslovnici na internet stranicama je grb Zagreba, su književnici, lekari, univerzitetski profesori, a Emil Čić se predstavlja kao slobodni umetnik, kompozitor, esejist i stručnjak za masonsko planiranje svetskih ratova, te šef ”akademijinog” odeljenja za umetnost.

Čić ima lošu prognozu za Hrvate, koje ugrožavaju masoni koji će dovesti do novog svetskog poretka i nestanka Hrvata.

Čić tvrdi da je položaj Jevreja u NDH bio izuzetno dobar, a da su od 132 generala čak njih 28 bili Jevreji. ”Utisak je da su Jevreji imali neki poseban tretman”, kaže Čić, koji najavljuje i Treći svetski rat usmeren protiv Hrvata. ”Za Hrvatsku opasnost je višestruka. Kao prvo, narod je ogoljen do kostiju, uništena mu je proizvodnja hrane, nestale su sve velike rezerve pšenice, koje smo nekada imali. Druga opasnost u Hrvatskoj je činjenica da Hrvati ne smjenjuju neodgovrnu vlast. Za bilo kakvu bolju budućnost Hrvati se moraju reorganizovati već sada”, tvrdi ”akademik”.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *